Υποστηριξε το militaire

“Κοκοράκι” ο Ερντογάν “απειλεί” τη Ρωσία με δεύτερη κατάρριψη με τις πλάτες του NATO

Militaire News

Τα “χάδια” και πιθανότατα οι προτροπές της Δύσης να συνεχίσει να κρατά υψηλούς τόνους έναντι της Μόσχας ,έχουν αποθρασύνει τον Τούρκο Πρόεδος Ταγίπ Ερντογάν. Οι προειδοποιήσεις τους προς τη Ρωσία ,ότι θα έχουν συνέπειες οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Τουρκίας από μαχητικά αεροσκάφη της Μόσχας ανεβάζουν το θερμόμετρο και προκαλούν ερωτήματα.

«Η Ρωσία θα επωμιστεί τις συνέπειες εάν συνεχίσει τέτοιου είδους παραβιάσεις εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας» δήλωσε ο Ερντογάν σε  δημοσιογράφους, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

«Τέτοιου είδους ανεύθυνες πράξεις δεν ωφελούν ούτε τη Ρωσική Ομοσπονδία ούτε τις σχέσεις μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας ούτε την περιφερειακή ή παγκόσμια ειρήνη».

Ο Ερντογάν δεν είπε πως θα καταρρίψει τους Ρώσους,αφού είναι γνωστό και δημοσίως επιβεβαιωμένο ότι η τουρκική αεροπορία …δεν πετά μετά από την κατάρριψη του ρωσικού Su-24. Δεν πετά σίγουρα στα νοτιοανατολικά και πετά γενικώς …πολύ προσεκτικά σε άλλες περιοχές.

Ίσως γι΄ αυτό μετά από την επίδειξη ισχύος πρόσθεσε ότι θέλει να συναντήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τι καταγγέλει η Τουρκία

Ένα ρωσικό μαχητικό βομβαρδιστικό SU-34 παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας χθες παρά τις προειδοποιήσεις, γνωστοποίησε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, ενώ ο Ρώσος πρεσβευτής κλήθηκε προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το περιστατικό.

«Ένα SU-34 της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας παραβίασε τον εναέριο χώρο στις 11.46 τοπική ώρα χθες» Παρασκευή, επιβεβαιώνει το υπουργείο, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή για να διατυπώσει την «σθεναρή της καταδίκη» για την παραβίαση του εναέριου χώρου της, κάνοντας λόγο για μία «ανεύθυνη συμπεριφορά».

Από κοντά και το NATO που κάλεσε τη Ρωσία να σεβαστεί τον εναέριο χώρο της Τουρκίας! Είναι δυύσκολο να ξεχαστεί η θλιθερή παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Συμμαχίας σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο! Εκεί που κυριολεκτικά εξευτελίσθηκε όταν η δημοσιογράφος τον ρώτησε επίμονα για τις παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο και ο Στόλντεμπεργκ κατάπιε τη γλώσσα του.

Θυμηθείτε τι είχε πει στο βίντεο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης