Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΣΤΡΑΤΟΣ
15/03/2016 | 12:34 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Καχυποψία “κρίσεων” παντού στις ΕΔ! Ένας ΕΠΟΠ γράφει για την απόλυσή του

Καχυποψία

  Το κείμενο προέρχεται από ΕΠΟΠ ,ο οποίος μετά από 5 χρόνια υηρεσίας απολύθηκε. Έχει προσφύγει στην Δικαιοσύνη θεωρώντας ότι η απόφαση για την απόλυσή του ήταν άδικη. Τα όσα γράφει αποκαλύπτουν την καχυποψία που υπάρχει για τις διαδικασίες αξιολόγησης που επικρατούν στις ΕΔ από τις χαμηλότερες ακόμη βαθμίδες.Αυτή η καχυποψία η οποία φθάνει μέχρι και τις επιλογές των Ανώτερων και Ανώτατων Αξιωματικών. Ακόμη και των Αρχηγών. Γράψαμε σχετικά     για το μήνυμα και των φετεινών κρίσεων.

Ανεξάρτητα από την τύχη που θα έχει η προσφυγή του πρώην ΕΠΟΠ στη Δικαιοσύνη,αυτό που θα πρέπει να μας απασχολήσει είναι διάχυτη αίσθηση που έχει επικρατήσει, ότι πουθενά εντός στρατεύματος οι διαδικασίες αξιολόγησης δεν είναι αδιάβλητες.

Δεν λέμε ότι ο πρώην ΕΠΟΠ έχει δίκιο ή άδικο . Επισημαίνουμε όμως ότι ορισμένα από τα επιχειρήματά του έχουν λογική.

Το κείμενο όπως ακριβώς το έστειλε στο militaire.gr:

Θα ήθελα να εκφράσω με λίγα λόγια την αδικία που ένιωσα κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας μου στον Ελληνικό Στρατό και που νιώθω ακόμα έπειτα από 5 χρόνια απουσίας μου λόγω απόλυσης μου.    

Προσλήφθηκα το 2005,με τον θεσμό των ΕΠ.ΟΠ. Ημουν 4η σειρά και πέρασα με επιτυχία τις ψυχολογικές εξετάσεις και τα αθλήματα λόγο πολυετής ενασχόλησης μου με κολύμβηση,πολεμικές τέχνες και καλαθοσφαίρηση. Πέρασα στο πεζικό και στις Ειδικές Δυνάμεις.Τελικά διάλεξα να καταταγώ στο πεζικό.

Εκπαιδεύτηκα για έξι μήνες στο κέντρο στο Μεσολόγγι και αμέσως μετά στο Γύθειο  για μάγειρας. ‘Οταν πήρα μετάθεση στην Κω  είχα την ατυχία να μην με συμπαθήσουν ,για προσωπικούς τους λόγους, ο διμοιρίτης μου και ο λοχαγός μου και σε λιγότερο από μια εβδομάδα με απομάκρυναν από τα μαγειρία.Εξαιτίας της εμπάθειας προς το πρόσωπό μου ιδιαίτερα από τον διμοιριτη μου ΕΜΘ.Επιλοχία που τύχαινε να έχει καλές σχέσεις με τον λοχαγό και τον διοικητή της μονάδας.

Επί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα δεχόμουν ύβρεις,προσβολές,ψυχολογικό πόλεμο και απειλές πως θα με διώξουν από τον στρατό με την πρώτη ευκαιρία. Ήταν ο λόγος που πήρα τις περισσότερες φυλακές λόγο των σχέσεων του  με τους διοικητές και τους λοχαγούς. Ο εν λόγο ΕΜΘ Επιλοχίας ,ήταν η αιτία να παλεύω κάθε μέρα με την ιδέα της παραίτησης ,πράγμα που τελικά δεν επιχείρησα ποτέ χάρη στην επιμονή μου,στην υπομονή μου και στην πειθαρχία μου.

Ο ΕΜΘ Επιλοχίας ήταν υπεύθυνος για την τροφοδοσία . Αφού κατάφερε να με απομακρύνει από τα μαγειρία ,ακολούθησαν οχτάωρες συννεχόμενες σκοπιές.Για να καταλάβετε ,έπιανα δουλεια στις 7:00 και μεχρι 14:30 ημουν σκοπια χωρις να εχω υπηρεσια και χωρις να σκεφτει καποιος να με αντικαταστησει.Έκανα οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που είχα εκπαιδευτεί.Οπως συντηρηση οχηματων,εκπαιδευση με την νεα σειρα στρατιωτων που εκαναν  τη θητεια τους μονο και μονο για να νιωσω ασχημα,καθαριοτητες τουαλετας μαζι με τους νεους στρατιωτες και  πολλα αλλα.

Τον πρώτο χρόνο της υπηρεσίας μου ο διοικητής μου με βαθμολόγησε με 5.Τον μοναδικό χαμηλό βαθμό που είχα ποτε για όλα τα επόμενα χρόνια.Εγώ,μη έχοντας γνώση των δικαιωμάτων μου,υπέγραψα οτι συμφωνώ με την βαθμολογία.Παρόλο που ήταν μια εφιαλτική χρονιά και φλέρταρα συχνά με την ιδέα της παραίτησης,δεν  το έβαλα κάτω και για καλή μου τύχη πήγα με απόσπαση στη Λέσχη Αξιοματικών 80 ΑΔΤΕ και με μεγάλη χαρά και επιτυχία έβγαλα εις πέρας δεξιώσεις,γιορτές και ό,τι άλλο μου ζητήθικε.   

Δυστυχώς έπρεπε να επιστρέψω μετά από ένα χρόνο στην μονάδα μου,όπου βρήκα το ίδιο κλιμα με εκείνο που άφησα όταν έφυγα. Ο διοικητής είχε αλλάξει αλλά ο ΕΜΘ Επιλοχίας ήταν ο ίδιος.Η μονάδα μου κρίθηκε ως μονάδα χαμηλής ετοιμότητας και με εσωτερική μετάθεση μεταφερθήκαμε εγώ και κάποιοι άλλοι ΕΠ.ΟΠ στο 80 ΛΑΤΕΘ και καποιοι αλλοι στο 543 Μ/Κ ΤΕ.Το κλΙμα ήταν καλύτερο ή μαλλον ηταν αυτο που προβλεπεται να υπαρχει σε μια μοναδα αλλά και παλι εκτελούσα χρέη Αντιαρματιστή,με χρεωμένο Χάμερ πάνω μου,πράγματα για τα οποία δεν είχα εκπαιδευτεί.Παρόλα αυτά ανταποκρίθηκα με επιτυχία και με καλύτερη  ψυχολογία από πριν.

Μετα βγηκε διαταγη η νεα μου μονάδα να εγκατασταθει στο παλιό μου στρατόπεδο όπου εκεί τα πρόσωπα που τον πρώτο χρόνο μου έκαναν ψυχολογικό πόλεμο,βρήκαν  ξανά ευκαιρία και συνέχισαν τα ιδια με μπροσταρη τον παλιο διμοιριτη μου Εμθ Επιλοχια ο οποιος κατα τη γνωμη μου πρεπει οπωσδηποτε να γινει επιτροπη και να ελεγχθει ψυχολογικα και δε το λεω με καμια δοση ειρωνειας. 

Όταν εκτελούσα την υπηρεσία μου καποιοι προκατειλημενοι για μενα Επόπτες και ΑΥΔΜ για ασήμαντους λόγους  που εφηυραν μονοι τους με φορτωναν εγκαλητηρια και  φυλακές. Οπως ενα περιστατικο που μου εγραψαν είκοσι μέρες φυλακη επειδή ο πρώην  διμοιρίτης  και κυριοτερος λογος που ειμαι εκτος στρατου αυτη τη στιγμη εκτελωντας χρεη ΑΥΔΜ με είδε χωρίς οπλισμό στην υπηρεσία μου την ώρα που ο Αξιωματικός Υπηρεσίας είχε διατάξει να πάμε χωρίς οπλισμό. Αυτο φυσικα οχι σε υπηρεσια της ειδικοτητας μου αλλα σαν  Ομάδα Ασφαλείας Στρατοπεδου (ΟΑΣ) που ουδεποτε εκπαιδευτικα για κατι τετοιο και την ίδια στιγμή που ο συνάδελφος μου που ήμασταν μαζί  σαν ζευγαρι οας δεν πήρε την ίδια με εμένα τιμωρία .Για την ακρίβεια,δεν  τιμωρήθηκε καν ούτε αναφέρθηκε στο εγκαλητηριο.Παρολο που τον ειδε ο ΑΥΔΜ και αυτον χωρις οπλο-κρανος-εξαρτηση,αν αυτο δε θεωρειται εμπαθεια τοτε τι θεωρειται.Φυσικα αυτο εγινε γιατι απλα ηθελε για ακομα μια φορα να βαλει ενα ληθαρακι στο ηδη βεβαρημενο παρελθον μου που μου δημιούργησε ο ίδιος και γιατι οχι να κανει το ονειρο του πραγματικοτητα  και να με αποστρατευσει.Λες και του εφαγα το ψωμι.

   Τα επόμενα χρόνια είχα άριστες βαθμολογίες ,8,9,10 αφού ξανα επέστρεψα στα μαγειρία αλλά ήταν πολύ αργά,το κακό είχε γίνει ήδη.Σε κάθε άσκηση,καθημερινη σιτιση και δεξίωση ανταποκρίθηκα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έδωσα το 100% του εαυτού μου.

Το 2011 ήρθε το χαρτί της αποστρατείας μου λογο μιας κακης βαθμολογιας τον πρωτο χρονο σαν εποπ και λογο 75 ημερων φυλακης.Φυσικα κανεις ολα αυτα τα χρονια απο τους αρμοδιους που με εκριναν ακαταλληλο δεν ηρθε να δει τι περνουσα,απλα εβγαλαν μια αποφαση μεσα απο τα γραφεια  τους  κοιτωντας τα χαρτια μου.

Μετά από 5 χρόνια ασταμάτητου αγώνα και προσφοράς στην υπηρεσία μου η ανταπόδοση ήταν η απόλυση μου χωρίς αποζημίωση.

Έκανα την πρώτη προσφυγή μετά από τρείς μήνες και κρίθηκα ως μη κατάλληλος.Ακολούθησε και δεύτερη τριμελής επιτροπή σε πολιτικό δικαστήριο όπου πάλι με έκριναν ακατάλληλο.Τώρα περιμένω το Συμβούλιο της Επικρατείας μήπως δικαιωθώ.

Σήμερα είμαι 31,παντρεμένος και έχω και 2 μηνών μωρό.Εργάζομαι Β΄ Μαγειρας σε 5* ξενοδοχείο στην Κω.Έχω χαλάσει πολλά χρήματα στους δικηγόρους και ακόμα ελπίζω και εύχομαι πως θα δικαιωθώ.

Είμαι εκτός υπηρεσίας  για μια εμπάθεια που στην πορεία έγινε μανία από ένα Εμθ Επιλοχία με ψυχολογικά προβλήματα ο οποίος  έκανε πολλούς να είναι εναντίον μου χωρίς καν να ξέρουν εμένα ή τις ικανότητες μου.Τη ν ίδια στιγμη  εποπ με 200μέρες φυλακή έχουν μονιμοποιηθεί.Υπαρχουν μονιμοι εποπ οι οποιοι ειναι χρήστες ουσιών,εξαρτημένοι από το ποτό και εποπ με χαμηλο δεικτη νοημοσυνης  που θεωρουνται ικανοι να πολεμησουν και να κρατησουν οπλο.Ατομα  που λόγο αυξημένου βάρους και κακης ζωης απο επιλογη τους δεν μπορουν να εκτελεσουν μια καμψη  η μια ελξη και απλα ο αρμοδιος αξιωματικος που ηταν παρων στα αθληματα που δοκιμαζονταν  καθε χρονο τους εβαζε αριστα χατηρικος.Ειναι μονιμοι εποπ ατομα που εχουν εμπλακη σε καβγαδες με πολιτες και ατομα που ειχαν προβλημα με το νομο. Μονιμοποιήθικαν άτομα  χωρίς να το αξίζουν και αποστρατεύτηκαν άτομα ικανά .Ένα από αυτά είμαι και εγώ.

Είναι δύσκολο να αναφέρω όλες τις λεπτομέρειες  χωρίς να σας κουράσω και ακόμα πιο δύσκολο να σας μεταφέρω το κλήμα που επικρατούσε και στο οποιο εργαζόμουν όλα αυτά τα χρόνια.

Ζητώ την συμβουλή σας  ή την κοινοποίηση του κειμένου αυτού σε άτομα ικανά να με συμβουλέψουν τι πρέπει να κάνω για να δικαιωθώ.

Militaire.gr

                                                                                                             

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης