Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή Πολιτική
04/03/2016 | 09:00 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Φ. Καρβουνοπούλου

Κι όμως οι αμερικανοί υποστηρίζουν τις ρατσιστικές δηλώσεις Τράμπ

Κι όμως οι αμερικανοί υποστηρίζουν τις ρατσιστικές δηλώσεις Τράμπ

Η πρόταση του Donald Trump να απαγορεύσει την είσοδο Μουσουλμάνων στις ΗΠΑ είναι ρατσιστική, αντιδημοκρατική και αποτελεί προδοσία των αμερικανικών αξιών. Είναι ωστόσο πολύ δημοφιλής μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων.

Αποτελέσματα δημοσκοπήσεων απο το ABC News έδειξαν ότι τουλάχιστον το 60% των ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων σε πέντε πολιτείες ευνοούν την προτεινόμενη απαγόρευση του Trump. Στην Αλαμπάμα και το Αρκάνσας, το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε σχεδόν 80%.

Ωστόσο, αυτό το είδος υποστήριξης αποτελεί μια ανησυχητική ένδειξη.
“Αν αρχίσουμε να κρίνουμε ποια θρησκεία δεν ταιριάζει επαρκώς στην Αμερική,είναι σίγουρο ότι θα σταματήσουμε στους μουσουλμάνους;», λέει ο Haroon Moghul, συνεργάτης στο Ινστιτούτο για την Κοινωνική Πολιτική. «Ο ίδιος ο Trump είναι επικίνδυνoς ως υποψήφιος καθώς με τις προτάσεις του ανοίγει τώρα τη πόρτα σε ανθρώπους που είναι ακόμα πιο επικίνδυνοι.”
O Trump ανακοίνωσε για πρώτη φορά την πρότασή του να απαγορεύσει προσωρινά στους Μουσουλμάνους να εισέρχονται στις ΗΠΑ τον περασμένο Δεκέμβριο. Σε δήλωσή του, ο Trump υποσχέθηκε “μια ολοκληρωτική απαγόρευση εισόδου των Μουσουλμάνων στις ΗΠΑ” μέχρι η κυβέρνηση “να καταλάβει τι συμβαίνει”. Αργότερα επανέλαβε την πρόταση αυτή δημόσια, τονίζοντας σε ομιλία του ότι η πολιτική της απαγόρευσης των μουσουλμάνων θα συνεχίσει “μέχρι να βρούμε τι στο καλό συμβαίνει.”

Η θέση του αυτή τώρα απολάμβανει μεγάλης υποστήριξης, ακόμα και απο τους Ρεμπουμπλικάνους που υποστηρίζουν άλλους υποψηφίους. Πολλοί απο αυτούς που υποστήριξαν την πρόσταση του Trump ψήφισαν τον αντίπαλό του, Ted Cruz.
Η υποστήριξη της ρατσιστικής άποψης Trump δεν περιορίζεται στους Ρεπουμπλικάνους. Μια δημοσκόπηση του Fox News τον Δεκέμβριο έδειξε ότι ακόμα και μεταξύ των Δημοκρατικών υπήρχε ευρεία υποστήριξη για το μέτρο – εφ ‘όσον δεν ταυτίζεται με τον ίδιο τον Trump. Περίπου το 45% των ερωτηθέντων υποστήριξε την απαγόρευση των μουσουλμάνων όταν το σχέδιο δεν είχε προταθεί απο τον Trump. Όταν το όνομα του αναφέρθηκε όμως, η υποστήριξη μειώθηκε στο 25 τοις εκατό.

ΠΗΓΗ: theintercept.com

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης