Υποστηριξε το militaire
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Κοινωνία
07/07/2017 | 07:40 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Φ. Καρβουνοπούλου

ΚΨΜ: Προτάσεις απο το Militaire για το Σαββατοκύριακο!

ΚΨΜ: Προτάσεις απο το Militaire για το Σαββατοκύριακο!

Κινηματογραφική Ταινία: Ο Πιλότος

https://youtu.be/7XYEDAKSwzQ

Αργεντίνικο πολιτικό θρίλερ με τον Ρικάρντο Νταρίν.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στην Αργεντινή, ένας πρώην πιλότος και πλοίαρχος του αργεντίνικου ναυτικού δεν εκτελεί μια διαταγή της χούντας και γίνεται φυγάς για να επιβιώσει. Θα επιλέξει να κρυφτεί σε μια μικρή πόλη στα νότια της χώρας, όπου η παρουσία του θα τραβήξει την προσοχή του αδίστακτου και βίαιου τοπικού αστυνόμου.

Θεατρική Παράσταση: Λυσιστράτη, του Αριστοφάνη
Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα ζωντανέψει ένα μεγάλο συμβολικό και πολιτικό πρόσωπο της παγκόσμιας κωμωδίας. Τη «Λυσιστράτη». Το έργο παιγμένο το 411 π.Χ. στα Λήναια, μια από τις γιορτες προς τιμήν του Διονύσου. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Ναταλία Τσαλίκη θα αναμετρηθούν, με το πρώτο και ίσως καλύτερτο ζευγάρι που γέννησε η κωμική ψυχή ποτέ (Κινήσιας-Μυρρίνη), που στάθηκε προπομπός και σημείο αναφοράς για την μετέπειτα δημιουργία όλων των κωμωδιογράφων μέχρι τις μέρες μας. Ο Γιάννης Μπέζος στο ρόλο του Πρόβουλου, μιας προσωπικότητας της ήδη παρηκμασμένης Αθήνας της εποχής, προσωπικότητα που δυστυχώς παραμένει αναγνωρίσιμη, αναλαμβανει και τη σκηνοθεσία της παραστασης που θα ταξιδέψει σε όλη την ελλαδα από τις αρχές Ιουλίου. Η μουσική (Κωστής Μαραβέγιας) και η χορογραφία-κίνηση (Ελπίδα Νίνου) αναπόσπαστα κομμάτια της σκηνικής πραγμάτωσης της αττικής κωμωδίας αποτελούν δυο ισχυρότατους πυλώνες της παράστασης. Το αξιοπρόσεκτο και ενδιαφέρον της «Λυσιστράτης» πέρα από τον τερματισμό του πολέμου με όχηματα τη σεξουαλική αποχή και την κατάληψη του δημοσίου ταμείου- είναι η επικράτηση ενός πανελληνίου αισθήματος. Μεγάλο ζητούμενο για την εποχή που παρουσιάζεται το έργο, ενώ παράλληλα ο Πελοποννησιακός Πόλεμος καλά κρατεί. Τα μεγάλα έργα έχουν αντίπαλο τον χρόνο. Κατά κανόνα τον νικούν. Η Λυσιστράτη συνδυάζει σε ένα πρόσωπο τη σοφία με τον ερωτισμό. Τη σκέψη με το όνειρο. Καλό παράδειγμα για τους μοντέρνους καιρούς μας.

Το έργο:

Η Αθηναία ηρωίδα του συλλαμβάνει την απόλυτη ιδέα: να συνασπιστεί με τις γυναίκες της πόλης της, της αντιπάλου Σπάρτης, αλλά και άλλων πόλεων, και να διαμηνύσουν στους άντρες πως αν δεν φροντίσουν για την ειρήνη, θα προχωρήσουν σε σεξουαλική αποχή. Με επικεφαλής την ίδια, η Αθηναία Κλεονίκη, η Σπαρτιάτισσα Λαμπιτώ, η Μυρρίνη και δεκάδες άλλες γυναίκες, αφού προσπερνούν τις αρχικές αντιρρήσεις τους, αναλαμβάνουν δράση, προχωρώντας παράλληλα σε αποκλεισμό του δημόσιου ταμείου που χρηματοδοτεί τις πολεμικές επιχειρήσεις. Οι άντρες φυσικά, με επικεφαλής τον Πρόβουλο, περνούν στην αντεπίθεση και ξεκινά η αψιμαχία αρχικά και η ανταλλαγή επιχειρημάτων στη συνέχεια. Όλοι αγγίζουν και ξεπερνούν τις αντοχές τους σε αμφότερα τα στρατόπεδα, μέχρι που η εμφάνιση της καλλονής Συμφιλίωσης οδηγεί σε αμοιβαίους συμβιβασμούς και, τελικά, σε αίσιο τέλος.
Το έργο θα περιοδεύσει το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα, αλλά θα ξεκινήσει τις παραστάσεις του απο την πόλη μας. Έτσι, την Πέμπτη 6/7 θα βρίσκεται στο Κατράκειο Θέατρο, την Παρασκευή 7/7 στο Θέατρο Βράχων, στις 8 και 9 του μήνα στο Δημοτικό Κηποθέατρο, στις 10 Ιουλίου στο Θέατρο Πέτρας και στις 11 Ιουλίου στο Βεάκειο Θέατρο. Έπειτα, αρχίζει η περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Τα εισιτήρια ξεκινούν απο 15 ευρώ.
Μουσική: PIAF! THE SHOW – GREEK SUMMER TOUR 2017
Η ζωή της Piaf, στην καλύτερη παράσταση που έγινε ποτέ για τη θρυλική ερμηνεύτρια!

Με ένα εκατομμύριο θεατές σε 30 χώρες και διθυραμβικές κριτικές η παράσταση PIAF! THE SHOW συνεχίζει για τρίτη χρονιά την παγκόσμια περιοδεία της και έρχεται τον Ιούλιο σε επιλεγμένα θέατρα σε Ελλάδα και Κύπρο. Η μουσικοθεατρική παράσταση, που έκανε πρεμιέρα στο Παρίσι το 2015 για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Εντίθ Πιαφ, είναι δημιουργία του Γάλλου παραγωγού και σκηνοθέτη Gil Marsala, ενώ τον ρόλο της Εντιθ Πιαφ ερμηνεύει η Ann Carrere, μία από τις σπουδαιότερες φωνές της σύγχρονης γαλλικής σκηνής.

Η παράφορη και γοητευτική ζωή της κορυφαίας Γαλλίδας ερμηνεύτριας ξετυλίγεται σε ένα οπτικοακουστικό θέαμα, που έχει αναδειχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς επιτυχίες των τελευταίων ετών: το PIAF! THE SHOW, που αποθεώθηκε από 10 χιλιάδες θεατές σε 2 sold out παραστάσεις στο Ηρώδειο το περυσινό καλοκαίρι, αφηγείται τον πολυκύμαντο βίο του θρυλικού «Σπουργιτιού», της μοναδικής Edith Piaf, μέσα από τα τραγούδια της που έγραψαν ιστορία.

Από τον υπόκοσμο και τα κακόφημα μπαρ της Μονμάρτης ως τη μεγαλοπρεπή σκηνή του Olympia Hall, η παράσταση –που εμπνέεται από τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία Ζωή σαν τριαντάφυλλο– προσκαλεί τους θεατές σε ένα ταξίδι σε μια ολόκληρη εποχή, φιλοτεχνώντας το πορτρέτο μιας καλλιτέχνιδας που έχει περάσει πια στη σφαίρα του μύθου. Οι αλησμόνητες μελωδίες της Piaf συνοδεύονται από προβολές ανέκδοτου φωτογραφικού υλικού, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα. Τον ρόλο και τα τραγούδια του «Σπουργιτιού» ερμηνεύει ένα από τα λαμπρότερα ταλέντα του γαλλικού τραγουδιού, η Anne Carrere, η οποία έχει χριστεί «κληρονόμος της μουσικής της Piaf» και «η ωραιότερη φωνή που τραγούδησε το ρεπερτόριο της Piaf τα τελευταία πενήντα χρόνια».

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΙΟΥΛΙΟΣ 2017
Δευτέρα 10 Ιουλίου: Θέατρο Βράχων, Βύρωνας

Τετάρτη 12 Ιουλίου: Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη

Πέμπτη 13 Ιουλίου: Βεάκειο Θέατρο, Πειραιάς

Η παράσταση περιοδεύει εάμενδισα και σε άλλες περιοέχς της Ελλάδας, ενώ τα εισιτήρια αρχίζουν από την τιμή των 15 ευρώ.
Βιβλίο: Ποιος κυβερνά τον κόσμο, του Νόαμ Τσόμσκυ
Ο σηµαντικότερος διανοούµενος ακτιβιστής στον κόσµο προχωρά σε µία διερευνητική εξέταση της µεταβαλλόµενης αµερικανικής εξουσίας, των απειλών για τη δηµοκρατία και του µέλλοντος της παγκόσµιας τάξης.
Σε µια διεισδυτική, ενδελεχή ανάλυση της τρέχουσας διεθνούς κατάστασης, ο Νόαµ Τσόµσκυ εξετάζει µε ποιον τρόπο οι Ηνωµένες Πολιτείες, παρά την άνοδο της Ευρώπης και της Ασίας, εξακολουθούν να καθορίζουν σε µεγάλο βαθµό τους όρους της παγκόσµιας πολιτικής.
Χρησιµοποιώντας ένα ευρύ φάσµα παραδειγµάτων, από τη βρόµικη ιστορία της εµπλοκής των ΗΠΑ στην Κούβα ως τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην Κίνα, από τα υποµνήµατα για τα βασανιστήρια ως τις κυρώσεις κατά του Ιράν, αναλύει πώς η ρητορική της Αµερικής περί ελευθερίας και ανθρωπίνων δικαιωµάτων συχνά παρεκκλίνει από τις ενέργειές της. Και αναλύει διεξοδικά τις διενέξεις στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και σε Ισραήλ-Παλαιστίνη, καταλήγοντας σε αναπάντεχα και εξαιρετικά οξυδερκή συµπεράσµατα για τη λειτουργία της ιµπεριαλιστικής δύναµης στον αυξανόµενα χαοτικό πλανήτη µας. Στην πορεία, ο Τσόµσκυ προχωρεί σε µία εντυπωσιακή ανατοµία του τρόπου µε τον οποίο η ελίτ της Αµερικής έχει διασφαλίσει ακόµα µεγαλύτερη προστασία από κάθε δηµοκρατικό περιορισµό των ενεργειών της. Κι όµως, υποστηρίζει, δεν έχουµε την πολυτέλεια να παραιτούµαστε εξαιτίας αυτών των εξελίξεων. Με την κλιµατική αλλαγή και την εξάπλωση των πυρηνικών όπλων να απειλούν ακόµα και την επιβίωση του ανθρώπινου πολιτισµού, η ανάγκη να αναλάβει ο λαός την αποτροπή της καταστροφής γίνεται ακόµα µεγαλύτερη.

Ανελέητο, άτεγκτο και διεξοδικά τεκµηριωµένο, το “Ποιος κυβερνά τον κόσµο“; µας βοηθάει να κατανοήσουµε τα βασικά ζητήµατα της εποχής µας, όπως ακριβώς έχουµε συνηθίσει να αναµένουµε από τον Τσόµσκυ.

Φαγητό: Επτά 7

Για ένα γεύμα τετ-α-τετ με την Ακρόπολη!

Το εστιατόριο Επτά 7 βρίσκεται στη σκιά της Ακρόπολης, εκεί που το Μοναστηράκι συναντά το Θησείο και η Ερμού την οδό Άστιγγος (Ερμού 119 & Άστιγγος 10). Με ύφος μοντέρνο αλλά και με κλασικές αναφορές, το «Επτά 7» προτείνει μία σειρά από πιάτα σύγχρονων τόνων με μεσογειακά κι ελληνικά υλικά.

Το ύφος των πιάτων του εστιατορίου ταιριάζει με τη γενικότερη αισθητική του χώρου, όπου το μοντέρνο ύφος κυριαρχεί χωρίς όμως να επισκιάζει και το κλασσικό το οποίο «ξετρυπώνει» από παντού. Χαρακτηριστικό του εστιατορίου αποτελεί το γυάλινο πάτωμα, μέσα από το οποίο μπορεί κανείς να διακρίνει εντυπωσιακά αρχαία ευρήματα. Η ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τις ευωδίες από τα βότανα και τα μυρωδικά της Μεσογείου δημιουργούν έναν χώρο που υπόσχεται ένα υπέροχο γευστικό ταξίδι στους επισκέπτες του.

Διεύθυνση: Ερμού 119 & Άστιγγος 10, Θησείο

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης