Υποστηριξε το militaire
Πρώτη Γραμμή
09/10/2017 | 05:55 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Καταγγελία περί φωτογραφικών προσλήψεων στο Λιμενικό Σώμα

Καταγγελία περί φωτογραφικών προσλήψεων στο Λιμενικό Σώμα

Κείμενο καταγγελία περί φωτογραφικής πρόσληψης 101 επιλαχόντων στο Λιμενικό Σώμα έφθασε στο Militaire.gr. Πως και γιατί θεωρούν οι ενδιαφερόμενοι φωτογραφική την πρόσληψη; 

Το κείμενο: 

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε απόφαση κατάταξης 101 επιλαχόντων λιμενοφυλάκων (κατηγορίας ειδικών δυνάμεων) διαγωνισμού του 2015 : Βάση του άρθρου παρ12 του Ν.4256/2014 οι κενές οργανικές θέσεις από τις προβλεπόμενες στο άρθρο 56 του ν. 4150/2013 (Ά102) , οι οποίες εξακολουθούν να υφίστανται και μετά την διενέργεια του διαγωνισμού για την κατάταξη των υποψηφίων στις παραγωγικές σχολές του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, μπορεί εφόσον υπάρχουν επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες, να συμπληρώνονται από τους επιλαχόντες του οικείου διαγωνισμού εντός ενός (1) έτους από την ολοκλήρωση του και οι επιλαχόντες αυτοί κατατάσσονται ως νέα εκπαιδευτική σειρά.  

Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο άρθρο 5 (ο οποίος δημοσιεύτηκε στις 14/4/2014 ) δικαίωμα σε διαγωνισμό λιμενοφυλάκων έχουν όσοι είναι έως 26 ετών . Κάτι που δεν τηρήθηκε στην προκήρυξη του 2015 , καθώς δικαίωμα συμμετοχής δόθηκε σε άτομα που γεννήθηκαν από 01−01−1988 . Δύο χρόνια σχεδόν μετά , καλούν τους επιλαχόντες να καταταγούν ,πολλοί εκ των οποίων δεν πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια . Εκτός αυτού ,βάση της προκήρυξης του 2015 οι προερχόμενοι από την κατηγορία ειδικών δυνάμεων έχουν υποβάλει υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986, όπως ισχύει, και έχουν λάβει γνώση ότι θα φοιτήσουν σε Ειδικά Σχολεία και θα υπηρετήσουν σε Υπηρεσίες της Ειδικότητάς τους τουλάχιστον επί δεκαετία, εφόσον οι υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν. Υποχρεωτικά δηλαδή θα στελεχώσουν τα κλιμάκια ειδικών αποστολών , κάτι το οποίο για μερικούς είναι αδύνατο διότι έχουν ήδη υπερβεί το ηλικιακό όριο για την παρακολούθηση του σχολείου ( Σ.Ε.Α.Λ.Σ ) . Επίσης ούτε ο πιο αφελής δεν πιστεύει ,ότι και τα 200 σχεδόν άτομα θα επανδρώσουν τα ΚΕΑ.

Από τον Μάιο του 2016 Ο υπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε προαναγγείλει 300 θέσεις Λ/Φ γενικής σειράς εντός 2017 ,και έχει κατατεθεί και σχετικό αίτημα στο υπουργείο οικονομικών. Το οποίο δεν προχώρησε ,διότι πίεζαν οι επιλαχόντες να απορροφηθούν αυτοί πρώτα, έχοντας ελάχιστα μόρια , καταλαμβάνοντας και μειώνοντας τις θέσεις από τον ενδεχόμενο νέο διαγωνισμό.

Από προκήρυξη 49 ατόμων το 2015 , προσλήφθηκαν συνολικά 200 άτομα αναιρώντας ουσιαστικά τις κυβερνητικές δηλώσεις περί διαφάνειας και αξιοκρατίας στο σύστημα εισαγωγής στο Λιμενικό Σώμα .

Καλώ το υπουργείο ναυτιλίας ,να προχωρήσει άμεσα σε νέο διαγωνισμό δόκιμων λιμενοφυλάκων γενικής σειράς ,αμέσως μετά την κατάταξη των τελευταίων επιλαχόντων ,καθώς το λιμενικό σώμα έχει 400 κενές οργανικές θέσεις ακόμα .

Εκπροσωπώ τους άνδρες και τις γυναίκες ,που πίστεψαν στις προαναγγελίες ,και ξεκίνησαν προετοιμασία ξοδεύοντας χρόνο και χρήματα .

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης