Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πολιτική ΥΠΕΘΑ
21/03/2016 | 07:02 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Ο Καμμένος πρέπει να συγκρουστεί με τον Τσίπρα για τους στρατιωτικούς όχι για τον Μουζάλα

Ο Καμμένος πρέπει να συγκρουστεί με τον Τσίπρα για τους στρατιωτικούς όχι για τον Μουζάλα

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος επιστρέφει από τις ΗΠΑ και όλοι αναμένουμε να δούμε πως θα κλείσει -αν κλείσει- το θέμα Μουζάλα.

Θα φύγει από την κυβέρνηση ο Γ.Μουζάλας; Όχι λένε οι πληροφορίες από το Μαξίμου και από το ΣΥΡΙΖΑ.

Θα φύγει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος; Δύσκολο λένε από το ΥΠΕΘΑ και τους ΑΝΕΛ.

Θα βρεθεί χρυσή τομή είπε ο πρωθυπουργός και το μυαλό όλων πάει στον ανασχηματισμό από τον οποίο θα προκύψει νέο κυβερνητικό σχήμα με Καμμένο και Μουζάλα παρόντες όμως…

Όλα αυτά εξελίσσονται παράλληλα με την χειρότερη προσφυγική κρίση μετά από το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο όπως όλοι παραδέχονται…

Την οποία στην Ελλάδα την διαχειρίζονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ οι Ένοπλες Δυνάμεις και το προσωπικό τους. Ουδείς άλλος!

Αυτές τις ημέρες οι στρατιωτικοί  έχουν χορτάσει από μπράβο και χειροκροτήματα. Ο υπουργός Εσωτερικών  Παναγιώτης Κουρουπλής δήλωσε μάλιστα ότι “οι Ένοπλες Δυνάμεις παρέδωσαν στα Διαβατά ένα Χίλτον”.

Είναι κατά τη γνώμη μας μια πολύ καλή ευκαιρία σ΄αυτό το κλίμα ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος ,όταν θα συναντηθεί με τον κ.Τσίπρα να του υπενθυμίσει ότι οι δυο τους έχουν δώσει δυο φορές μια υπόσχεση στους στρατιωτικούς: να τους αποκαταστήσουν οικονομικά με βάση τα όσα προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ.

Θα λέγαμε ότι πρέπει πλέον να το απαιτήσει. Κι επειδή πολλοί θα βγουν να πουν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση είναι αρκετή μια δημόσια δέσμευση που θα καθορίζει ημερολογιακά την αποκατάσταση. Μέχρι ποια ημερομηνία η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να επιστρέψει το υπόλοιπο 50% στους στρατιωτικούς. Και η χρονική διορία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ξεπεράσει το εξάμηνο. Και πολύ λέμε.

Είναι μια καλή ευκαιρία τώρα που η ελληνική κοινωνία έχει κατανοήσει -για μια ακόμη φορά- ότι κάθε φορά που κάτι πάει στραβά ο μόνος τομέας του κρατικού μηχανισμού που μπορεί να στηριχθεί είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις και το προσωπικό τους. Κανένας άλλος.

Ο ΥΕΘΑ στην συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που μέχρι στιγμής έχει χάσει περισσότερο. Τη δέσμευση προς τους στρατιωτικούς την έχει “πάρει πάνω” του. Κι αν δεν υλοποιηθεί το μεγάλο κόστος εκείνος και οι ΑΝΕΛ θα το πληρώσουν. Ο Καμμένος έκανε πίσω όταν πηγαίναμε φουλ για την υπογραφή του τρίτου “αριστερού” μνημονίου και δέχτηκε περικοπές στα εξοπλιστικά. Δεν αναφερόμαστε στις υποχωρήσεις που έχει κάνει και σε θέματα ιδεολογικής φύσης.

Δεν νομίζουμε ότι θα υπάρξει καλύτερη ευκαιρία για να πιέσει ο Καμμένος τον Τσίπρα να επιστρέψουν στους στρατιωτικούς αυτά που με βάση το νόμο δικαιούνται.

Καλά τα μπράβο και τα ζήτω,καλή η αναγνώριση των υπηρεσιών των ΕΔ και στο προσφυγικό,αλλά όλα αυτά είναι και λίγο αυτονόητα. Η ουσία είναι να καταλάβουν οι στρατιωτικοί ότι πραγματικά τους σκέφτονται και τους αναγνωρίζουν.

Αν είναι λοιπόν για κάτι να συγκρουστεί ο Καμμένος, αυτό δεν πρέπει να είναι ο Μουζάλας αλλά οι στρατιωτικοί.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης