Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή Πολιτική
06/12/2015 | 23:42 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Μένουμε -στην ακροδεξιά- Ευρώπη”! Θρίαμβος της Λεπέν στη Γαλλία

“Μένουμε Ευρώπη”! Στην όλο και πιο ακροδεξιά Ευρώπη βεβαίως,αλλά ποιος ασχολείται; Το ευρώ να είναι καλά και η Γερμανία. Όλα τ΄ άλλα περνούν σε δεύτερη μοίρα. Κάπως έτσι έγινε το αναμενόμενο. Η ακροδεξιά κατακτά και τη Γαλλία.

Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας έρχεται πρώτο σε τουλάχιστον 6 από τις 13 περιφέρειες της Γαλλίας κατά τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, όπου καταγράφει σκορ ρεκόρ που κυμαίνεται από 27,2% έως και 30,8%, σύμφωνα με διαφορετικές εκτιμήσεις των ινστιτούτων δημοσκοπήσεων.
Το Εθνικό Μέτωπο καταγράφει τα υψηλότερά του ποσοστά σε τρεις περιοχές κλειδιά: στον βορρά, στην περιφέρεια του Νορ-Πα-ντε-Καλέ-Πικαρδία (Nord-Pas-de-Calais-Picardie), όπου υποψήφια είναι η πρόεδρός του Μαρίν Λεπέν, στην νοτιο-ανατολική Γαλλία, στην περιφέρεια Προβηγκία-Αλπεις-Κυανή Ακτή (Provence-Alpes-Cote d’ Azur, PACA) , όπου επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι η ανηψιά της Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν και στην ανατολική Γαλλία, στην περιφέρεια Αλσατία-Καμπανία-Αρδέννες-Λορένη (Alsace-Champagne-Ardennes-Lorraine), όπου επικεφαλής του ψηφοδελτίου ηγείται ο υπεύθυνος της στρατηγικής του κόμματος Φλοριάν Φιλιπό.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο προηγείται στις γαλλικές περιφερειακές εκλογές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των exit polls, με την Μαρίν Λεπέν και την ανηψιά της Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν να κερδίζουν περισσότερο από το 40% των ψήφων στην βόρεια και τη νοτιο-ανατολική Γαλλία.
Σε εθνικό επίπεδο, το Εθνικό Μέτωπο εξασφαλίζει το 30,6% των ψήφων, σύμφωνα με exit poll Ifop-Fiducial, ενώ έπεται το κόμμα “Οι Ρεπουμπλικανοί” του Νικολά Σαρκοζί, με 27% , ενώ το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα εξασφαλίζει το 22,7% των ψήφων.
— Η Μαρίν Λεπέν χαιρέτισε ένα “εξαιρετικό” εκλογικό αποτέλεσμα, στις πρώτες της δηλώσεις για την ιστορική επιτυχία του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία.
“Αποστολή μας είναι να κάνουμε πραγματικότητα την εθνική ενότητα που έχει ανάγκη η χώρα”, είπε η Μαρίν Λεπέν , λίγη ώρα αφού δημοσιοποιήθηκαν οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του πρώτου γύρου των περιφερειακών εκλογών, στον οποίο το Εθνικό Μέτωπο εξασφαλίζει το 27,2% έως το 30,8% των ψήφων σε εθνικό επίπεδο και προηγείται σε τουλάχιστον 6 από τις 13 περιφέρειες της Γαλλίας.
— Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και ηγέτης της δεξιάς αντιπολίτευσης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συμμαχίας με τη γαλλική αριστερά στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών για τη συγκρότηση κοινού μετώπου κατά της άκρας δεξιάς.
Ο Νικολά Σαρκοζί έσπευσε να κάνει δηλώσεις αμέσως μετά τη δημοσίευση των πρώτων εκτιμήσεων για το εκλογικό αποτέλεσμα και τάχθηκε κατά οποιασδήποτε “ένωσης” ή απόσυρσης” ψηφοδελτίων του κόμματός του “Οι Ρεπουμπλικανοί”, το οποίο αποτελεί “την μόνη δυνατή εναλλακτική λύση” στις περιοχές όπου κινδυνεύει να κυριαρχήσει το Εθνικό Μέτωπο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης