Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Μαέστρο πιάσε τον Εθνικό Ύμνο”! Αντιδράσεις για τα αγήματα “τραγουδιστών” που είναι και παράτυπα!

“Μαέστρο πιάσε τον Εθνικό Ύμνο”! Μόνο αυτό δεν έχουμε ακούσει και δεν έχουμε δει. Γιατί κατά τ΄ άλλα βλέπουμε κι ακούμε αγήματα των ΕΔ να τραγουδάνε ,ούτε καν να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο κυριολεκτικά όπου σταθούν κι όπου βρεθούν.

Στο ΓΕΕΘΑ θα πρέπει γρήγορα να καταλάβουν ότι ο Μ.Κωσταράκος δεν είναι πλέον Α/ΓΕΕΘΑ και δεύτερον ότι ο Εθνικός Ύμνος δεν είναι …σουξεδάκι να τον τραγουδάμε όπου να ‘ναι.

Ορθώς ενόχλησε η λάθος στάση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του γαλλικού Εθνικού Ύμνου αλλά εξίσου κατακριτέα όμως είναι και η εμφάνιση αγημάτων που άδουν ,ούτε καν ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο. Και κάποιος ίσως στο ΓΕΕΘΑ θα έπρεπε να ξανακοιτάξει τους κανονισμούς για να καταλάβουν οτι είναι και παράτυπο όλο αυτό το σκηνικό.

Όπως  υποστηρίζει  απόστρατος Αρχηγός, “τα αγήματα έχουν διαταχθεί να …άδουν τον Εθνικό Ύμνο σε στάση “Παρουσιάστε”. Μα σ΄ αυτή τη στάση και νεοσύλλεκτος μιας ημέρας γνωρίζει ότι δεν πρέπει να κινηθεί ούτε ένα…κύτταρο του οργανισμού του! Πρέπει να είναι “μαρμαρωμένος” ο στρατιώτης ,ναύτης ,αεροπόρος που είναι σε θέση “Παρουσιάστε”. Κι εμείς τους βάζουμε να τραγουδάνε”;

Τα εθνικά σύμβολα απαιτούν σεβασμό απ΄ όλους μας. Και ο σεβασμός δεν αποδεικνύεται με κανενός είδους λαϊκισμό ,φανφάρες και επιδείξεις “πατριωτισμού”…δια της βοής.

Επειδή λοιπόν η περίοδος αυτή καλό είναι να κλείσει μια για πάντα ας κοιτάξουν στο ΓΕΕΘΑ τους κανονισμούς και ας δώσουν ένα τέλος στο…μαρτύριο των αγημάτων αλλά κυρίως στην υποτίμηση που υφίσταται ο Εθνικός μας Ύμνος.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης