Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Κύκλωμα προώθησης μεταναστών εξάρθρωσαν οι Λιμενικοί στην Κάλυμνο

Κύκλωμα προώθησης μεταναστών εξάρθρωσαν οι Λιμενικοί στην Κάλυμνο

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών , στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Καλύμνου σε συνεργασία με τη Β΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση που διακινούσε-προωθούσε μετανάστες από Λέρο ,Κάλυμνο και Πάτμο προς Πειραιά έναντι μεγάλης χρηματικής αμοιβής.

Αναλυτικότερα συνελήφθησαν ένας Έλληνας κάτοικος Λέρου και δύο Σύριοι, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας ακόμη Σύριος ο οποίος φέρεται να είναι ο αρχηγός της οργάνωσης. Η δράση της οργάνωσης ήταν να προωθεί μετανάστες οι οποίοι διέμεναν στο Κέντρο Υποδοχής νήσου Λέρου προς την Αθήνα με σκοπό την περαιτέρω προώθηση τους στην υπόλοιπη Ελλάδα και την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της οργάνωσης παραλάμβαναν μετανάστες από την Λέρο και στην συνέχεια τους μετέφεραν με σκάφος ιδιοκτησίας του Έλληνα είτε στη Κάλυμνο είτε στη Πάτμο όπου τους προμήθευαν με ακτοπλοϊκά εισιτήρια με προορισμό τον Πειραιά.

Από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι η ομάδα είχε διακινήσει μετανάστες με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον οχτώ (08) φορές κατά το παρελθόν, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Σε κατ’οίκον έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές , το χρηματικό ποσό των 5.500 ευρώ ενώ από την Λιμενική Αρχή Καλύμνου κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς .

Οι ανωτέρω οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και την διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών από κερδοσκοπία, και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή ο οποίος διέταξε την προφυλάκιση τους. Οι έρευνες για τον προσδιορισμό άλλων εμπλεκόμενων προσώπων συνεχίζονται.

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης