Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Αμυντική Βιομηχανία Πολιτική
19/04/2016 | 07:00 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Και γιατί να μην κόψουμε 500 εκ. από τις ΕΔ”; Το ερώτημα ακόμη τίθεται κι όχι μόνο από τους δανειστές

Για να έχει μια χώρα Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να πληρώνει το κόστος λειτουργίας τους. Η Άμυνα για να είναι αποτελεσματική χρειάζεται χρήματα. Όχι σπατάλες,αλλά πάντως χρειάζεται χρήμα. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα όσο κι αν στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι μπορούν να υπάρξουν ΕΔ…αυτοχρηματοδοτούμενες ή ΕΔ …ιδιωτικού δικαίου! Οι οποίες δεν θα μας κοστίζουν τίποτα και ταυτόχρονα θα είνα πάντα και παντού όποτε κι αν τους ζητηθούν!

Αφορμή για τα παραπάνω η συζήτηση στην κρατική τηλεόραση μεταξύ δύο δημοσιογράφων . Ο ένας εξηγούσε τα μέτρα εξόντωσης που ζητούν οι δανειστές . Σε κάποιο σημείο είπε ότι ζητούν περικοπές 500 εκατομμυρίων από την Άμυνα τα οποία αρνούμαστε να κόψουμε και γι΄ αυτό αναζητούμε ισοδύναμα. Η συνάδελφος τον ρώτησε με κάποια αγανάκτηση στην φωνή “και γιατί δεν τα κόβουμε”; Ο επί των οικονομικών συντάκτης με κάποια αμηχανία της απάντησε μετά από σιωπή λίγων δευτερολέπτων: “λόγω του προσφυγικού”! Θα προσθέταμε και μερικές άλλες αιτίες με κυρίαρχη την ασφάλεια της χώρας η οποία αν δεν έχει γίνει αντιληπτό αμφισβητείται εντόνως.Ειδικά τις τελευταίες ημέρες…

Δεν ψέγουμε τους συναδέλφους . Οι δημοσιογράφοι εισπράττουν χρόνια τώρα από πολλές διαφορετικές κυβερνήσεις το ίδιο κλίμα: οι ΕΔ είναι…μια μαύρη τρύπα που ρουφάει λεφτά. Τα οποία δήθεν πάνε χαμένα γιατί “τίποτα δεν πρόκεται να γίνει με την Τουρκία”. ΟΛΑ τα κόμματα έχουν αυτή τη λογική και θα υπενθυμίσουμε την πολύ προσφατη δήλωση της κυρίας Μπακογιάννη για τα 350 εκατομμύρια ευρώ που η ΝΔ θα έκοβε από το ΥΠΕΘΑ.

Κάποιος να τους ξυπνήσει… Δεν γνωρίζουμε ποιος μπορεί αφού ακόμη και ο ήχος των F-16 των Τούρκων πάνω από τις Οινούσσες φαίνεται ότι δεν είναι ικανός να αφυπνίσει ένα πολιτικό σύστημα που παριστάνει εδώ και χρόνια ότι είναι περισσότερο …ευρωπαϊκό και απ’  αυτό του Λουξεμβούργου.

Το πιο εξοργιστικό βεβαίως είναι ότι οι ίδιοι που με τόση άνεση κόβουν τα δις από τις ΕΔ ,σπεύδουν να ζητήσουν επείγουσα βοήθεια μόλις έρθουν τα δύσκολα. Δεν ξέρουμε τι θα είχε συμβεί αν οι ΕΔ δεν είχαν αναλάβει την υπόθεση του προσφυγικού.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης