Υποστηριξε το militaire
Θητεία
31/10/2017 | 12:13
Militaire News

Κέντρα νεοσυλλέκτων: Κλείνουν ή δεν κλείνουν τελικά;

Κέντρα νεοσυλλέκτων: Κλείνουν ή δεν κλείνουν τελικά;

Το σχέδιο αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων -ένα ακόμη- προβλέπει μεταξύ άλλων το κλείσιμο των πολλών Κέντρων Νεοσυλλέκτων που λειτουργούν σ΄ όλη την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι οι στρατεύσιμοι θα παρουσιάζονται κατ΄ ευθείαν στις μονάδες τους κι εκεί θα έχουν την εκπαίδευση που χρειάζεται, ο καθένας στην ειδικότητά του.

Το σχέδιο ακούγεται καλό κι ας γκρινιάζουν κάποιοι στρατηγοί, άγνωστο γιατί. Δεν είναι πρόβλημα αυτή η γκρίνια. Αλλού είναι τα εμπόδια.

Ποιος πολιτευτής και βουλευτής θα πάει στην περιφέρειά του να πει ότι “το Κέντρο Νεοσυλλέκτων κλείνει”; Ποιος θα το πει στους χιλιάδες των χιλιάδων ψηφοφόρων της ηπειρωτικής Ελλάδας;

Οι βουλευτές που στις περιφέρειές τους έχουν κέντρα νεοσυλλέκτων, έχουν αρχίσει ήδη να καταθέτουν ερωτήσεις προς τον ΥΕΘΑ. Αυτό ήταν αναμενόμενο. Το θέμα είναι τι απαντά το ΥΠΕΘΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ.Θ.Δαβάκη, βουλευτή Λακωνίας της ΝΔ και πρώην τομεάρχη Άμυνας του κόμματος έχει λάβει “τη διαβεβαίωση του κ. υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ)”.

Απ΄ όσο γνωρίζουμε οι αποφάσεις έχουν ληφθεί. Καλό θα ΄ναι η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να το πει και να το υποστηρίξει, γιατί επαναλαμβάνουμε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα πρέπει όμως κι όλοι οι βουλευτές, κυβερνητικοί  αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους ότι “δεν γίνονται όλα”. Ειδικά αυτή τη περίοδο.

Προσπάθειες αναδιοργάνωσης έχουν γίνει πάρα πολλές. Όλες “σκόνταψαν” στις λεγόμενες “τοπικές αντιδράσεις” . Δεν θα πάμε ποτέ προς την κατεύθυνση των “ευέλικτων και σύγχρονων ΕΔ”, αν συνεχίσουμε να τις διαχειριζόμαστε με βάση τις “τοπικές κοινωνίες”.

Άρα, αν η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ πιστεύει σ΄ αυτό που έχουν σχεδιάσει τα Γενικά Επιτελεία,καλό θα ΄ναι να μην δίνει ελπίδες ούτε στους βουλευτές, ούτε στους ψηφοφόρους τους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης