Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Κρίσεις στα Σώματα Ασφαλείας – Ποιοι έγιναν Αρχηγοί

Κρίσεις στα Σώματα Ασφαλείας - Ποιοι έγιναν Αρχηγοί

Νέος Αρχηγός της ΕΛΑΣ ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβαλάς.

 

Υπό την Προεδρία του  και τη συμμετοχή δύο (2) Αντιστρατήγων του Στρατού Ξηράς, συνεδρίασε σήμερα το Συμβούλιο Κρίσης Αντιστρατήγων Αστυνομίας και έκρινε τους Αντιστράτηγους, ως ακολούθως:

Ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία, τους:

· Εμμανουήλ Κατριαδάκη, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας,

· Δημήτριο Σοφιό, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας και

· Κωνσταντίνο Μιχαιρίνα, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας.

Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των Υποστρατήγων Αστυνομίας.

Νέος Αρχηγός του Λιμενικού ,ο μέχρι σήμερα  διευθυντής του Κλάδου Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, υποναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης.

Το ΚΥΣΕΑ έθεσε επίσης σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία, ως «ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του», τον μέχρι σήμερα, αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχο Αθανάσιο Αθανασόπουλο, στον οποίο απένειμε το βαθμό του ναυάρχου εν αποστρατεία, με τη διατήρηση επί τιμή του τίτλου του αρχηγού του σώματος.

 

Αντιδράσεις

 

Για κομματικά κριτήρια στις κρίσεις του Λιμενικού Σώματος σε μια περίοδο που το προσφυγικό παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, κάνουν λόγο σε κοινή ανακοίνωσή τους η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Αθηνών, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου, βουλευτής Ευβοίας, Σίμος Κεδίκογλου.

Η κυρία Κεφαλογιάννη και ο κ. Κεδίκογλου αναφέρουν τα εξής: «Τα κομματικά κριτήρια στις κρίσεις του Λιμενικού Σώματος είναι τόσο προφανή, που δεν αξίζουν σχολιασμό. Η εξοργιστική απορία όμως, αφορά τη χρονική συγκυρία των κομματικών εκκαθαρίσεων. Με το προσφυγικό να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις και την κυβέρνηση να αναγνωρίζει την ανικανότητά της, αποδεχόμενη ακόμα και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, έχει η Ελλάδα την πολυτέλεια να χάνει μαζικά ανώτατους αξιωματικούς με επιχειρησιακή εμπειρία και επάρκεια;»

 

Απάντηση Θ.Δρίτσα

 

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να προσβάλλει την αξιοπρέπεια των στελεχών του Λιμενικού και να τους αποδίδει κομματικές ταυτότητες. Το θράσος και η αναίδεια περισσεύουν» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίστας.

«Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ, ελήφθη με κύριο κριτήριο την επιτάχυνση της υπηρεσιακής εξέλιξης όλων των στελεχών του Σώματος, την ενθάρρυνση της ευγενούς υπηρεσιακής άμιλλας και ταυτόχρονα, τη διασφάλιση της συνέχειας και της ανάδειξης νέων επιτελικών στελεχών» τονίζει ο κ.Δρίτσας.

 

Με σημερινή Απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.A.), νέος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος επελέγη ο Αντιστράτηγος (Π.Σ.) Ιωάννης Καρατζιάς.

Επίσης, το ΚΥ.Σ.Ε.Α. απένειμε στον Βασίλειο Παπαγεωργίου το βαθμό του Στρατηγού του Πυροσβεστικού Σώματος και τον τίτλο του επίτιμου Αρχηγού του Σώματος.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης