Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Πολιτική
10/03/2016 | 12:00 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Η Μέρκελ μας δουλεύει ο Αβραμόπουλος προειδοποιεί για ανθρωπιστική καταστροφή και στο Αιγαίο πνίγονται

Η Μέρκελ μας δουλεύει ο Αβραμόπουλος προειδοποιεί για ανθρωπιστική καταστροφή και στο Αιγαίο πνίγονται

Κάποιος να πει στην Μέρκελ ότι ο “δρόμος των Βαλκανίων” για τους πρόσφυγες ΕΚΛΕΙΣΕ! Μπορεί να εκφράζει την αντίθεσή της και τις ανησυχίες της αλλά η πανίσχυρη κυρία της ΕΕ επέτρεψε το κλείσιμο των συνόρων. Τώρα στηρίζει υποτίθεται την Ελλάδα. Αλλά από λόγια έχουμε όλοι μας χορτάσει.

Σύμφωνα με δηλώσεις της που μεταδίδει το ΑΠΕ είπε ότι το κλείσιμο του δρόμου των Βαλκανίων «δεν επιλύει το πρόβλημα», προσθέτοντας ότι η κατάσταση αυτή «δεν είναι ούτε βιώσιμη, ούτε μπορεί να διαρκέσει για πολύ».

«Δεν λύνουμε το πρόβλημα λαμβάνοντας μία μονομερή απόφαση», δήλωσε η Μέρκελ στο ραδιοφωνικό δίκτυο MDR. «Χρειάζεται μία απόφαση που να είναι αποδεκτή και από τους 28. Για τον λόγο αυτόν δεσμεύομαι για μία πραγματικά ευρωπαϊκή λύση, δηλαδή μία λύση των 28 μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε.

«Αυτή η κατάσταση δεν είναι ούτε βιώσιμη, ούτε μπορεί να διαρκέσει πολύ. Προσωπικά πιστεύω ότι η μονομερής απόφαση της Αυστρίας, και στη συνέχεια οι αποφάσεις εν σειρά των άλλων χωρών των Βαλκανίων, είναι βέβαιο ότι μας φέρνει λιγότερους πρόσφυγες, αλλά θέτει από την άλλη πλευρά την Ελλάδα σε πολύ δυσχερή κατάσταση», είπε.

«Εάν δεν καταφέρουμε να φθάσουμε σε μία συμφωνία με την Τουρκία, τότε η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αντέξει το (προσφυγικό) βάρος για καιρό», προειδοποίησε η γερμανίδα καγκελάριος.

Καμπανάκι κινδύνου από Αβραμόπουλο

Πρέπει να συζητήσουμε τί μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, η οποία «υπάρχει ο κίνδυνος να μετατραπεί σε ανθρωπιστική καταστροφή» δήλωσε ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος προσερχόμενος στο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών σήμερα στις Βρυξέλλες.

   Συνεχίζοντας, ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η δουλειά προκειμένου να επιτευχθεί υψηλότερος αριθμός μετεγκαταστάσεων, ημερησίως.

   Υπογράμμισε, ακόμα, ότι αν πραγματικά θέλουμε να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση από την πίσω πόρτα, θα πρέπει να ανοίξουμε ένα «ασφαλές και νόμιμο παράθυρο» στους μετανάστες. Διαφορετικά, υποστήριξε, οι αδίστακτοι διακινητές θα προσπαθήσουν να βρουν νέους διαδρόμους.

Κι άλλοι νεκροί στο Αιγαίο

Πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα μωρό, πνίγηκαν στο Αιγαίο όταν το ταχύπλοο που τους μετέφερε στην Ελλάδα βυθίστηκε ανοικτά των τουρκικών ακτών, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Η τουρκική ακτοφυλακή εκλήθη τη νύκτα να διασώσει εννέα ανθρώπους που καλούσαν σε βοήθεια και ανέσυρε πέντε πτώματα. Στην ομάδα περιλαμβάνονταν Αφγανοί και Ιρανοί. Προσπαθούσαν να φθάσουν στη Λέσβο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

                                                                                       

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης