Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Άποψη Πολιτική
01/12/2016 | 07:00 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Και ξαφνικά ΟΛΟΙ θυμήθηκαν τον …πατριωτισμό πιστεύοντας πως έχουμε αμνησία

Και ξαφνικά ΟΛΟΙ θυμήθηκαν τον ...πατριωτισμό πιστεύοντας πως έχουμε αμνησία

Του Κων. Φράγκου

Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του. Η Αγγλία την ομίχλην, Η Αίγυπτος τας οφιαλμίες, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τον πατριωτισμόν.*

Εμμ. Ροΐδης

Όντως, τοιούτα ρίγη με κατέλαβαν το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας όταν κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Το νησί που φεύγει» του κ. Γιώργου Παγουλάτου άκουσα, κατασυγκινημένος, τους Πολιτικούς Ηγέτες κ. Κυρ. Μητσοτάκη, Στ. Θεοδωράκη και Ε. Βενιζέλο να δηλώνουν, ομού, ότι για να σώσουν την χώρα από τον φρικτό εναγκαλισμό της ανίκανης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απεφάσισαν την συγκρότηση κοινού μετώπου, με κύριο συστατικό τον πατριωτισμό, που θ’ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, δηλαδή την νομή της Εξουσίας. Πριν προχωρήσω οφείλω ν’ αναφέρω ότι είμαι απόλυτα αποστασιοποιημένος από όλα τα κόμματα τα οποία θεωρώ ότι “βλάπτουν την Συρία το ίδιο”, κατά τον Καβαφικό αφορισμό.

Δικαιολογώ, βέβαια, τους κ. ΚΜ και ΕΒ γιατί, για να έχουν το θράσος να ομιλούν για πατριωτισμό, είναι βέβαιοι ότι η μνήμη των Ελλήνων είναι απολύτως θολή, κοντή, ρηχή και ισοπεδωμένη. Ενθαρρύνονται, επίσης, και από την ατιμωρησία που κυριαρχεί, την παντελή έλλειψη στοιχειώδους Νεμέσεως. Διαφορετικά….

Παράλληλα, όμως, οργίζομαι γιατί μας θεωρούν ηλίθιους και πάσχοντες από ομαδικό Αλτσχάιμερ.

Να διώξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όντως διαθέτει μια ανεπαρκή Κυβέρνηση, κάνει λάθη, μας φόρτωσε με αρκετά ψέματα αλλά έχει λευκό ποινικό μητρώο. Μέχρι σήμερα. Οι φιλοδοξούντες να μας σώσουν είναι….. βαρυποινίτες με γιγαντιαίο ποινικό μητρώο.

Θα επιδιώξουν, λοιπόν, να επανέλθουν, στη γνωστή  φόρμα της Κυβέρνησης των Αντωνομπένηδων, με ολίγη Σταύρο και στη συνταγή της νομής 3-2-1. Έξοχα!…

Ο αρχηγός της ΝΔ κ. Κυρ. Μητσοτάκης πώς θα επιχειρήσει αυτό το θαύμα; Μας το λέει ο κ. Α. Παπαχελάς (Καθημερινή 2-11-2016) …” ο κ. ΚΜ ισορροπεί συνεχώς ανάμεσα σε εσωκομματικές ομάδες. Ακούμε για νέα στελέχη αλλά προς το παρόν ασχολείται με το ανακάτεμα μιας ελαφρά μεταχειρισμένης τράπουλας“. Θα απολαύσουμε δηλαδή πάλι τους ίδιους Σαμαρικούς αστέρες. Mε ένα κόμμα φορτωμένο ήδη με τόσες αμαρτίες, με στελέχη κραγμένα, πώς θα τα καταφέρει; Η σκιώδης Κυβέρνηση που ανήγγειλε είναι ένα ποτ πουρί των Κυβερνήσεων Καραμανλή – Σαμαρά. Όλοι φθαρμένοι.

Το τι είναι η ΝΔ σήμερα μας περιγράφει γλαφυρά και η έξοχη πένα του κ. Χρ. Γιανναρά (Κ 24/10/16) “Τι εστί ΝΔ; Αυτό το κόμμα δεν πιστεύει σε τίποτα, μόνο σε ευκαιρίες νομής της εξουσίας, εξαγοράς οπαδών μέσω πελατειακού κράτους. Όχι μόνο δεν αντιστάθηκε, ούτε για τα προσχήματα, στα ειδεχθή κακουργήματα του ΠΑΣΟΚ, αλλά ο ολοκληρωτικός εκπασοκισμός του θα παραμένει caso uniko στην πολιτική ιστορία, κορύφωμα ντροπής”. Μόλις προχθές (21-11) αποκαλύφθηκε νέα απάτη 600.000 ευρώ σε ΜΚΟ του ΥΠΕΞ (2004-2005) που επιβαρύνει λαμπρού αστέρα της ΝΔ!

Δεν θα πω τίποτα για τον κ. Ε. Βενιζέλο. Τι να πρωτοθυμηθώ; Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα, Ολυμπιακοί αγώνες, θλιβερή πορεία στο ΥΕΘΑ; Υπουργός Οικονομικών (χειρότερο της Ευρώπης τον είχαν χαρακτηρίσει οι FINANCIAL TIMES), συνεργάτη και συνέταιρο του Σαμαρά στην αίσχιστη κυβέρνηση των τελευταίων ετών, των Αντωνομπένηδων; Πού χάθηκε ο πατριωτισμός για να τον βρει ο κ. Ε. Βενιζέλος;

Άφησα τελευταίο τον κ. Στ. Θεοδωράκη γιατί δεν φέρει βάρος αμαρτιών, όπως οι προηγούμενοι. Να είναι βέβαιος ότι αν ευοδωθεί η προσπάθεια, θα τον “αδειάσουν”. Δεν θέλουν ενοχλητικούς…

Ωστόσο θα παραθέσω ένα πρόσφατο «μονόλογο» του κ. ΣΘ: “Βουλευτές: Ένα 40% των βουλευτών είναι εκτός παραγωγικής διαδικασίας, περισσότεροι από 10% δεν έχουν δουλέψει ποτέ, το 10% είναι συνδικαλιστές, 15% είναι κληρονόμοι έδρας… Όταν το μισό πολιτικό σύστημα δεν έχει δουλέψει ποτέ, πολλά εξηγούνται…”.

Μ’ αυτά τα παλικάρια θα προχωρήσετε στην ορθή διακυβέρνηση κ. Θεοδωράκη; Πλήρης αξιοκρατία…

Θα με ρωτήσετε: Εσύ τι λες; Γιατί κάτι πρέπει να πω. Θα χρησιμοποιήσω ένα στίχο από ποίημα του σπουδαίου συμπατριώτη μου ποιητή Νίκου Γκάτσου:Έλα της θάλασσας θεριό

και του πελάγου μπόρα

το θλιβερό σκουπιδαριό

να διώξεις απ’ τη χώρα

*Επέλεξα ένα τσιτάτο για να διατυπώσω την έννοια του πατριωτισμού. Απέφυγα άλλα ενοχλητικά όπως π.χ. “Ο πατριωτισμός είναι το καταφύγιο των απατεώνων” (Samuel Johnson) ή το άλλο “Ο πατριωτισμός είναι η καραμέλα στα χείλη των καιροσκόπων, καραγκιόζηδων ή περιθωριακών τραμπούκων” (Χρ. Γιανναράς, Κ. 18-01-2016).

ΣΗμ. Στους παραπάνω πατριώτες προστέθηκε και ο κ. Κ. Σημίτης. Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Υπάρχει λύση;» όπου ο εντελώς αποτυχών Πρωθυπουργός απαντάει σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου κ. Γιάννη Πρετεντέρη, σημικότερου του Σημίτη. Για να μη σας κουράσω, η απάντηση είναι: Ναι υπάρχει. Είναι ο κ. Κ. Σημίτης ο οποίος παρέδωσε την οικονομία της χώρας στους βαρόνους του κόμματος και της διαπλοκής και το Αιγαίο στη Τουρκία με την κατάπτυστη συμφωνία της Μαδρίτης.

Ο Κωνστ. Φράγκος είναι

Υπτγος ΕΑ- αναλυτής θεμάτων Άμυνας-

Συγγραφέας – ΔΕΑ Πανεπ. Paris I σε θέματα Άμυνας

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης