Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Μίλησαν και για Κυπριακό Μπάϊντεν-Ερντογάν

Μίλησαν και για Κυπριακό Μπάϊντεν-Ερντογάν

Την υποστήριξή τους στις συνεχιζόμενες προσπάθειες για μία διευθέτηση του κυπριακού μέσω διαπραγματεύσεων, εξέφρασαν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν κι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στη συνάντηση που είχαν το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη.
Αυτό αναφέρει γραπτή δήλωση του Λευκού Οίκου για το περιεχόμενο των συνομιλιών των δύο ηγετών.
“Ο αντιπρόεδρος επιβεβαίωσε τη στενή συμμαχία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας και οι δύο ηγέτες συζήτησαν τρόπους για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας στην εκστρατεία για την υποβάθμιση και καταστροφή του ISIL”, αναφέρει η δήλωση.
Προσθέτει ακόμη πως ο Αντιπρόεδρος και ο Πρόεδρος Ερντογάν συζήτησαν επίσης για άλλες περιφερειακές εξελίξεις, “συμπεριλαμβανομένης της Συρίας, τη σημασία της αποκλιμάκωσης των πρόσφατων εντάσεων μεταξύ της Τουρκίας και του Ιράκ κατά τρόπο που θα σέβεται την ιρακινή κυριαρχία, καθώς και την ευκαιρία για την Τουρκία να επεκτείνει τις ενεργειακές της συνεργασίες στην Ανατολική Μεσόγειο”.
Στην ανακοίνωσε υπογραμμίζεται ότι ο κ. Μπάιντεν αφού αναγνώρισε ότι το ΡΚΚ είναι τρομοκρατική οργάνωση “εξέφρασε ανησυχία για τη συνεχιζόμενη βία στη νοτιοανατολική Τουρκία και προέτρεψε την τουρκική ηγεσία να συμμετάσχει σε διάλογο με όλες τις κοινότητες της χώρας που αναζητούν μια ειρηνική λύση”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης