Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Κοινές ασκήσεις ΗΠΑ και Γαλλίας δίπλα στο γεωτρύπανο της TOTAL! Φωτογραφίες

Κοινές ασκήσεις ΗΠΑ και Γαλλίας δίπλα στο γεωτρύπανο της TOTAL! Φωτογραφίες

Του Λ. Λιγουριώτη

Mια κοινή ναυτική επιχειρησιακή δραστηριότητα στον εκπαιδευτικό τομέα μεταξύ ΗΠΑ και Γαλλίας στην ευρυτερη περιοχή της Κύπρου όταν το θερμόμετρο  λόγω των τουρκικών αντιδράσεων για τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ ήταν στα πάνω του, φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα το Mlitaire με φωτογραφίες!

Μια κίνηση των δυο κρατών ΗΠΑ και Γαλλίας που καταγράφει – και μέσα από τις φωτό που δημοσιοποιήθηκαν – την αποφασιστικότητα τους έναντι του  ιδιόμορφου τσαμπουκά  του ”σουλτάνου” Ερντογαν και  περιγράφει το γεωπολιτικό στάτους στην Αν Μεσόγειο σε σχέση, με τα ενεργειακά , τουλάχιστον.

Μια κατάσταση που τις προάλλες επιβεβαιώθηκε με την διαβεβαίωση από την Ουάσιγκτον ότι οι ΗΠΑ δεν ζήτησαν από την Τουρκία να προχωρήσει σε δέσμευση θαλάσσιας περιοχής στην κυπριακή ΑΟΖ  με NAVTEX για οποιαδήποτε δραστηριότητα που αφορά αμερικανικό πολεμικό πλοίο, όπως και θα ήθελε  η Αγκυρα να ισχύει και προωθούσε μια τέτοια αντίληψη προς την διεθνή κοινή γνώμη με δική της πρωτοβουλία για επικοινωνιακούς λόγους. Η αμερικανική διευκρίνηση προέκυψε μετα από παραστάσεις της Λευκωσίας προς την Ουάσιγκτον, αναφορικά με την τουρκική NAVTEX 746/17, η οποία επιχειρούσε να εμπλέξει τον αμερικανικό παράγοντα σε δραστηριότητα στην κυπριακή θάλασσα.

 Την ίδια κατάσταση  αποφασιστικότητας έναντι του Ερντογάν επιβεβαιώθηκε επίσης από Γαλλικής πλευράς  με την στάση  της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, η οποία πραγματοποίησε σύντομη επίσκεψη στη Λάρνακα, καθώς  το Παρίσι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα ενεργειακά στην περιοχή, λόγω της εμπλοκής της εταιρείας Total στις έρευνες στο οικόπεδο «11» της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.Η Φλοράνς Παρλί,συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογο της, Χριστόφορο Φωκαΐδη και ευχαρίστησε την Κυπριακή Δημοκρατία διότι, όπως είπε, αποτελεί σταθερό σύμμαχο της Γαλλίας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. και συμφωνώντας ότι «Κύπρος και Γαλλία αποτελούν πυλώνες σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο».Η Φλοράνς Παρλί είχε αφίχθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας με στρατιωτικό αεροσκάφος και στη συνέχεια μετέβη με ελικόπτερο σε μία από τις δύο γαλλικές φρεγάτες, που βρίσκονται ανοικτά της Κύπρου.

Οι φρεγάτες αυτές λοιπόν είχαν εκείνες τις ημερες  επιχειρησιακή συνεργασία με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush (CVN 77)  που επιδεικνύει εμπράκτως  το μέγιστο ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον για σταθερότητα αλλά και ολοκλήρωση των γεωτρήσεων. Μάλιστα η συνεργασία αυτή – με το αυτονόητο μήνυμα που περιείχε-  επισημάνθηκε και με την μετάβαση Γάλλων αξιωματικών του Ναυτικού στο αεροπλανοφόρο που εκτελούσε όλο αυτό το διάστημα – με τα πλοία συνοδείας του- επιχειρήσεις προς πολλές κατευθυνσεις με ελικόπτερα, αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και φυσικα με μαχητικά F / A-18E Super Hornet ”για την υποστήριξη των συμφερόντων εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ στην Ευρώπη και την Αφρική”.   

 Στις φωτό που δημοσιεύουμε η  Γαλλική  φρεγάτα FS Chevalier Paul (D621) δείχνει μια από τις ναυτικές επιχειρήσεις  που διενήργησε με το  USS George H.W. Μπους (CVN 77) και τα πλοία συνοδείας του .Ο ι συνεργασία σε άλλη φάση περιλάμβανε και εμπλοκή αεροσκαφών όπως  το C-2 Greyhound που είναι ένα αεροσκάφος διπλού κινητήρα, υψηλής ταχύτητας, σχεδιασμένο να μεταφέρει προμήθειες, ταχυδρομείο και επιβάτες από και προς αεροσκάφη του Ναυτικού των ΗΠΑ.. Επίσης  άλλες φωτό  δείχνουν  Γάλλους ναυτικούς της  φρεγάτας  FS Chevalier Paul (D261)  να ενημερώνονται και να παρατηρούν πτήσεις  αεροσκαφών από  USS George H. W. Bush (CVN 77). 

Το αεροπλανοφόρο George H. W. Bush βρίσκεται ήδη από τις 25 Ιουλίου στην Ατλαντικό στο πλαίσιο της εναλλαγής θέσεων και ρόλων μεταξύ των μονάδων του αμερικανικού Ναυτικού.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης