Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
12/05/2017 | 07:30 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Φ. Καρβουνοπούλου

ΚΨΜ: Προτάσεις απο το Militaire για το Σαββατοκύριακο!

ΚΨΜ: Προτάσεις απο το Militaire για το Σαββατοκύριακο!

Ο Μάϊος μπήκε, ο καιρός άρχισε να ζεσταίνει… τι καλύτερο, λοιπόν, απο το να βγούμε απο το σπίτι μας και να διασκεδάσουμε! Εδώ, συγκεντρώσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στην πόλη μας! Μια ιστορική κινηματογραφική και μια κωμική θεατρική παράσταση, μια νέα μουσική παράσταση που θα σας μεταφέρει χρόνια πίσω, ένα βιβλίο για την ιστορία της χώρας μας και πώς φτάσαμε εδώ και ένα εξαιρετικό εστιατόριο που θα σας μεταφέρει στην υπέροχη Κρήτη είναι οι προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα…

Κινηματογραφική Ταινία: Η ενοχή των αθώων

Πολωνία, Δεκέμβρης 1945. Η Mathilde Beaulieu, νοσοκόμα του Ερυθρού Σταυρού που φροντίζει τους γάλλους διασωθέντες πριν από τον επαναπατρισμό τους, καλείται από μια πολωνέζα μοναχή να προσφέρει πρώτες βοήθειες. Η Mathilde, δέχεται να την ακολουθήσει στο μοναστήρι της όπου τριάντα Βενεδικτίνες ζουν αποκομμένες από τον έξω κόσμο.

Εκεί, η Ματίλντ θα γνωρίσει μια ακόμη βάρβαρη πλευρά του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου μέσα από το δράμα των μοναχών που βιάστηκαν από τον σοβιετικό στρατό και που πλέον βρίσκονται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Πρόκειται για ένα δυνατό ιστορικό δράμα της Αν Φοντέν με τους ηθοποιούς:Αγκάτα Κουλέζα, Τζοάνα Κούλιγκ, Βίνσεντ Μακέιγκν, Λου ντε Λάαγκε, Ντορότα Κούντουκ, Αγκάτα Μπούζεκ, Ελάιζα Ρισέμπελ, Καταρζίνα Νταμπρόφσκα, Άννα Πρόσνιακ.

Θεατρική Παράσταση: Παιδί μου κάνε με αντ, είμαι μπλοκ!

Ούτε μόνο κωμωδία. Ούτε μόνο παράσταση. Μια κωμωδία επανάσταση.

Είστε στο Facebook από τότε που πρωτοήρθε στην Ελλάδα;

Είστε κάτω από σαράντα χρόνων;

Είναι και οι γονείς σας στο Facebook;

Αν απαντήσατε ναι σε δύο τουλάχιστον από τις παραπάνω ερωτήσεις, τότε αυτή η παράσταση είναι για εσάς. Διότι οι νέοι αυτής της χώρας έχουμε πλέον να αντιμετωπίσουμε, εκτός από την κρίση και την ανεργία, κι άλλο ένα σοβαρότατο πλήγμα: την ανεπιθύμητη εισβολή των γονιών μας στη διαδικτυακή μας ζωή.

Η παράσταση Παιδί μου, κάνε με αντ, είμαι μπλοκ! είναι μία κοινωνική κωμωδία που δανείζεται στοιχεία από το stand-up comedy. Eίναι επίσης η παράσταση που εκφράζει και συσπειρώνει τους Έλληνες millenials προκειμένου να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι μόνοι σ’ αυτή τη ζωή. Βέβαια, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται για ένα αμιγώς ελληνικό φαινόμενο. Όμως, η επέλαση της Ελληνίδας μάνας στο Facebook δεν μοιάζει σε τίποτα με την παρουσία στο Facebook του γονιού από άλλες χώρες της γης.

Η Μερόπη, ο Χάρης και η Κάλι θα μας αφηγηθούν τις δικές τους προσωπικές ιστορίες. Με τους δικούς τους, ιδιαίτερους γονείς. Ελάτε να τους συμπαρασταθείτε, να μοιραστείτε μαζί τους τη δική σας εμπειρία και να ψηφίσετε σε ποια από τις 15 ακραίες κατηγορίες φεϊσμπουκικού γονιού ανήκει ο ΔΙΚΟΣ σας γονιός.

Τρεις εξομολογήσεις, ένα live online poll και πολύ γέλιο συνθέτει την παράσταση Παιδί μου, κάνε με αντ, είμαι μπλοκ!, μια παράσταση που δεν φοβάται να μοιραστεί αλήθειες και να αναρωτηθεί: μπορούμε να μπλοκάρουμε εξάπαντος τους γονείς μας από το Facebook ή πρέπει να αποδεχτούμε ότι δεν υπάρχει σωτηρία από την ελληνίδα μάνα;

Σε κάθε περίπτωση, το Facebook είναι ο ΔΙΚΟΣ μας χώρος δράσης, το ΔΙΚΟ μας territory! Δεν μπορούμε να τους το παραδώσουμε χωρίς να αγωνιστούμε.

Ερμηνεύουν οι: Κ. Μαυρομάτη, Μ. Παπαστεργίου, Χ. Χιώτης.

Η παράσταση θα παίζεται έως και 27/5 στο θέατρο 104(Ευμολπιδών 41, Γκάζι) ενώ το εισιτήριο στοιχίζει μόλις 5 ευρώ.

Μουσική: Ερωτόκριτος

ΜΙα πλήρως ανατρεπτική ιδέα του Δημήτρη Μαραμή, γνωστού συνθέτη του έντεχνου κυρίως τραγουδιού, έρχεται να δώσει μια εντελώς διαφορετική πινελιά στα μουσικά δρώμενα της πόλης μας!

Ο Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή είναι η πρώτη παραγγελία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ στο χώρο του μιούζικαλ. Υπερβαίνοντας τα στερεότυπα του είδους, ο Ερωτόκριτοςφέρνει το λεξιλόγιο του μιούζικαλ, με τις αναφορές του συνθέτη στη τζαζ και τα μπλουζ, κοντά στην κρητική μουσική παράδοση, από την οποία αντλεί μεγάλο μέρος του υλικού του. Το μιούζικαλ, το λιμπρέτο του οποίου υπογράφει ο συνθέτης, βασίζεται στην ποιητική έμμετρη μυθιστορία του Βιτσέντζου Κορνάρου και κρατάει την πρωτότυπη διάλεκτο και τη δομή του αναγεννησιακού έργου. Ωστόσο, παρόλη τη χρήση του ιδιαίτερου δεκαπεντασύλλαβου του Κορνάρου, που παραπέμπει στο πρωτότυπο ιστορικό πλαίσιο, ο Ερωτόκριτος του Μαραμή δεν τοποθετείται σε συγκεκριμένο χρόνο και χώρο κι εστιάζει κυρίως στα διαχρονικά στοιχεία της ερωτικής ιστορίας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, στην αρρώστια του πόθου και στις περιπέτειες των δύο νέων, μέχρι να φτάσουν στο αίσιο τέλος του γάμου τους.

Τη σκηνοθεσία και χορογραφία έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Ρήγος, δημιουργός ευρέως φάσματος και γνώστης του είδους, ο οποίος σημειώνει ότι «πρόκειται για μια μοντέρνα εκδοχή του έργου, που τίθεται εκτός του συγκεκριμένου χρόνου και χώρου της δράσης, τοποθετούμενη σε ένα περιβάλλον μινιμαλιστικό όπου η έμφαση δίνεται στην ερμηνεία και στην κίνηση των ηρώων».

Πρωταγωνιστούν οι νέοι τραγουδιστές που διαπρέπουν στο χώρο της έντεχνης μουσικής, Θοδωρής Βουτσικάκης, Μαρίνα Σάττι και Γκωτιέ Βελισσάρης, αλλά και οι διακεκριμένοι λυρικοί καλλιτέχνες Ιωάννα Φόρτη και Κωστής Μαυρογένης. Συμμετέχει ενόργανο σύνολο και φωνητικό σύνολο.

Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι και τις 21 Μαϊου και τα εισιτήρια κυμαίνονται απο 12 έως και 20 ευρώ.

Βιβλίο:Επτά πόλεμοι, τέσσερις εμφύλιοι, επτά πτωχεύσεις, 1821-2016 του Γιώργου Δερτιλή

Γεγονότα μιας Ιστορίας δύο αιώνων, βιώματα τραυματικά που απωθήσαμε βαθιά μέσα μας· ξεχασμένες χρεοκοπίες με τη σφραγίδα της αμάθειας και της δημαγωγίας· κρίσεις που μας υποδούλωσαν στην ένδεια, στις πλάνες και στο ψεύδος· πόλεμοι πολύνεκροι· εμφύλιοι αδελφοκτόνοι και απωθημένοι· γεγονότα που τα απωθήσαμε στη λήθη για να γλιτώσουμε από τη φρίκη και τις τύψεις – ενώ η μόνη κάθαρση θα ήταν η μνήμη και η επίγνωσή τους. Ας ανοίξουμε τα μάτια και την ψυχή μας στην Ιστορία, που εξορίζει τη λήθη και φέρνει την Αλήθεια. Από τα αίτια της κρίσης, το βιβλίο αναζητεί τα βαθύτερα: αυτά που ξεριζώνονται δυσκολότερα γιατί είναι γερά ριζωμένα στη νεοελληνική Ιστορία. Αίτια που επαναλαμβάνονται στις επτά πτωχεύσεις που βίωσαν οι Έλληνες από το 1824 έως τις μέρες μας. Αν οι έλληνες πολίτες γνώριζαν τα σφάλματα που οδήγησαν στις έξι πρώτες πτωχεύσεις της Ιστορίας μας, θα είχα με αποφύγει την έβδομη. Αν οι έλληνες πολιτικοί γνώριζαν τα σφάλματα που οδήγησαν στους εμφυλίους πολέμους της Ιστορίας μας, θα είχαν αποκηρύξει τις εμφυλιοπολεμικές τους δημαγωγίες.

Ένα βιβλίο που σίγουρα θα μας βοηθήσει να μάθουμε και να κατανοήσουμε βαθύτερα την ιστορία μας καθώς και τα γεγονότα που μας οδήγησαν μέχρι σήμερα εδώ. Που αν γνωρίζαμε νωρίτερα, θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει…

Εστιατόριο: Πασιφάη

Ύστερα από 15 χρόνια στον Κορυδαλλό, το κρητικό εστιατόριο έχει μεταφέρει πλέον την έδρα του στη Γλυφάδα(Λαζαράκη 63), σε μια μεγάλη ψηλοτάβανη σάλα με ρουστίκ διακόσμηση (ξύλο, καμάρες, αγροτικά αντικείμενα στους τοίχους και mινωικό κόκκινο σε μικρές δόσεις) καθώς και διάσπαρτες οθόνες όπου προβάλλονται τοπία της Κρήτης, χορευτικά και σκηνές από τρύγο, λιομάζωμα, κλπ. Κρητική μουσική και ένας μεγάλος κατάλογος με πολλά από τα κλασσικά κρητικά εδέσματα αλλά και πολλά κρεατικά και μεζεκλίκια της ώρας.

Το μενού του μαγαζιού περιλαμβάνει πολλά και διαφορετικά πιάτα, όλα εμπνευσμένα απο το υπέροχο νησί της Κρήτης. Ένας ζεστός χώρος με εξαιρετικό φαγητό και φιλοξενία καθώς ο ιδιοκτήτης-ντυμένος όπως οι Κρήτες- συχνά-πυκνά περνάει από όλα τα τραπέζια προτείνοντάς σου πιάτα και ρωτάντας σου αν είσαι ευχαριστημένος… Μην χάσετε να το επισκεφτείτε!

Καλό Σαββατοκύριακο και Καλή διασκέδαση!

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης