Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις σε κλίμα…οικουμενικό! Ποιοι γλίτωσαν αποστρατεία

Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις σε κλίμα...οικουμενικό! Ποιοι γλίτωσαν αποστρατεία

Σε κλίμα “οικουμενικής” θα γίνουν οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις! Αυτό δεν διασφαλίζει σε καμία περίπτωση ότι τελικά θα επικρατήσει ηρεμία από τις αποφάσεις που θα προκύψουν. Γιατί η προσπάθεια να διατηρηθούν ισορροπίες δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν αδικίες. Κι εξηγούμαστε.

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή και ανεξάρτητα με το ποιος είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας και ποιος κυβερνά, τα τηλέφωνα στο ΥΠΕΘΑ “σπάνε”. Όλα τα κόμματα ,αλλά και μεμονωμένοι “βετεράνοι” πολιτικοί ζητούν να “σώσουν” αξιωματικούς . Ζητούν προαγωγές ή αποφυγή αποστρατείας.

Αυτό συμβαίνει και φέτος.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος είχε αποφασίσει από καιρό να μην προχωρήσει σε αλλαγές σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων. Δεν σημαίνει ότι είναι ευχαριστημένος από την απόδοση όλων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αν η πολιτική συγκυρία ήταν διαφορετική, δύο από τους τέσσερις Αρχηγούς θα είχαν…θέμα. Αλλά αυτή τη στιγμή ο Καμμένος δεν θέλει να δώσει αφορμή για να ανοίξει ένα ακόμη “μέτωπο” με την αντιπολίτευση. Επιπλέον θέλει να είναι συνεπής με όσα έχει πει περί θητείας Αρχηγών. Γι΄ αυτό και παρά τις διαπιστωμένες αδυναμίες που έχουν εντοπιστεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αλλαγές.

Σ’  ότι έχει να κάνει με τις κρίσεις γενικότερα; Η ΝΔ είχε προκαταβολικά “προειδοποιήσει” μέσω του Αθ.Δαβάκη να “υπάρξει προσοχή”. Που στην …μετάφραση σημαίνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει κι αυτή τα…αιτήματά της. Όπως και τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου. Η λογική που φαίνεται ότι έχει επικρατήσει στα υψηλά κλιμάκια του ΥΠΕΘΑ είναι να υπάρξει ηρεμία και “γενική αποδοχή” των αποφάσεων που θα προκύψουν από τις κρίσεις.

Καλή είναι η ηρεμία ,η γαλήνη και η αποδοχή . Αρκεί οι κρίσεις να μην γίνουν με κυρίαρχο δεδομένο την “πολιτική ηρεμία”. Τα όσα καλείται να διαχειριστεί η Ελλάδα είναι σοβαρά και ενδέχεται να γίνουν επικίνδυνα. Συνεπώς η επιλογή των πιο άξιων και ικανών είναι το ζητούμενο. Και συνήθως καμία απ΄ αυτές τις δυο κατηγορίες δεν έχει σχέση με κόμματα και βετεράνους πολιτικούς. Ας αναμένουμε τις αποφάσεις για να κρίνουμε…

ΦΩΤΙΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΕΡΩΦ- ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης