Υποστηριξε το militaire
Διεθνή ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Πολιτική
28/03/2016 | 12:19 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Κροκοδείλια δάκρυα από τον Γερμανό ΥΠΕΞ για Ελλάδα και προσφυγικό!

Κροκοδείλια δάκρυα από τον Γερμανό ΥΠΕΞ για Ελλάδα και προσφυγικό!

Πολύ ωραία τα είπε ο Γερμανός ΥΠΕΞ για την απαράδεκτη συμπεριφορά των χωρών που έκλεισαν τα σύνορά τους κι άφησαν μόνη την Ελλάδα στην διαχείριση του προσφυγικού. Αυτό που δεν είπε ο κ. Στάινμαϊερ είναι γιατί η πανίσχυρη Γερμανία ,η οποία κάνει ότι επιθυμεί στην ΕΕ δεν προωθεί την επιβολή κυρώσεων σ΄ αυτές τις χώρες. Από λόγια στήριξης έχουμε χορτάσει… Όταν πρόκειται για χρήματα ,όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, οι απειλές δίνουν και παίρνουν. Τώρα με το προσφυγικό έχουμε μείνει απλώς στα λόγια και τα τα ευχολόγια. Καλές οι δηλώσεις αλλά το πρόβλημα πάλι μόνοι μας καλούμαστε να το διχειριστούμε.

Προφανώς λοιπόν και η Γερμανία υποκρίνεται. Την βολεύει αφάνταστα η συμπεριφορά των χωρών που έκλεισαν τα σύνορα.

Τι είπε ο Στάινμαϊερ σύμφωνα με το ΑΠΕ:

Με το κλείσιμο των συνόρων, οι βαλκανικές χώρες φόρτωσαν απλώς τα προβλήματα στην Ελλάδα και η συνέπεια ήταν να δημιουργηθεί κατάσταση ανάγκης εκεί, είπε σε συνέντευξή του, στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke, ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φράνκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

   Ο κ. Στάινμαϊερ επέκρινε δριμύτατα τις μονομερείς πρωτοβουλίες ευρωπαϊκών κρατών για τη μείωση των ροών των προσφύγων. «Ερχονται λιγότεροι πρόσφυγες στην Κεντρική Ευρώπη, διότι παραμένουν στην Ελλάδα. Εκεί δημιουργήθηκε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης» είπε χαρακτηριστικά.

   «Δεν είναι τρόπος συμπεριφοράς μεταξύ μας στην Ευρώπη το να απαλλασσόμαστε από τα δικά μας προβλήματα θέτοντας έναν Ευρωπαίο εταίρο σε κατάσταση ανάγκης» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, στη συνέντευξή του.

   Ο κ. Στάινμαϊερ επισήμανε ότι χωρίς τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία στα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ, «θα είχαμε σήμερα 100.000 ανθρώπους, οι οποίοι θα έπρεπε να επιβιώσουν μέσα στη βρωμιά και τη λάσπη…. Γι΄αυτό και ο προσανατολισμός προς τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, οι συμφωνίες με την Τουρκία και η υποστήριξη της Ελλάδας είναι ο σωστός δρόμος».

   «Μπορεί να το θεωρήσει κανείς καλό ή κακό, είναι (όμως) μια πραγματικότητα, την οποία πρέπει να λάβει υπόψη της μια υπεύθυνη πολιτική». Φυσικά και πρέπει η συμφωνία να επαληθευθεί στην πράξη, αλλά «έγινε τουλάχιστον ένα βήμα προς τον μεγαλύτερο έλεγχο και τον περιορισμό της παράτυπης μετανάστευσης» πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης