Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Και το προσφυγικό στην “πλάτη” των Ενόπλων Δυνάμεων που καλύπτουν ξανά το “ανάπηρο κράτος”

Και το προσφυγικό στην

Πρέπει οι Ένοπλες Δυνάμεις να “πάρουν πάνω” τους και το προσφυγικό ,όπως τελικά αποφασίστηκε; Δεν ρωτάμε αν μπορούν, γιατί όπως ορθά έχει επισημάνει σε άλλη στιγμή ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας σε συναδέλφους του υπουργούς “ο στρατός όλα τα μπορεί”. Αλλά είναι σωστό να καλύπτουμε όλες τις “μαύρες τρύπες” του κράτους με τις Ένοπλες Δυνάμεις;

Όπως αποδεικνύεται είναι αναπόφευκτο.

Το προσφυγικο είναι αλήθεια ότι έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Οι ΕΔ και ειδικά το ΠΝ έχει εδώ και τρία χρόνια αναλάβει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπισή του. Τώρα θα αναλάβει τον πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η υποδοχή των μεταναστών.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι από τη φύση τους πιο οργανώμενες,πειθαρχημένες,αποτελεσματικές και “γρήγορες” στην εκτέλεση αποφάσεων. Χαρακτηριστικά που λείπουν από τον δημόσιο τομέα και τις υπηρεσίες του.

Όλα αυτά καλά και δεκτά. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά που δεν πρέπει να μην την βλέπουμε.

Οι ΕΔ έχουν ως βασική τους αποστολή την Εθνική Άμυνα της χώρας. Οι άνθρωποί της και τα μέσα που διαθέτουν υπάρχουν για να εξασφαλίσουν ότι οι εξωτερικές απειλές και κίνδυνοι μπορούν να εξουδετερωθούν.

Το προσφυγικό είναι το τελευταίο μεγάλο πρόβλημα για το οποίο το κράτος στρέφεται στις ΕΔ για να το αντιμετωπίσει.

Αλλά δεν είναι το πρώτο…

Χρόνια τώρα, δεκαετίες ολόκληρες, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αναλάβει την ιατρική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλου του Αιγαίου! Η ανικανότητα του κράτους να το κάνει έχει υποχρεώσει τις ΕΔ να αναλαμβάνουν καθημερινά την μεταφορά ασθενών από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα. Το ελληνικό κράτος στάθηκε ανίκανο ακόμη και να εξοπλίσει σωστά τις υπηρεσίες που φυσιολογικά θα έπρεπε να έχουν αυτό το ρόλο. Το ΕΚΑΒ για παράδειγμα. Στο οποίο κάποιοι ,κάποτε αγόραασαν ελικόπτερα τα οποία έπεφταν το ένα μετά το άλλο σκοτώνοντας κόσμο!

Κι έτσι η αποστολή επέστρεψε στις ΕΔ…

Δεν χρειάζεται να αναφερθουμε σ΄ όλα τ΄ άλλα που κατά καιρούς καλούνται να κάνουν οι ΕΔ. Το προσωπικό τους ταλαιπωρείται χωρίς λόγο και τα μέσα των ΕΔ -ειδικά τα ιπτάμενα- φθείρονται με αποστολές που δεν ανήκουν στις ΕΔ.

Και βέβαια οικονομικά ο προϋπολογισμός του ΥΠΕΘΑ ,έτσι κι αλλιώς μειωμένος δραματικά εξανεμίζεται. Εκατοντάδες εκατομμύρια οφείλει το κράτος στα στρατιωτικά νοσοκομεία για παράδειγμα.

Βεβαίως να βοηθήσουν οι ΕΔ σ΄ όλα τα προβλήματα της χώρας. Αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε πως και αυτές θα βοηθηθούν για να μπορούν να λειτουργήσουν. Η κατάσταση έχει φθάσει στο μη περαιτέρω.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης