Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
07/04/2017 | 08:00 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Φ. Καρβουνοπούλου

ΚΨΜ: Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο απο το Militaire.gr!

ΚΨΜ: Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο απο το Militaire.gr!

Μια εβδομάδα πριν τις διακοπές του Πάσχα και οι εκδηλώσεις στην πόλη μας συνεχίζονται, με πολλές θετρικές και μουσικές παραστάσεις να κλείνουν τον κύκλο τους για φέτος. Δείτε ποιες δεν πρέπει να χάσετε!

Κινηματογραφική Ταινία: Η Πόλη της Σιωπής

Οι ιστορίες τριών ανθρώπων διασταυρώνονται στο ιερό νησί της Πάτμου. Η Δάφνη (Ισμαήλου), απομονωμένη από την κοινωνία, οδηγείται σε ένα δρόμο προσωπικής κάθαρσης. Ο Θεόντορικ (Μπένσον) και ο Εστέμπαν (Γουάιλντπρετ), θα βρεθούν στο νησί αναζητώντας απαντήσεις στα θέματα που τους απασχολούν.

Ο πρώτος, ιερέας, αναζητά σπάνια χειρόγραφα στο μοναστήρι, ο δεύτερος οδηγείται εκεί για να βρει απαντήσεις στα ερωτήματα που τον καταδιώκουν. Η τυχαία συνάντηση των δύο αντρών με τη Δάφνη θα τους ξυπνήσει πρωτόγνωρα συναισθήματα, οδηγώντας τους σε μεγαλύτερες αλήθειες από εκείνες που προσδοκούσαν να βρουν.

Την ανάγκη της Δάφνης να επιλέξει τον οδυνηρό δρόμο της σιωπής μπορούν να τον καταλάβουν μόνο ένα ζευγάρι ηλικιωμένων Αγγλων (Χιλ – Μάιλς) που γνωρίζουν τους πραγματικούς λόγους της παραίτησής της από τη διεκδίκηση του προσωπικού της θαύματος. Η σιωπή της πόλης όμως απειλείται από δύο πρόσωπα, άμεσα συνδεδεμένα με την εκκλησιαστική παράδοση και την ιστορία του τόπου, που βρίσκονται σε ηθικό δίλημμα αν πρέπει να τη σπάσουν.

Σκηνοθεσία: Angela Ismailos

Σενάριο: Angela Ismailos

Ηθοποιοί: Shaun Benson, Angela Ismailos, Sarah Miles, Bernard Hill, Erich Wildpret, Yannis Voglis, Roula Pateraki, Dimitris Lignadis

Θεατρική Παράσταση: Μάνα θα πάω στο Χόλυγουντ

Ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία της, η επίκαιρη και μοναδική κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου με τίτλο «Μάνα θα πάω στο Hollywood» επιστρέφει για δεύτερη θεατρική σεζόν στο Θέατρο Ιλίσια(Παπαδιαμαντοπούλου 4) σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού και Δήμητρας Παπαδοπούλου, για να μας θυμίσει ότι ακόμα και στα πιο δύσκολα ο Έλληνας ψάχνει να εφεύρει λύσεις για να επιβιώσει και να απογειωθεί.

Μια σύγχρονη κοινωνική καταγραφή, δοσμένη με τον κωμικοτραγικό τρόπο που μόνο η Δήμητρα Παπαδοπούλου μπορεί να περιγράψει τόσο γλαφυρά, μας μεταφέρει στην Αθήνα του σήμερα, όπου ο Έλληνας φοβάται ότι μπορεί να αποτύχει σε ό,τι ονειρευτεί. Ακραίες συμπεριφορές και βίαια ξεσπάσματα κατακλύζουν την καθημερινότητα μέσα στην απόγνωση μας. Αλλά το χιούμορ και το γέλιο πάντα βρίσκουν τρόπο να μας δείξουν την αλήθεια αλλά και τη λύση, που συχνά είναι μπροστά στα μάτια μας και σπάνια μπορούμε να δούμε!

Με φόντο ένα διαμέρισμα στην οδό Φυλής, δύο άνεργοι ηθοποιοί μηχανεύονται τα πάντα ώστε να συγκεντρώσουν το ποσό που χρειάζονται για να πάνε στο Hollywood! Στην προσπάθεια τους αυτή θα φτάσουν στο σημείο ακόμα και να μετατρέψουν προσωρινά το διαμέρισμα τους σε οίκο ανοχής όπου θα συμβούν απίστευτες καταστάσεις… Σε ένα περιβάλλον όπως αυτό της οδού Φυλής, με τις ιδιαιτερότητες της ίδιας μας της φυλής που αδυνατεί να συνεννοηθεί, θα τα καταφέρουν άραγε ποτέ να φτάσουν στον προορισμό τους και να πετύχουν το στόχο τους;

Μια πρωτότυπη μουσική κωμωδία για τον «Έλληνα της κρίσης» που ψάχνει το όνειρό του ακόμα και στην άλλη άκρη του κόσμου! Η παράσταση θα ολοκληρώσει τις εμφανίσεις της την Κυριακή 9 Απριλίου στην Αθήνα και θα συνεχίσει στη Θεσσαλονίκη μέχρι και τις 14 Μαϊου!

Τα εισιτήρια κυμαίνονται απο 12 έως και 18 ευρώ και μπορείτε να τα προμηθευτείτε απο το viva.gr ή απο τα καταστήματα Public.

Πρωταγωνιστούν οι: Θ. Αλευράς, Κ. Μιχαήλ, Αντ. Κρόμπας, Ελ. Ροδά ενώ η παράσταση παίζεται αο Τετάρτη έως και Κυριακή.

Βιβλίο: Αλεξανδρινές φωνές στην οδό Λέψιους

Ένα σπονδυλωτό μυθιστόρημα με ιστορίες ανθρώπων που έζησαν στην Αλεξάνδρεια του Μεσοπολέμου, εκκινώντας από τον Καβάφη, προς το τέλος σχεδόν της ζωής του, και συνεχίζοντας με πρόσωπα παροίκων, άγνωστα μεν τα περισσότερα, που έρχονται όμως σε επαφή με πραγματικά πρόσωπα που ξεχώρισαν τότε (Τσίρκας, Φόστερ, Ουγκαρέτι κ.λπ.) και συνδέονται μεταξύ τους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, δημιουργώντας ένα ενιαίο ψηφιδωτό, μια εικόνα της πόλης – ενώ η πόλη καθεαυτή, και πιο συγκεκριμένα η γειτονιά της οδού Λέψιους, αποτελεί τον πυρήνα αλλά και τον συνδετικό κρίκο ανάμεσά τους.

Το βιβλίο έχει γράψει η Πέρσα Κουμούτση, γεννημένη στο Κάιρο και βραβευμένη απο το αιγυπτιακό κράτος για την προώθηση και ανάδειξη της αιγυπτιακής και αραβικής λογοτεχνίας.

Εστιατόριο: Varoulko Seaside

Με τη σφραγίδα του Λευτέρη Λαζάρου και την πολύτιμη συνδρομή του Γιάννη Παρίκου, η θαλασσινή κουζίνα του εστιατορίου ανανεώνεται κι εξελίσσεται με νέες, κομψές δημιουργίες, ενώ εξαιρετικά είναι και τα γλυκά του Θοδωρή Μωυσίδη.

Τα πιάτα, με σύγχρονη αισθητική και φρεσκότατες πρώτες ύλες, δικαιώνουν τη διαχρονικότητα των βραβεύσεων του «Varoulko» με Χρυσό Σκούφο – το 2017 δεν αποτελεί εξαίρεση. Σερβίρονται με φόντο τα κατάρτια του Μικρολίμανου κι επεκτείνονται στο τριώροφο κτίριο ακριβώς απέναντι, με αίθουσες για μαθήματα μαγειρικής, prive dining, events κ.λπ. Τα μεσημέρια η κουζίνα είναι πιο χαλαρή, με θαλασσινούς μεζέδες, κάποια κύρια πιάτα και ψάρι στη σχάρα.

Την περίοδο της Σαρακοστής, το εστιατόριο εμπλουτίζει το μενού του με νέα και γευστικά νηστίσιμα πιάτα!

Μουσική: “Χωρίς εξηγήσεις” με την Ελεονώρα Ζουγανέλη

Στο Anodos Live Stage(Πειραιώς 183), η Έλεονώρα Ζουγανέλη δίνει τον καύτερό της εαυτό της συνδυάζοντας μουσικές υφές απο μεγάλους και διαφορετικούς καλλιτέχνες. Στο πρώτο μέρος, μας εντυπωσιάζει με την ερμηνεία παλιών και νέων τραγουδιών της, ενώ την υπόλοιπη βραδιά ερμηνεύει γνωστά και αξέχαστα τραγούδια λαϊκών και έντεχνων τραγουδιστών απο τον Βασίλη Τσιτσάνη μέχρι τον Γιάννη Χαρούλη. Η μοναδική σκηνική της παρουσία, οι αυθόρμητες χορευτικές κινήσεις της, η μαγευτική φωνή της που βγαίνει κατευθείαν απο το “είναι” της και τα ποικίλα μουσικά ακούσματα που έχει επιλέξει θα σας καταπλήξουν.

Προλάβετε να την απολαύσετε καθώς οι παραστάσεις της ολοκληρώνονται αυτό το Σάββατο!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης