Υποστηριξε το militaire
ΥΠΕΘΑ
18/12/2017 | 22:18
Militaire News

Καμμένος κατά Τουρκίας για Λωζάνη και μειονότητα της Θράκης

Καμμένος κατά Τουρκίας για Λωζάνη και μειονότητα της Θράκης

Απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις αλλά και σ΄ όσα έγιναν και ειπώθηκαν πριν ,κατά τη διάρκεια και μετά την επίσκεψη Ερντογάν, έδωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος,μιλώντας στην τελετή λήξης του Έτους Εθνοφυλάκων.

Τι είπε “δείχνοντας” την Τουρκία:

“Δεν κατοικούμε σε γειτονιά αγγέλων. Γι’ αυτό πρέπει να έχουμε υψηλό μαχητικό φρόνημα και ισχυρό στρατό, για να μη χρειασθεί να τον χρησιμοποιήσουμε ποτέ.

Ο μεγαλοϊδεατισμός, ο εθνικισμός, ο αναθεωρητισμός και ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός που επικρατεί στη γειτονιά μας, δεν μας επιτρέπει να εφησυχάζουμε.

Γιατί η ιστορία μας έχει δείξει ότι όπου οι λαοί εφησυχάζουν και δεν παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση δυνητικών απειλών, τα αποτελέσματα είναι τραγικά γι’ αυτούς.

Ακούμε για επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης, για 150.000 «ομογενείς» στη Δυτική Θράκη, αμοιβαίες υποχωρήσεις για ομαλοποίηση των σχέσεών μας. Ακούσαμε για τις περιουσίες των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο, ότι πουλήθηκαν δήθεν οικειοθελώς σε Τούρκους πολίτες.

Επίσης είδαμε εθνικιστές να προσεύχονται στην Αγία Σοφία, ενώ ο Τούρκος αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε λόγο πάλι για 18 νησιά που έχουν καταληφθεί από την Ελλάδα. Φαίνεται ότι, στην καλύτερη περίπτωση ο εν λόγω πολιτικός αγνοεί τις προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου και των Συνθηκών. Στη χειρότερη, αμφισβητεί την Ελληνική, διεθνώς κατοχυρωμένη, κυριαρχία και διεκδικεί εδάφη μας.

Η απάντησή μας αγαπητοί εθνοφύλακες είναι «Μολών Λαβε». Έτσι έχουμε μάθει εμείς οι Έλληνες. Αυτό μας έχει διδάξει η ιστορία μας.

Δεν είμαστε πολεμοκάπηλοι. Η πολιτική μας δεν στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα κανενός. Η πολιτική μας είναι ταυτισμένη με την προαγωγή του κοινού συμφέροντος για την ευρύτερη περιοχή, για την Ευρώπη, για τη διεθνή κοινότητα.

Η πολιτική μας είναι ταυτισμένη με την επιδίωξη μιας κοινής προοπτικής ασφάλειας, ανάπτυξης και συνεργασίας για όλες τις χώρες της περιοχής.

Αυτός είναι ο ρόλος που έχουμε επιλέξει, να συνεισφέρουμε θετικά στην ασφάλεια στην ταραγμένη και ασταθή αυτή γειτονιά της Ανατολικής Μεσογείου, γεγονός που αναγνωρίζεται από όλους τους υγιώς σκεπτόμενους διεθνείς παράγοντες.

Επιθυμούμε και επιδιώκουμε καλή γειτονία με τα όμορα κράτη, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραδώσουμε ούτε ένα χιλιοστό της εθνικής μας κυριαρχίας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Εδώ είμαστε, λαός και στρατός. Εδώ είστε και εσείς οι εθνοφύλακές μας.

Όλες οι προκλήσεις, απαντώνται με αποφασιστικότητα και τόλμη. Το τελευταίο αεροσκάφος που προσγειώνεται θα είναι πάντα ελληνικό.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης