Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
21/10/2015 | 19:07
Militaire News

Κάνει πίσω το Βερολίνο για τις κοινές περιπολίες Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο

Κάνει πίσω το Βερολίνο για τις κοινές περιπολίες Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο
AvPOsfousKotha

Το Βερολίνο μετά από το θόρυβο που ξέσπασε για τις “κοινές περιπολίες Ελλάδας-Τουρκίας” κάνει πίσω και μιλά για απλό…συντονισμό!

Κανείς βέβαια δεν πρέπει να εφησυχάζει,αφού είναι προφανές ότι η Γερμανία βρίσκεται σε φάση απόλυτης ταύτισης με την Τουρκία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ υποστήριξε  ότι είναι γνωστές οι ελληνικές ευαισθησίες για το θέμα και μίλησε για  συντονισμό και όχι κοινές περιπολίες στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκία στο Αιγαίο.
Αναφερόμενος στην άτυπη συνάντηση κορυφής που διοργανώνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, την Κυριακή, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε πως «σε αυτή την ανεπίσημη συνάντηση κάποιων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, την Κυριακή, θα πρέπει να γίνουν και σκέψεις για το πώς μπορούν να εφαρμοστούν οι αποφάσεις όλου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».
«Μέρος αυτών των αποφάσεων είναι ότι χρειαζόμαστε έναν καλύτερο, αποτελεσματικότερο έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Σε αυτό, τα σύνορα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας -δύο μελών του ΝΑΤΟ- στο Αιγαίο παίζουν μεγάλο ρόλο. Συντονισμός, πιστεύω, είναι εκεί αυτό το οποίο θα έπρεπε να επιδιώξουμε» σημείωσε.
Είπε ακόμη  «ασφαλώς μας είναι γνωστές οι ευαισθησίες στην Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να επιδιωχθεί συντονισμός κατά μήκος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ με έναν εταίρο στο ΝΑΤΟ όπως την Τουρκία. Αυτό δεν σημαίνει κοινές περιπολίες, αυτό είναι κάτι άλλο».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης