Υποστηριξε το militaire
Breaking News Πολιτική
14/10/2016 | 07:49 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Και τι απάντησε ο Πούτιν στον Τσίπρα για το τύπωμα δραχμής;

Και τι απάντησε ο Πούτιν στον Τσίπρα για το τύπωμα δραχμής;

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ άναψε φωτιές με τα όσα λέει στο βιβλίο με τις εξομολογήσεις του που ήδη κυκλοφορεί! Το Militaire.gr από πολύ νωρίς χθες μ΄ένα κείμενο του Μιχαήλ Στυλιανού είχε αποκαλύψει τα όσα υποστηρίζει ο Ολάντ περί ερωτήματος Τσίπρα στον Πούτιν για το αν θα μπορούσε η Ελλάδα να τυπώσει δραχμές στη Μόσχα.

Ο Ολάντ το μόνο που μας αφήνει αναπάντητο είναι τι απάντησε ο Πούτιν στον Τσίπρα. Αν κρίνουμε απ΄ όσα λέει ότι του είπε ο Πούτιν,η απάντηση θα ήταν μάλλον αρνητική.Ο Ολάντ λέει πως ο Ρώσος πρόεδρος του είχε πει πως δεν ήταν επιθυμία της Μόσχας να πάει στη δραχμή η Ελλάδα.

Το Μαξίμου διέψευσε από χθες το περιεχόμενο της συνομιλίας με τον Πούτιν.Γιατί συνομιλία υπήρξε. Δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι ο Ολάντ ή ο Πούτιν,είπαν όσα φέρονται να έχουν πει από το μυαλό τους.Επιπλέον αν επιστρέψουμε στο κλίμα εκείνων των ημερών δεν ακούγεται διόλου περίεργο να έγινε η συζήτηση Τσίπρα-Πούτιν όπως την περιγράφει ο Ολάντ. Όλα ήταν ανοιχτά εκείνες τις ημέρες και όχι με ευθύνη της Ελλάδας μόνο.Συνεπώς είναι μάλλον υποκριτική όλη αυτή η έκπληξη που εκφράζεται με διάφορες μορφές και φωνές από χθες.Ασφαλώς και το θέμα έχει μεγάλο ενδιαφέρον,αφού επιβεβαιώνει όσα νομίζουμε ότι όλοι λίγο πολύ είχαμε καταλάβει.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι και σ΄ αυτή τη περίπτωση ότι η χώρα ήταν καράβι σε τρικυμμία που δεν είχε σχέδιο για το που πάει για να βρει λιμάνι.Η επιλογή “τυπώνω δραχμή” ήταν μια σκέψη που προφανώς συζητιόταν στις ατελείωτες ώρες συσκέψεων στο Μαξίμου και αλλού.Αλλά ήταν μια επιλογή που απαιτούσε πολλά άλλα πράγματα ,ακόμη και για να συζητηθεί ως ενδεχόμενο.Τίποτα απ΄  όλα αυτά όπως φάνηκε δεν υπήρχε.Κάπως αυτοπαγιδευτήκαμε και καταλήξαμε στις γνωστές…λύσεις οι οποίες επίσης δεν προχωρούν.

Ένα άλλο συμπέρασμα που προκύπτει απ΄ όσα λέει ο Ολάντ,είναι πως η Ελλάδα ήταν από ένα σημείο και μετά τελείως μόνη.Όσοι είχαν πιστέψει ότι η Ρωσία θα μπορούσε να βοηθήσει,νομίζουμε ότι διαψεύδονται.Κανένας δεν επιθυμούσε όπως φαίνεται να βρεθεί η Ελλάδα εκτός ευρωζώνης,εκτός ίσως από τον Σόϊμπλε! Κι απ΄ ότι φαίνεται ακόμη την επιθυμεί.Η υπόθεση της εξόδου μας δεν έχει τελειώσει.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης