Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πριν προσπαθήσει να νικήσει τον Τσίπρα πρέπει να νικήσει τον Καραμανλισμό

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πριν προσπαθήσει να νικήσει τον Τσίπρα πρέπει να νικήσει τον Καραμανλισμό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νέος πρόδρος της ΝΔ . 47 ετών ,καταγόμενος από ένα μεγάλο πολιτικό τζάκι ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και νίκησε τους “ιδιοκτήτες” του κόμματος που δεν είναι άλλοι από τους Καραμανλήδες. Ο εκλεκτός τους Βαγγέλης Μεϊμαράκης ηττήθηκε παρά την ανοιχτή υποστήριξη του Καραμανλή .Κι αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Η νίκη Μητσοτάκη είναι ένα ακόμη πολιτικό γεγονός που τους τελευταίους 12 μήνες αποδεικνύει ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν σιχαθεί οτιδήποτε παραπέμπει στο “παλαιό” κομματικό κατεστημένο. Θα πείτε είναι ο Μητσοτάκης το νέο; Υιός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ,αδελφός της Ντόρας Μπακογιάννη έχει διατελέσει υπουργός σε κυβέρνηση Σαμαρά και οι απόψεις του είναι γνωστές. Σε αντιπαράθεση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και την “σκιά” του Καραμανλή όμως ο Μητσοτάκης εκπροσωπούσε κάτι …νέο για τον νεοδημοκράτη ψηφοφόρο που στάθηκε μπροστά στην κομματική κάλπη.

Ο κόσμος γράφει στα παλιά του τα παπούτσια όσα θέλουν για διάφορους λόγους,οι πολιτικοί,οι δημοσκόποι και προωθούν οι δημοσιογράφοι. Κάποιοι απ΄ αυτούς τουλάχιστον.

Έγραψε το Reuters ότι 0 47χρονος Μητσοτάκης δίνει ελπίδες για αναζωογόνησει της ελπίδας κάποιος να νικήσει τον 41 χρονο Τσίπρα. Θα λέγαμε ότι η πρώτη μεγάλη μάχη που πρέπει να κερδίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτή με το στρατόπεδο Καραμανλή. Η ήττα Μεϊμαράκη δεν σημαίνει ότι “γκρεμίστηκε ο Καραμανλισμός” . Αντιθέτως είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει αντίδραση.

Σ΄ ότι έχει να κάνει με τις ΕΔ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέκτησε ηγεσία η οποία σε γενικές γραμμές δεν έχει και …πολλά,πολλά με τον χώρο. Εκπρόσωπος της πολιτικής λογικής που θέλει τα πάντα να ελέγχονται από τους ιδιώτες, δεν είναι απ΄ αυτούς που θα κατανοήσουν εύκολα τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να δαπανά σημαντικά ποσά για την Εθνική της Άμυνα. Θα πρέπει γρήγορα ελπίζουμε να το καταλάβει. Όπως θα πρέπει να κατανοήσει ότι οι στρατιωτικοί δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται όπως οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι και λειτουργοί. Όχι επειδή είναι οι …εκλεκτοί,αλλά επειδή αντιμετωπίζονται σ΄ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης ως οι παρίες του κράτους. Κι αυτό πρέπει να τελειώσει.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης