Υποστηριξε το militaire
ΠΑ Πρώτη Γραμμή
17/03/2017 | 06:45 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Κρίσεις στο ΓΕΑ και παράπονα για την υποβάθμιση των τεχνικών

Κρίσεις στο ΓΕΑ και παράπονα για την υποβάθμιση των τεχνικών

Το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις και καλό είναι να τις βλέπουμε και τις δύο. Γράψαμε για τον “τυφώνα” Α/ΓΕΑ που τόλμησε να πάρει αποφάσεις που μπορεί να “πόνεσαν”, αλλά ήταν αναγκαίες.

Η άλλη πλευρά είναι εκείνη όσων παραπονούνται. Το κείμενο που ακολουθεί έχει να κάνει με παρατηρήσεις και ενστάσεις για την υποβάθμιση των τεχνικών στο ΓΕΑ.

Το κείμενο όπως έφθασε στο Militaire:

Μετά τις πρόσφατες κρίσεις, προαγωγές και τοποθετήσεις στην Πολεμική Αεροπορία έχει υποβαθμιστεί ο ρόλος των Τεχνικών στο ΓΕΑ. Πιο συγκεκριμένα:

1.    Διευθυντής Γ’ Κλάδου (Υποστήριξη) τοποθετήθηκε Ταξίαρχος (αντί Υποπτεράρχου που είθισται να είναι και ο αρχαιότερος τεχνικός Υποπτέραρχος)

2.   Διευθυντής Διεύθυνσης Γ1 (Αεροσκάφη – Μέσα) τοποθετήθηκε Σμήναρχος (Ταξίαρχος ο προκάτοχος)

3.    Διευθυντής Διεύθυνσης Γ4 (Επικοινωνίες) τοποθετήθηκε Σμήναρχος (Ταξίαρχος ο προκάτοχος)

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι στο Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο (ΑΑΣ) δεν θα υπάρχει εκπρόσωπος του Τεχνικού Κλάδου του ΓΕΑ (ήταν μέλος του ΑΑΣ ο Υποπτέραρχος – Δντης Γ’ Κλάδου, ενώ τώρα ο Δντης Γ’ Κλάδου είναι Ταξίαρχος, ο οποίος λόγω βαθμού δεν συμμετέχει).

Οι δύο Υποπτέραρχοι (Τεχνικοί- ΣΜΑ) τοποθετήθηκαν:

α)   Επιτελάρχης ΔΑΥ (Υποπτέραρχος Αράπης) παραμένει στην θέση που κατείχε (είναι ο αρχαιότερος εκ των δυο Τεχνικών Υποπτεράρχων).

β)   Διευθυντής Γ’ Κλάδου ΓΕΕΘΑ (Υποπτέραρχος Γεννηματάς) αναλαμβάνει από τον Ιούνιο τα καθήκοντα από τον μετατιθέμενο στο εξωτερικό Υποστράτηγο Γαρμπή.

Αλλά και στην «καθημερινότητα» του Επιτελείου η διαφορά βαθμών στους Δντες Κλάδων παίζει το ρόλο της. Ενώ όλοι οι Διευθυντές των άλλων Κλάδων είναι Υποπτέραρχοι (Α’ Κλάδος Επιχειρήσεων, Β’ Κλάδος Προσωπικού και Δ’ Κλάδος Πολιτική & Σχεδίαση) ο Δντης Γ’ Κλάδου (Υποστήριξη) είναι Ταξίαρχος.

Είναι τυχαία λοιπόν η τοποθέτηση Διευθυντών χαμηλότερων κατά ένα βαθμό από τους προκατόχους τους στους τρεις ανωτέρω σημαντικούς τομείς (1, 2 και 3) και ειδικότερα σε ένα τόσο ευαίσθητο και πολύ σημαντικό Κλάδο (Υποστήριξη) για την Πολεμική Αεροπορία ειδικά στις μέρες μας;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης