Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
16/06/2017 | 07:40 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Φ. Καρβουνοπούλου

ΚΨΜ: Προτάσεις απο το Militaire για το Σαββατοκύριακο!

ΚΨΜ: Προτάσεις απο το Militaire για το Σαββατοκύριακο!

Αυτή την εβδομάδα το Militaire.gr προτείνει για την διασκέδασή σας: μια νέα ελληνική κινηματογραφική ταινία, γυρισμένη στην Κρήτη, που θα σας κάνει να δείτει πιο αισιόδοξα τη ζωή, μια διαφορετική και πρωτότυπη θεατρική παράσταση στον Εθνικό Κήπο, μια ιστορική συναυλιά που δεν πρέπει να χάσετε, ένα βιβλίο για την κρίση απο έναν “επαναστατικό” πολιτικό-συγγραφέα και ένα εξαιρετικό εστιατόρια για να απολαύσετε το γεύμα, ειδικά τώρα που ο καιρός “ανοίγει”…

Κινηματογραφική Ταινία: Ξα μου

Μια αισιόδοξη ταινία, γυρισμένη στο μαγικό ελληνικό τοπίο της Κρήτης, που μας περνάει βασικά μηνύματα για την ζωή.

Με την κρητική γη να αποτελεί όχι απλώς πεδίο δράσης αλλά οργανικό κομμάτι της ταινίας και φέρνοντας στο μυαλό την «αλληγορία του σπηλαίου» του Πλάτωνα, το «ΞΑ ΜΟΥ» δεν είναι μια ταινία για την ελληνική κρίση. Είναι μια αισιόδοξη ταινία για όλες τις κρίσεις, εκείνες που καταρρίπτουν τις σταθερές και μας αναγκάζουν να επανεφεύρουμε τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους, τη γη… και τον κόσμο γύρω μας.

Γυρισμένο εξ’ ολοκλήρου στην Κρήτη, το «Ξα Μου» είναι μια ζωντανή συνύπαρξη μεταξύ ηθοποιών και μη ηθοποιών. Με τους Γιώργο Χωραφά, Λευτέρη Ελευθερίου, Σοφία Χιλλ, Άννα Φόνσου, Ζωή Χωραφά, Τατιάνα Καλάντζη, Νίκο Μπουσδούκο, Αλέξανδρο Μυλωνά, Μάνο Πετράκη κ.ά. να συναντούν ντόπιους αγρότες, αμπελουργούς, κτηνοτρόφους, τυροκόμους και ψαράδες, ζωντανεύουν στη μεγάλη οθόνη μια αισιόδοξη ιστορία μυθοπλασίας με στοιχεία ηθογραφίας σε σενάριο Κλειώς Φανουράκη.

Μετά τη θερμή υποδοχή της ταινίας στο 57ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, την προβολή της στο 27ο Palm Springs International Film Festival, και  το 11ο Los Angeles Greek Film Festival, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Κλειώς Φανουράκη, «Ξα μου» έρχεται από 15 Ιουνίου  2017 στους κινηματογράφους.

Η λέξη “Ξα” μου προέρχεται από το “εξά” μου που σημαίνει στην εξουσία μου και έχει κρητική προέλευση. 

Θεατρική Παράσταση: Ζήσε τον κήπο αλλιώς

Μια εντελώς διαφορετική και πρωτότυπη θεατρική παράσταση διεξάγεται φέτος απο τις 22- 26 Ιουνίου στον Εθνικό Κήπο.

Στα πλαίσια των αθηναϊκών δράσεων «Ζήσε τον κήπο αλλιώς», ο Θοδωρής Γκόνης σκηνοθετεί μία θεατρική και συνάμα ποιητική διαδρομή στον Εθνικό Κήπο, με «ξεναγούς» τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, την Ελένη Κοκκίδου, την Κατερίνα Πατσιάνη και τη Μυρτώ Γκόνη. Από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου στις 7 μ.μ, μας οδηγούν σε μια διαδρομή μέσα στον κήπο και μας ξεναγούν ανάμεσα στα 500 είδη διαφορετικών φυτών του κήπου καθώς και στις μαρμάρινες μορφές που φιλοξενούνται εκεί… Ο Διονύσιος Σολωμός, ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, ο Ζαν Μορεάς, ο Καποδίστριας αλλά και ο Ιωάννης Εϋνάρδος συναντούν τους γεωπόνους και τους μηχανικούς που διαμόρφωσαν τον κήπο καθώς και την εικοσάχρονη βασίλισσα Αμαλία. Η είσοδος είναι ελεύθερη και τα δελτία εισόδου μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών στην στοά της Πεσμαζόγλου (Πανεπιστημίου 39 ) από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, ώρες 9 π.μ. με 5 μ.μ., και το Σάββατο, ώρες 9 π.μ. με 3 μ.μ.

Μουσική: Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη

Μια ιστορική παράσταση-αφιέρωμα στον χορωδιακό Θεοδωράκη με χίλιους χορωδούς από όλη την Ελλάδα συνοδεία συμφωνικής μαντολινάτας. Συμμετέχουν τραγουδιστές, λυρικοί καλλιτέχνες και ηθοποιοί.

Για πρώτη φορά στην ιστορία 1000 χορωδοί απο 30 πόλεις της Ελλάδας θα σχηματίσουν μία πελώρια χορωδία, η οποία με τη συνοδεία Συμφωνικής Μαντολινάτας θα αποδώσει μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου μας δημιουργού.

Πρόκειται για μια ιστορική παράσταση, με διάσταση εθνικού γεγονότος, καθώς τίθεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίαςκαι θα κληθούν να παραστούν σημαντικές προσωπικότητες της χώρας, από την Πολιτική, τον Πολιτισμό, τις Τέχνες και τα Γράμματα.

Την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, το έργο του οποίου εξύμνησε ο Μίκης Θεοδωράκης. Εκτός από τους 1000 χορωδούς και τη Συμφωνική Μαντολινάτα στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθποιοί  Γιάννης Στάνκογλου, Ιωάννα Παππά, οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Αντώνης Κορωναίος, Μπάμπης Βελισσάριος, Παντελής Κοντός και ο λαϊκός τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος.

Η εκδήλωση αυτή γίνεται μετά από επιθυμία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος θέλει, όχι μόνο να παραστεί, αλλά  και να διευθύνει το φινάλε της συναυλίας.

ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ)
19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017, ΩΡΑ: 9:00μμ

Τα εισιτήρια μπορείτε να τα προμηθευτείτε είτε απο το viva.gr είτε από την Παρασκευή 9/6 και ώρες 10:00 εως 20:00 στο ταμείο στο Καλλιμάρμαρο.

Βιβλίο: Η Γένεση της μνημονιακής Ελλάδας, του Γιάνη Βαρουφάκη

Το 2009 το ελληνικό κράτος πτώχευσε. Ευρώπη και Αθήνα είχαν την επιλογή μεταξύ της Αλήθειας και της Άρνησης. Επέλεξαν την Άρνηση που, για να συντηρείται, απαιτούσε το μεγαλύτερο δάνειο της παγκόσμιας ιστορίας στο πιο πτωχευμένο κράτος, υπό τον όρο ότι θα συρρικνωθεί βάναυσα το εθνικό εισόδημα! Το παράλογο αυτό δάνειο μεταμφιέστηκε ως έκφραση της ευρωπαϊκής… αλληλεγγύης. Στην πραγματικότητα, στόχος του ήταν η κυνική μεταφορά αμύθητων ζημιών από τις τράπεζες στα κράτη, πριν καταλήξουν στους ώμους των πιο αδύναμων εκ των πολιτών.

Έτσι οικοδομήθηκε η Μνημονιακή Ελλάδα. Τρία ήταν τα “οικοδομικά υλικά”: τοξικά δάνεια, η πλάνη περί μονοδρόμου, και ο φόβος της σύγκρουσης με την Πτωχοτραπεζοκρατία που επιστράτευσε, διατηρώντας τα εν ζωή, τα πτωχευμένα μέσα “ενημέρωσης”. Σήμερα, το καθεστώς που οικοδόμησε τη Μνημονιακή Ελλάδα διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι “το Μνημόνιο τελειώνει”. Αν ήταν έτσι, το βιβλίο τούτο, που καταγράφει τη “γένεσή” της μέσα από (ξαναδουλεμένα) κείμενα γραμμένα την περίοδο 2006-14, δεν θα είχε εκδοθεί.

Φαγητό: Ιστιοπλοϊκός, Μικρολίμανο

Γοητευτικό σκηνικό στην άκρη του Μικρολίμανου, σε ένα κλασικό σποτ της περιοχής που συνδυάζει χάζι στα κύματα και στα κατάρτια, σάλα με navy στιλ και μοντέρνα διεθνή, πολυσυλλεκτική προσέγγιση των ψαριών και των θαλασσινών. Η λίστα κρασιών είναι καλοφτιαγμένη και το σέρβις εξυπηρετικό.

Καλή διασκέδαση και καλό Σαββατοκύριακο!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης