Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
09/06/2017 | 07:45 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Φ. Καρβουνοπούλου

ΚΨΜ: Προτάσεις απο το Militaire για το Σαββατοκύριακο!

ΚΨΜ: Προτάσεις απο το Militaire για το Σαββατοκύριακο!

Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!

Ο Ιούνιος μπήκε, ο καιρός έχει αρχίσει να μας δηλώνει ότι το καλοκαίρι πλησιάζει και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη μας δεν σταματούν… Αυτή την εβδομάδα μην χάσετε: μια νέα κινηματογραφική περιπέτεια βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, μια θεατρική παράσταση απο φοιτητές, εμπνευσμένη απο το βιβλίο του Παπαδιαμάντη “Ο γάμος του Καραχμέτη” και τη μία και μοναδική συναυλία της Ιμάνυ στις 15 Ιουνίου, Επιπλέον, σας προτείνουμε ένα πλήρως επίκαιρο βιβλίο και ένα μεξικάνικο εστιατόριο που θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Κινηματογραφική Ταινία:Η ΧΑΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ Ζ

Μια συγκλονιστική ταινία βασισμένη σε αληθινή ιστορία

Ο Βρετανός εξερευνητής Percy Fawcett ταξιδεύει στον Αμαζόνιο το 1906 και ανακαλύπτει αποδείξεις για την ύπαρξη ενός αγνώστου αλλά προχωρημένου πολιτισμού. Σε μία αχαρτογράφητη περιοχή της Βολιβίας, στην καρδιά του τροπικού δάσους o Percy βρίσκει πολυκαιρισμένα κεραμικά θραύσματα που αποδεικνύουν την ύπαρξη μιας χαμένης πόλης.

Όταν επιστέφει στην Αγγλία και ανακοινώνει τα ευρήματα του για την πόλη που αποκαλεί «H ΧΑΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ Ζ» , χλευάζεται από τον υπόλοιποι επιστημονικό κύκλο. Έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της δυναμικής συζύγου του αποφασίζει να οργανώσει μία νέα αποστολή, να επιστρέψει στον Αμαζόνιο και αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί του είναι πέρα για πέρα αληθινοί. Στο ταξίδι ακολουθεί ο πλούσιος εξερευνητής James Murray. Μαζί θα αντιμετωπίσουν απίστευτες προκλήσεις και τις περιπέτειες τους θα ακολουθήσουν μέσα από τις εφημερίδες της εποχής 40 εκατομμύρια αναγνώστες, μέχρι την μυστηριώδη εξαφάνιση τους το 1925. Μία επική ιστορία θάρρους και πάθους.

Πρωταγωνιστούν οι: Σιένα Μίλερ, Ρόμπερτ Πάτινσον, Τσάρλι Χάναμ, Τομ Χόλαντ

Θεατρική Παράσταση: Ο γάμος του Καραχμέτη του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στο Παλαιό Πανεπιστήμιο της Πλάκας την Πέμπτη 15 Ιουνίου, στις 21.00 και θα διαρκέσει έως και τις 11 Ιουλίου. 

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο πλαίσιο του εορτασμού των 180 χρόνων λειτουργίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάζει στο Παλαιό Πανεπιστήμιο στην Πλάκα το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Ο γάμος του Καραχμέτη» μέσα από το σκηνοθετικό βλέμμα της Όλιας Λαζαρίδου, τη συνεργασία του καραγκιοζοπαίχτη Άθω Δανέλλη και τη συμμετοχή νέων ηθοποιών και φοιτητών.

Τί είναι ο «Γάμος του Καραχμέτη» του Παπαδιαμάντη; Μια τυπική περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας, η αγωνία της επιβίωσης της κοινότητας, μια διήγηση αφύπνισης για τον πόνο του άλλου ή ένα γοητευτικό μετανεωτερικό συναξάρι; Η συναρπαστική ιστορία λαμβάνει χώρα στη Σκιάθο την εποχή της Τουρκοκρατίας. Το θαυμαστό τέλος αποκαλύπτει το κλειδί για το μυστήριο της αγιότητας σε έναν κόσμο σκληρό και παράλογο.

Στο δεύτερο μέρος της παράστασης παρουσιάζεται στη οθόνη του θεάτρου σκιών ο «Καραγκιόζης νεκροθάπτης», δραμάτιο ειδικά γραμμένο για την περίσταση.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Παλαιό Πανεπιστήμιο. Θόλου 5, Πλάκα: Πέμπτη 15, Παρασκευή 16, Παρασκευή 23, Παρασκευή 30 Ιουνίου, Δευτέρα 3, Τρίτη 4, Δευτέρα 10, Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Ώρα έναρξης: 21:00

Εισιτήρια απο 5 ευρώ

Μουσική: Ιμάνυ στις 15 Ιουνίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Η Ιμάνυ έγινε γνωστή στην Ελλάδα ήδη από το πρώτο της σινγκλ, το «You will never know», που τραγουδήθηκε πολύ, και άλλες επιτυχίες της που αγαπήθηκαν. Η ίδια δηλώνει ότι η επαφή που έχει με το ελληνικό κοινό είναι μοναδική και η Ελλάδα από τους αγαπημένους της προορισμούς.

Η Ιμάνυ έρχεται με τη μπάντα της αυτό το καλοκαίρι για μια μοναδική συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, όπου όπως λέει η ίδια πάντα ονειρευόταν να τραγουδήσει, καλεσμένη από το Φεστιβάλ Αθηνών. Θα τραγουδήσει παλιές, αλλά και νέες επιτυχίες της από τον τελευταίο της δίσκο, The Wrong Kind of War, που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες. Μέσα από στίχους τραγουδιών όπως το «Clap your Hands», η φωνή της φτάνει σ’ εμάς σαν κραυγή για ελευθερία, δικαιοσύνη και ισότητα.

Το κοινό θα απολαύσει την εξωτική, νοσταλγική, ρομαντική, ευαίσθητη, αλλά και δυναμική φωνή της κάτω από την Ακρόπολη.

Μια και μοναδική εμφάνιση στις 15 Ιουνίου με τα εισιτήρια να ξεκινούν απο 10 ευρώ.

Βιβλίο: Απέναντι στην τυραννία

H εκλογή του Τραµπ στην προεδρία της Αµερικής και τα ήδη εµφανή πλήγµατα που έχει καταφέρει στη δηµοκρατία και στους θεσµούς της έχουν θορυβήσει πολιτικούς, διανοούµενους, επιστήµονες, καλλιτέχνες και πολίτες στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσµο.

O Τίµοθι Σνάιντερ, ιστορικός που έχει ασχοληθεί µε τις πλέον ζοφερές περιόδους της ευρωπαϊκής ιστορίας, έγραψε ένα κατατοπιστικό βιβλίο, που κρούει δυνατά τον κώδωνα του κινδύνου. Μέσα στα είκοσι κεφάλαιά του ανατρέχει σε εκατό χρόνια ιστορίας, µε σταθµούς την ανάδυση του φασισµού, του ναζισµού και του κοµµουνισµού. Δίνει ιδιαίτερη έµφαση στο πώς εγκαθιδρύθηκαν αυτά τα καθεστώτα, στο πώς επιβλήθηκαν σε λαούς που παρακολουθούσαν σαν υπνωτισµένοι τη µία παραβίαση των δηµοκρατικών αρχών µετά την άλλη, στο πώς παρέσυραν απλούς πολίτες και τους µετέτρεψαν σε όργανα των δόλιων σκοπών τους.

Το βιβλίο αυτό δείχνει πόσο ανεπαίσθητα, πόσο σταδιακά, χωρίς να γίνει αντιληπτό από την αρχή, µπορεί ένα δηµοκρατικό πολίτευµα να απολέσει τους αρµούς του και να διαλυθεί. Η υπονόµευση της δηµοκρατίας δεν είναι ποτέ άµεση. Γίνεται µε µικρά, ύπουλα βήµατα, µε την επίκληση της «βούλησης του λαού», µε τη µεταµφίεση του αυταρχισµού σε πράξεις που υποτίθεται ότι απηχούν το κοινό αίσθηµα, αλλά αποδεικνύονται καταλυτικές της ελευθερίας. Η επαγρύπνηση όλων µας είναι απαραίτητη.

Φαγητό: Amigos

Αν σας αρέσει η μεξικάνικη κουζίνα, τότε αυτό είναι το μαγαζί που πρέπει να επισκεφτείτε!

Κάτω από το tex mex σομπρέρο των Amigos χωράνε όλα τα κλασικά –nachos, chili con carne, enchiladas, burritos, burgers– και μάλιστα σε γενναιόδωρες μερίδες, αλλά και άφθονη παγωμένη Margarita(που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!)και διάφορα άλλα κοκτέιλ τεκίλας. Μοιράζονται σε δύο χώρους, καθένα με την αυλή του, στη Γλυφάδα και στη Νέα Σμύρνη, με αναλόγως μεξικάνικο ταμπεραμέντο και αγάπη για τις latin μουσικές.

Καλη διασκέδαση και καλό Σαββατοκύριακο!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης