Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
28/09/2016 | 06:55 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Κοινωνικός αυτοματισμός” τώρα και με στολή; Μόνο αυτό έλειπε στους στρατιωτικούς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Το μόνο που έλειπε στους στρατιωτικούς και στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας είναι να ζήσουν κοινωνικό αυτοματισμό …με στολή!

Η χθεσινή τελείως άστοχη απόφαση των συνδικαλιστών της αστυνομίας, να κάνουν συγκέντρωση έξω από το ΥΠΕΘΑ, την ώρα που οι στρατιωτικοί πήγαιναν στα γραφεία τους, έχει προκαλέσει πάρα πολλά σχόλια στις ΕΔ. Νομίζουμε ΟΛΑ αρνητικά!

Την περασμένη εβδομάδα οι συνδικαλιστές αστυνομικοί της ΠΟΑΣΥ ζήτησαν να δουν τον ΥΕΘΑ. Ο Καμμένος τους δέχτηκε στο γραφείο του. Εκεί τον ενημέρωσαν ότι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, δεν μπορούσε να βρει 17 εκατομμύρια που λείπουν για να συμπληρωθούν τα ισοδύναμα μέτρα που ζητά το υπουργείο Οικονομικών σ΄ότι έχει να κάνει με τα Σώματα Ασφαλείας.

Ο Καμμένος τους έστειλε στον “τσάρο” των οικονομικών του ΥΠΕΘΑ Υποστράτηγο Ζαχαρία Πρασσάκη. Ο οποίος και τους εξήγησε ότι για να βρει τα ισοδύναμα των ΕΔ …μάτωσε. Για να μην πολυλογούμε τους είπε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να καλύψει το ΥΠΕΘΑ και τα Σώματα Ασφαλείας. Υπήρξε ένταση στην συνάντηση που προήλθε από έναν αστυνομικό συνδικαλιστή ο οποίος απείλησε …ότι θα ρίξει τη κυβέρνηση. Μένει να δούμε πως θα το καταφέρει…

Μετά απ΄ όλα αυτά είχαμε τη χθεσινή συγκέντρωση έξω από το ΥΠΕΘΑ! Η οποία μάλλον θα είχε αποφευχθεί αν ο Πρασσάκης είχε …17 εκατομμύρια ευρώ!

Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα γινόταν και τι θα γραφόταν σήμερα αν στρατιωτικοί έκαναν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη…Κάποιοι που το ΄χουν εύκολο θα έγραφαν …για πραξικόπημα.

Νομίζουμε ότι όλοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πολύ δύσκολη κατάσταση με ψυχραιμία. Και ειδικά όσοι έχουν την ευθύνη εκπροσώπησης των συναδέλφων τους. Είχαμε γράψει σε ανύποπτο χρόνο και ίσως πάρα πολλοί αστυνομικοί να ενοχλήθηκαν ότι ο “χακί συνδικαλισμός” δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έχει ως πρότυπο το συνδικαλισμό που έχουμε κατά καιρούς δει στην αστυνομία. Και μέχρι στιγμής ευτυχώς η ΠΟΕΣ παρά τον ελεεινό πόλεμο λάσπης που δέχεται από γραφικές μειοψηφίες δεν έχει πέσει στην παγίδα.

Τα σωματεία των Σωμάτων Ασφαλείας θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι συγκεντρώσεις, οι πορείες και η ντουντούκα δεν είναι για χόρταση. Ακόμη και οι φοιτητικές παρατάξεις στα Πανεπιστήμια τις έχουν περιορίσει. Δεν έχουν πια τα αποτελέσματα που είχαν τα παλιά τα χρόνια. Όπως κανένα αποτέλεσμα δεν έχουν και οι “τσαμπουκάδες” ειδικά όταν εκδηλώνονται από συνάδελφο σε συνάδελφο!

Σημασία έχει το αποτέλεσμα. Και αυτό στις μέρες μας ειδικά για τους ανθρώπους των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας, μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ψυχραιμία, σοβαρότητα και μεθοδικότητα. Το θετικό αποτέλεσμα των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας έτσι επιτεύχθηκε. Και η υλοποίησή της έτσι θα επιτευχθεί.

Καλό είναι λοιπόν όσοι ασχολούνται με τα “συνδικαλιστικά” έχοντας ως στόχο κάποιο βουλευτικό έδρανο σιγά, σιγά να αποχωρούν. Οι στρατιωτικοί έχουν καταφέρει να κρατήσουν μακρυά αυτές τις περιπτώσεις και κάποιοι έχουν “λυσσάξει”.

Τα δύσκολα για τους στρατιωτικούς και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας δεν τελειώνουν ποτέ. Ας μην επιτρέψουν σε λίγους “φιλόδοξους” να τα κάνουν δυσκολότερα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης