Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
26/05/2017 | 07:30 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Φ. Καρβουνοπούλου

Κ.Ψ.Μ: Προτάσεις απο το Militaire για το Σαββατοκύριακο!

Κ.Ψ.Μ: Προτάσεις απο το Militaire για το Σαββατοκύριακο!

Και αυτή την εβδoμάδα, το Militaire.gr συγκέντρωσε για σας τις πιο ενδιαφέρουσες και μοναδικές πολιτιστικές προτάσεις που διαδραματίζονται στην πόλη μας!

Μια νέα κινηματογραφική ταινία επιστημονικής φαντασίας, μια θεατρική παράσταση που σε μεταφέρει σε άλλη χώρα αλλά σε ένα πολύ παρόμοιο πλαίσιο με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας- θίγοντας ένα πολύ επίκαιρο ζήτημα, ένα βιβλίo που θα σας διαφωτίσει σε σχέση με τον Εμφύλιο Πόλεμο, ένα εστιατόριο με εκλεπτυσμένες ελληνικές γεύσεις και ένα φεστιβάλ απο τις 25-28 Μαίου είναι οι προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα.

Κινηματογραφική Ταινία: ALIEN:COVENANT

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει με το «Alien: Covenant», το δεύτερο μέρος της prequel τριλογίας που ξεκίνησε με το «Προμηθέας», στο σύμπαν που δημιούργησε ο ίδιος πίσω στο 1977 με το «Alien» – ένα από τα πιο σημαντικά έργα επιστημονικής φαντασίας σε ολόκληρη την ιστορία του κινηματογράφου. Με προορισμό έναν απομακρυσμένο πλανήτη σε ένα μακρινό σημείο του γαλαξία, το πλήρωμα του αποικιακού πλοίου Covenant νομίζει ότι ανακαλύπτει έναν αχαρτογράφητο παράδεισο, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν σκοτεινό, επικίνδυνο κόσμο – ο μόνος κάτοικος του οποίου είναι ο «συνθετικός» Ντέιβιντ (Μάικλ Φασμπέντερ), επιζών της καταδικασμένης αποστολής Προμηθέας.

 

Θεατρική Παράσταση: Η τάξη μας

Δέκα συμμαθητές από την Πολωνία γυρίζουν πίσω το χρόνο, στην εποχή του Β΄ Παγκοσμίου, όταν ο ναζισμός δίχασε τους κατοίκους της πόλης τους αλλά και τους ίδιους.

Όταν ο ναζισμός εισβάλλει στη χώρα τους, οι σχέσεις που είχαν κτιστεί μέσα στη σχολική τάξη καταρρέουν. Θηριωδία και μίσος παίρνουν τη θέση της συνύπαρξης και της αλληλοϋποστήριξης. Το μίσος γεννά νέο μίσος και ο άνθρωπος βγάζει στην επιφάνεια τα πιο απρόβλεπτα στοιχεία του εαυτού του. Άραγε ο χρόνος μπορεί να επουλώσει τις πληγές; Το σήμερα να αθωώσει το χθες; Πώς ησυχάζει η ψυχή, όταν έχει αποκαλύψει τις πιο σκοτεινές πτυχές της;

Ένα σπουδαίο κείμενο της σύγχρονης ευρωπαϊκής δραματουργίας, γραμμένο το 2009, το έργο του πολωνού Ταντέους Σλομποντζιάνεκ, καταγράφει με ψυχραιμία, αλλά και γερές δόσεις συναισθήματος, πώς οι ιστορικές συγκυρίες στιγματίζουν τις ζωές των ανθρώπων, φέρνουν στην επιφάνεια τον «κρυμμένο» μας εαυτό και διαλύουν τους πιο ισχυρούς ανθρώπινους δεσμούς.

Πρωταγωνιστούν οι: Κ. Γαλανάκης, Κ. Κωνσταντίνου, Β. Μαγουλιώτης, Αλ. Μαυρόπουλος, Γ. Νταλιάνης, Ρ. Οικονομίδου, Άλκ. Παναγιωτίδης, Θ. Πάνου, Γ. Πυρπασόπουλος, Κ. Τάκαλου.

Η παράσταση θα παίζεται έως και 28 Μαϊου στο Εθνικό Θέατρο(Κεντρική Σκηνή, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα) και τα εισιτήρια κυμαίνονται απο 5 έως και 15 ευρώ.

Βιβλίο:Εμφύλια πάθη: 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο

Τα “Εμφύλια Πάθη” προσεγγίζουν τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο μέσα από 23 κρίσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις, ξεκινώντας από το τι είναι εμφύλιος πόλεμος και καταλήγοντας στην κληρονομιά που μας άφησε.

Με συνοπτικό τρόπο και άμεση γραφή, ο Στάθης Καλύβας και ο Νίκος Μαραντζίδης επιχειρούν μια συνολική ερμηνεία ενός σύνθετου και πολύμορφου γεγονότος που δίχασε έναν λαό και κατέστρεψε μια χώρα, τραυματίζοντας τη συλλογική τους μνήμη και ταυτότητα. Ο εμφύλιος πόλεμος παρέμεινε για πολλά χρόνια πηγή εντάσεων, διχόνοιας και παθών.

Σήμερα όμως έχουμε πια τη δυνατότητα να τον ξανασκεφτούμε με ψύχραιμο και τεκμηριωμένο τρόπο, όχι απαραίτητα για να εντοπίσουμε ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο, και σίγουρα όχι για να αναπαραγάγουμε τη διχόνοια που μοίρασε απλόχερα, όσο για να ανακαλύψουμε τις ποικιλόμορφες πτυχές και διαστάσεις του έτσι όπως αναδύονται μέσα από δεκάδες πρόσφατες έρευνες. Το βιβλίο αποτελεί μια συμβολή στη συλλογική μας αυτογνωσία, στοχεύοντας να αντικαταστήσει τα εμφύλια πάθη με την εμβάθυνση, τη γνώση και τελικά την ωριμότητα.

Μουσική:2η Γιορτή Μπύρας Βύρωνα

Η 2η Γιορτή Μπίρας του Βύρωνα, στον εμβληματικό χώρο του θεάτρου Βράχων, θα ανοίξει τις πύλες της από 25 έως 28 Μαΐου.

Σε συνέχεια του περσινού Rockfest, ο Δήμος Βύρωνα και η Δημοτική του επιχείρηση, φιλοξενούν όλες τις μικρές ζυθοποιίες για να εκθέσουν τις μπίρες τους και όχι μόνο!

Το φαγητό και η μουσική θα αποτελέσουν φέτος ξεχωριστές εκπλήξεις και ιδιαίτερο λόγο επίσκεψης στο Beerfest.

Oι περσινοί αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους: 60 drafts, 150 ετικέτες και πάνω από 8.000 επισκέπτες αγκάλιασαν την πρώτη αυτή προσπάθεια.

Φέτος ο Δήμος μας καλεί σε μια μεγάλη γιορτή, όχι μόνο μπίρας αλλά και μουσικής με επιλεγμένα σχήματα και ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις.

Τρεις συναυλίες καθημερινά, από τους καλύτερους στο είδος τους.

Rock, jazz, swing, ρεμπέτικη λαϊκή και παραδοσιακή μουσική, σ’ ένα αρμονικό πάντρεμα:

η μοναδική Φωτεινή Βελεσιώτου, η Αγγελική Τουμπανάκη, η Πέννυ Μπαλτατζή, ο Μανώλης Πάππος και η Ανατολή Μαργιόλα, ο Ηaig Yazdjian, ο Στάθης Άννινος με την Άννα Λινάρδου και οι παραδοσιακοί Σκορδαλός και Επιτροπάκης, είναι μόνο κάποιοι από τους συμμετέχοντες.

Μοναδικές beer, street-food προτάσεις, από εξαιρετικές πρώτες ύλες, θα συνοδεύουν ιδανικά τη μπίρα που θα επιλέξετε.

Εστιατόριο: Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας

Τα τέσσερα εστιατόριά της αλυσίδας “Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας” σε Σύνταγµα, Κηφισιά, Χαλάνδρι και Άνω Πατήσια είναι τέσσερις δηµοφιλείς και αγαπηµένοι γαστρονοµικοί προορισµοί τόσο για τις εκλεπτυσµένες γεύσεις της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας όσο και για την “νεοµπακαλική” αισθητική που εισήγαγαν ώς τάση στο χώρο της εστίασης.

Με τις αγνές πρώτες ύλες της ελληνικής υπαίθρου να αποτελούν την βάση της γαστρονοµικής τους φιλοσοφίας αλλά και µε gourmet δηµιουργίες που εξελίσσουν την ελληνική παράδοση παρουσιάζουν ένα ευρέου φάσµατος µενού που σκοπός τους είναι να ικανοποιήσει τις όποιες γευστικές αλλά και οικονοµικές μας απαιτήσεις.

Η γραβιέρα Νάξου, η φάβα βιολογικής γεωργίας απο το Δίλοφο,το παστό Μάνης,το µαστέλο και η µαστίχα Χίου και τα µύδια Κατερίνης, πεκορίνο Αµφιλοχία κ.α. ειναι µερικά απο τα προïόντα που φτάνουν στο εστιατόριο απο διάφορες γωνιές της Ελλάδας και βρίσκουν θέση στο µενού που γευόμαστε τελικά!

Μοναδικά και ξεχωριστά πιάτα που θα σας μείνουν σίγουρα αξέχαστα, φτιαγμένα με τα καλύτερα και πιο αγνά προϊόντα ελληνικής παραγωγής.

Καλή διασκέδαση και καλό Σαββατοκύριακο!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης