Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Η Μέρκελ μας “έβγαλε λογαριασμό” για το προσφυγικό και η Γαλλία στέλνει πλοίο στο Αιγαίο

Η Μέρκελ μας

Η Μέρκελ μας “έβγαλε λογαριασμό” για τους πρόσφυγες που θα πρέπει να φιλοξενήσουμε. Μίλησε για τουλάχιστον 50.000. Οι γείτονες στα Βαλκάνια “οχυρώνονται” και οι Γάλλοι ετοιμάζονται να στείλουν πολεμικό πλοίο στο Αιγαίο για να βοηθήσει στις περιπολίες. Είναι αλήθεια ότι είμαστε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα που θα ΄λεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος…

Η καγκελάριος Μέρκελ σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα ταμπλόιντ “Bild am Sontag” είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει άμεσα την υπόσχεσή της και να προσφέρει καταλύματα σε 50.000 πρόσφυγες. Πρόσθεσε ότι η  Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να βοηθήσει την Αθήνα να πετύχει αυτό το στόχο.

“Η εκκρεμότητα αυτή, πρέπει να επιλυθεί τώρα με ταχύτητα φωτός, καθώς η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εγγυηθεί την αξιοπρεπή τους διαβίωση,” τόνισε η Μέρκελ.Και συνέχισε αναφερόμενη στον Έλληνα πρωθυπουργό:

“Γνωρίζω από τις συνομιλίες μου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θέλει να το κάνει αυτό, αλλά χρειάζεται τη βοήθειά μας. Γι αυτό η ΕΕ πρέπει και θα υποστηρίξει την Ελλάδα σε πνεύμα αλληλεγγύης” .

Η Βουλγαρία ενισχύει τα σύνοράς της

Η Βουλγαρία,θα αναπτύξει περισσότερους από 400 άνδρες στα σύνορά της με την Ελλάδα για να προλάβει μια ενδεχόμενη αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης, ανακοίνωσε σήμερα ο βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.

“Περίπου 500 επιπλέον άνδρες μπορούν να κινητοποιηθούν μέσα σε μερικές ώρες στα σύνορα, σε περίπτωση ανάγκης”, πρόσθεσε.

Η Γαλλία στέλνει πλοίο στο Αιγαίο

Ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο θα αποπλεύσει την ερχόμενη εβδομάδα από την Τουλόν  για να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ εναντίον των διακινητών ανθρώπων στο Αιγαίο, ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Άμυνας.

Το γαλλικό πολεμικό πλοίο θα ενταχθεί, πιθανόν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, στη δύναμη των τριών πλοίων χωρών του ΝΑΤΟ που βρίσκονται ήδη στην περιοχή.

Στο τέλος της συνομιλίας που είχε στο Παρίσι με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε υποσχεθεί πως η Γαλλία θα συμβάλει με ένα πολεμικό πλοίο στη διεθνή προσπάθεια με στόχο να εμποδισθεί η λαθραία διακίνηση ανθρώπων στο Αιγαίο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης