Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Κίνδυνο διαμελισμού της Τουρκίας” παραδέχτηκε δημόσια Τούρκος Στρατηγός !

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

 Ο πρώην Γενικός Επιτελάρχης των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων  Ιλκέρ Μπασμπούγ   ήταν ομιλητής  σε εκδήλωση που οργάνωσε η ομοσπονδία  σωματείων Ατατουρκικής σκέψης  Ευρώπης  (ADD) , στην Κολωνία , με θέμα “Ατατούρκ, ο μεγαλύτερος ηγέτης του  20ου αιώνα”.

Ο Στρατηγός την ομιλία του ανέφερε ,μεταξύ  άλλων, τα εξής: “Διανύουμε  σαν κοινωνία μια δύσκολη περίοδο. Αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο διαμελισμού.  Είναι σημαντικό να δούμε πως θα ξεπεράσουμε την  κρίση. Δεν πρέπει όμως να βλέπουμε και να εκφράζουμε τα  πράγματα ,όπως τα θέλουμε. Δε πρέπει να νιώθει κανείς ευτυχής με τον διαμελισμό της κοινωνίας. Χρειαζόμαστε την  ενότητα. Πρέπει να καταλάβουμε καλύτερα  ο ένας τον άλλον. Στην  Τουρκία υπάρχει ένας πολιτισμικός διαχωρισμός. Υπάρχει ένας διαφορετικός τρόπος ζωής. Πρέπει να επιτευχθεί μια σύνθεση. Και οι δυο πλευρές πρέπει να εργαστούν για την  ενότητα.  Εγώ εργάζομαι για αυτό το σκοπό”.

Ο Στρατηγός  μίλησε και σε  άλλη εκδήλωση  που οργάνωσαν μη κυβερνητικές οργανώσεις στη Φρανκφούρτη .  Μια κυρία που παρακολουθούσε την ομιλία του φώναξε “μα υπάρχει σήμερα Στρατός;”. Φανερά  ενοχλημένος  ο Μπασμπούγ απάντησε: “Τι είναι αυτά που λέτε κυρία μου ; Υπάρχει και μάλιστα είναι ένας Στρατός που έδωσε  πρόσφατα 400 νεκρούς. Να μην λέτε τέτοια λόγια. Πριν μερικές μέρες  επισκέφθηκα το στρατιωτικό  Νοσοκομείο  Gulhane . Συνάντησα έναν αξιωματικό που τραυματίστηκε στο στόμα  στην περιοχή Σουρ του Ντιγιαρπακίρ. Παρά το αφόρητο πόνο  του μου είπε με δυσκολία: “Στεναχωριέμαι γιατί άφησα  μόνους τους συντρόφους μου”. Αυτός είναι ο Στρατός  που έχουμε .Τέτοιος Στρατός δεν  υπάρχει πουθενα στον κόσμο. Ο τουρκικός λαός  πρέπει να  προσεύχεται και να   ευγνωμονεί  για τον Στρατό που έχει”.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης