Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
04/08/2016 | 06:55 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Κρίσιμες πληροφορίες για εξειδικευμένα στελέχη των ΕΔ στον αέρα του διαδικτύου!

Κρίσιμες πληροφορίες για εξειδικευμένα στελέχη των ΕΔ στον αέρα του διαδικτύου!

Η πρόθεση του Α/ΓΕΕΘΑ να “κόψει” τα smartphones στους στρατιωτικούς για λόγους ασφαλείας, δεν λύνει το πρόβλημα της έκθεσης σημαντικών πληροφοριών στα νέα μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας. Και όσο κι αν δεν θέλουν να το παραδεχτούν οι ηγεσίες των Γενικών Επιτελείων και του ΥΠΕΘΑ αυτούς τους κινδύνους τους “πριμοδοτούν” οι σκληρές και άδικες περικοπές στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων!

Η ιστορία με τον υπαξιωματικό που …κυνηγούσε Πόκεμον και επανέφερε το θέμα των smartphones στο προσκήνιο είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Αξιόλογα στελέχη των ΕΔ, εν ενεργεία, με σπουδές προσόντα και ειδικές ικανότητες έχουν υποχρεωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης και της επείγουσαν ανάγκης τους να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της οικογενειάς τους να αναζητούν δεύτερη εργασία. Για να μην κρυβόμαστε ορισμένοι ακόμη και χωρίς να παραιτηθούν, άλλο έχοντας στόχο, μόλις βρουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα να αποχωρήσουν.

Σ΄ αυτή τους τη προσπάθεια χρησιμοποιούν όλες τις δυνατότητες που παρέχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και τι συμβαίνει;

Υπεύθυνος για την εύρεση στελεχών σε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία έγραψε στο Militaire.gr την εμπειρία του. Είναι εντυπωσιακά όσα αναφέρει:

“Ένα απο τα εργαλεία που η αγορά χρησιμοποιεί για την εύρεση προσωπικού είναι το LinkedIn. H πλατφόρμα αυτη είναι το πιο δημοφιλές social network για να επαγγελματικές επαφές παγκοσμιώς.

 Σήμερα βρέθηκα μπροστά στο προφίλ ενός εν ενεργεία στρατιωτικού και μάλιστα των ΟΥΚ.

Εάν κάνει κάποιος μια σύντομη αναζητηση βρίσκει και χειριστές APACHE, αεροπλάνων και φανταζομαι και αλλων συστημάτων.

 …Πιστέυω οτι προκύπτουν ζητήματα ασφαλείας, όταν ο κάθε ενδιαφερόμενος με στοιχειώδη γνώση μπορεί να βρει τις φωτογράφιες και τα βιογραφικά εν ενεργεία στελεχών των ΕΔ. 

 Καταλαβαίνω αυτές τις καταχωρήσεις απο αποστρατους που αναζητούν εργασία, αλλά δεν υπάρχει καμία χρησιμότητα για εν ενεργεία στελέχη που απλά βαζουν σε κίνδυνο πέρα από την ασφάλεια της χώρας, ακόμα και την ζωή τους, μέσω της υπερέκθεσης στο internet “.

Είναι απολύτως σωστά όσα αναφέρει ο υπεύθυνος για την εύρεση στελεχών στον ιδιωτικό τομέα. Κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.

Η άλλη πλευρά του νομίσματος έχει να κάνει μ΄ όσους έχουν οδηγήσει στελέχη των ΕΔ να αναζητούν απεγνωσμένα διέξοδο στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.Τα οποία δεν τα δημιούργησαν μόνοι τους.Τους τα προκάλεσαν και αρνούνται να τους τα λύσουν…

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης