Υποστηριξε το militaire
Άμυνα Πολιτική ΤΟΥΡΚΙΑ
15/04/2016 | 11:11 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

ΚΥΣΕΑ για τα ελληνοτουρκικά! Τι πρέπει να πουν στον Τσίπρα τι να ρωτήσει και που να τηλεφωνήσει

ΚΥΣΕΑ για τα ελληνοτουρκικά! Τι πρέπει να πουν στον Τσίπρα τι να ρωτήσει και που να τηλεφωνήσει

Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ λόγω της τουρκικής προκλητικότητας και επιιετικότητας στο Αιγαίο.Το ΚΥΣΕΑ συγκαλείται από τον πρωθυπουργό στον οποίο πρέπει να πουν αλήθειες:

•Οι Τούρκοι μας έχουν πάρει “τα πάσα” στα Αιγαίο σ΄ όλα τα επίπεδα. Έχουν μακράν την χειρότερη και την πιο επιθετική συμπεριφορά εδω και πάρα πολλά χρόνια. Συμπεριφορά που περιλαμβάνει και την περιφρόνηση. Κι αυτό ενοχλεί.

•Οι Τούρκοι δείχνουν πρόθυμοι να πάνε την κατάσταση σε κλιμάκωση. Αυτό προκύπτει από πολλά στοιχεία που είναι σε γνώση των επιτελών.Ελπίζουμε ότι έχουν περάσει αυτές οι εκτιμήσεις σε επίπεδο ηγεσίας κι έχουν γίνει κατανοητές.

•Η Άγκυρα δεν δείχνει ότι μπορεί να τιθασευθεί αυτή τη στιγμή ακόμη και από μεγάλες δυνάμεις. Η Τουρκία ζει τον εφιάλτη του κουρδικού κι έχει διαπιστώσει ότι αυτές οι μεγάλες δυνάμεις δεν της παρέχουν πια την υποστήριξη του παρελθόντος. Δεν έχει λόγο να τις υπακουσει εκτός αν πάρει αυτά που θέλει ή κάτι που θα αντικαταστήσει όσα χάσει.

Τι πρέπει να ρωτήσει ο πρωθυπουργός:

•Τα ποσοστά διαθεσιμοτήτων . Σε πλοία,αεροπλάνα,άρματα μάχης …Παντού . Και να πάρει απαντήσεις με ΑΡΙΘΜΟΥΣ. Όχι με διαβεβαιώσεις “πάμε καλά”, “είμαστε δυνατοί” και άλλα σχετικά. Νούμερα…

•Τι χρειάζονταν ΧΘΕΣ οι ΕΔ για να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πιθανή κλιμάκωση.

Που πρέπει να τηλεφωνήσει;

•Σ΄ όποιον Έλληνα έχουμε στο ΝΑΤΟ για να συνεννοηθεί πως θα αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε ως μέλος του,για να αναχαιτίσουμε την επιθετικότητα της Τουρκίας.

•Στον Έλληνα πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ Κωσταράκο για να τον κινητοποιήσει εντός ΕΕ.

Απλά είναι τα πράγματα ας του τα βάλουν σε μια σειρά.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης