Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Καμπανάκι κινδύνου από τους Λιμενικούς για τα επεισόδια μεταξύ προσφύγων και μεταναστών!

Καμπανάκι κινδύνου από τους Λιμενικούς για τα επεισόδια μεταξύ προσφύγων και μεταναστών!

Μ ε ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής -Πειραιά, χτυπά “καμπανάκι κινδύνου”,με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν μεταξύ προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά. Στην ανακοίνωση  ζητούν  να ληφθούν μέτρα για την προστασία όχι μόνο των ίδιων των προσφύγων αλλά και για την ασφάλεια των συναδέλφων μας, οι οποίοι έχοντας ξεπεράσει τις αντοχές τους, δουλεύουν επί 24ωρου βάσεως κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες”.

Η ανακοίνωση:

Πειραιάς, 18/03/2016
ΑΠ: 23/2016

Θέμα: «Ασφάλεια και σωστή λειτουργία Λιμένα Πειραιά»

Το χθεσινό περιστατικό με τις συμπλοκές μεταξύ προσφύγων μεταναστών στην πύλη Ε1 δεν ήταν, όπως γνωρίζετε, μεμονωμένο. Δυστυχώς μέρα με την ημέρα η κατάσταση χειροτερεύει.

Ανάμεσα στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που αδιαμφισβήτητα ζουν το δικό τους δράμα, υπάρχουν κι εκείνοι που δείχνουν να μην υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή.

Είναι πλέον πολλά τα περιστατικά με κάποιους μετανάστες που έχοντας στην κατοχή τους αιχμηρά αντικείμενα προκαλούν επανειλημμένως σοβαρά προβλήματα, τραυματισμούς, υλικές ζημιές και αναστάτωση στους χώρους παραμονής.

Χωρίς να θέλουμε σε καμία περίπτωση να κινδυνολογήσουμε ζητάμε να ληφθούν μέτρα για την προστασία όχι μόνο των ίδιων των προσφύγων αλλά και για την ασφάλεια των συναδέλφων μας, οι οποίοι έχοντας ξεπεράσει τις αντοχές τους, δουλεύουν επί 24ωρου βάσεως κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

Οι Λιμενικοί δε μπορεί να παίζουν το ρόλο του δεσμοφύλακα χιλιάδων ανθρώπων ούτε να κάνουν τον “διαιτητή” όταν οι χώροι του λιμανιού μετατρέπονται σε “ρινγκ”.

Παρά τις γενικές δυσκολίες αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών που είναι αντιληπτές, θεωρούμε ότι η σωστή και ασφαλής λειτουργία του λιμανιού θα πρέπει να είναι στις πρώτες προτεραιότητές μας.

Militaire.gr

                                                                                               

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης