Υποστηριξε το militaire
ΠΝ
17/10/2017 | 06:28 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Ιστορίες “μεσαιωνισμού” στο ΠΝ όπου το δικαίωμα της αναφοράς αμφισβητείται στην πράξη

Ιστορίες

ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΣ ΣΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΗΣ «ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ»

Το παρακάτω είναι ένα από τα εκατοντάδες περιστατικά «μεσαιωνισμού» στο Π.Ν. των οποίων γινόμαστε κοινωνοί. Το διαλέξαμε τυχαία μιας και έχουμε και συνοδευτικό υλικό να σας παραθέσουμε, έτσι ώστε να καταλάβουμε όλοι ότι η «Πολιτεία Δικαίου» είναι μακριά.

Τον γολγοθά του «κακού προσώπου» της υπηρεσία αντιμετωπίζει Ανθυπασπιστής σε υπηρεσία της Σαλαμίνας, οποίος έχει αιτηθεί άδεια ανατροφής για το βρέφος τέκνο του αλλά η υπηρεσία έχει αρχίσει τα καψόνια περί Αναφορών….ξέρετε….πάρ’την πίσω και ξαναφέρτην πιο όμορφη, διόρθωσέ την γιατί δεν μας αρέσει το περιεχόμενο, παρά τα περί Αναφορών έχουν επισημανθεί σε εκατοντάδες αναρτήσεις.

Ποιος θα πάει στις προπαιδεύσεις; Μα ποιος άλλος; Ο Ανθυπασπιστής (παραλείπεται όνομα)

Ποιος θα πάει στα θέρετρα απόσπαση; Ξανά ο «ήρωάς μας».

Ποιος θα πάει στα HOT-SPOT; Για μαντέψτε…..

Για ποιον λόγο όμως ο Ανθυπασπιστής έγινε δυσάρεστος;; Χρωστάμε στοιχειοθέτηση και σας την δίνουμε….

Για όλα τα παραπάνω ο εν λόγω Ανθυπασπιστής έθετε ενώπιον της υπηρεσίας τα προβλήματα που είχε, με το μοναδικό δικαίωμα που έχει ο υφιστάμενος: το Δικαίωμα της Αναφοράς. Σχετικά εδάφια σας παραθέτουμε λόγω υποχρέωσης που έχουμε για παράθεση πλήρους εικόνας ως εξής:

Για την απόσπαση στα θέρετρα κατέθεσε μεταξύ άλλων: «……Ενημερώθηκα από τον προσωπάρχη της υπηρεσίας μου ότι επίκεινται αποσπάσεις για  λόγους υπηρεσιακών αναγκών, στο θέρετρο αξιωματικών (Θ.Α.Ν) στη Ναυτική Βάση Νοτίου Ευβοϊκού (Ν.Β.Ν.Ε). και ότι υφίσταται περίπτωση να τύχω σχετικής αποσπάσεως. Ενημέρωσα ότι, είμαι πλέον προστάτης και μέλος 5μελούς οικογενείας, καθώς μεγαλώνω τρία (3) τέκνα όπως προκύπτει από τα συνημμένα σχετικά, τόσο από τον Δήμο όσο και από τον ενημερωμένο φάκελό μου στο ΓΕΝ, φορείς στους οποίους έχει προσκομισθεί ό,τι μου έχει ζητηθεί. Επί των προαναφερομένων ενημέρωσα ιεραρχικά και τον Τμηματάρχη μου, (παραλείπεται όνομα) ο οποίος με ρώτησε εάν υπάρχει κάποιο νομικό πλαίσιο στο οποίο θα μπορούσα να στηριχτώ για να απαλλαγώ από την απόσπαση αυτή, και του ανέφερα το σχετικό (η) καθώς και το (στ) όμοιο. Ειδικότερα το άρθρο 7 του (η) σχετικού παραπέμπει στο άρθρο 5 του Ν.3883/2010 και υπογραμμίζει σε ποιο σύνολο στελεχών οι διοικήσεις θα απευθύνονται, πρώτα, για εκτέλεση αποσπάσεων…………….. 3. Από τον συνδυασμό των προρρηθέντων σχετικών εμπίπτω καταφανώς στα μέτρα μέριμνας και προστασίας των δύο νομικών κειμένων τα οποία καθοδηγούν την διοικητική δράση. Επιπλέον όμως, είναι γνωστό στην Υπηρεσία ότι μέχρι στοιχειοθετήσεως της παρούσας έχω υπηρετήσει με απόσπαση στο Θέρετρο Αξιωματικών Ναυτικού στην Ν.Β.Ν.Ε. φορές οι οποίες δίνουν την δυνατότητα στην Υπηρεσία να με απαλλάξει από το σύνολο του προσωπικού που θα είναι προς επιλογή για την υπό κρίση απόσπαση, καθώς εκτιμάται ότι υφίσταται προσωπικό το οποίο αφενός δεν εμπίπτει στις προβλέψεις των Νόμων – όπως εγώ – και αφετέρου εκτιμάται ότι δεν ισοβαθμούν οι αποσπάσεις του με τον αριθμό των δικών μου…………5.Πέραν, όμως, των ανωτέρω, επαφίεμαι και στις κατευθύνσεις του σχετικού (θ) εγγράφου του ΓΕΝ/ΔΚΒ και ιδιαίτερα στο αίσθημα δικαίου και εμπιστοσύνης προς την Χρηστή Διοίκηση, όπως αυτή αξιολογήσει θετικά και σε πρώτο βαθμό όλα τα προαναφερόμενα.

Για την απόσπαση σε HOT-SPOT [εδώ πρέπει να θυμηθούμε την αναφορά του υψηλόβαθμου Στρατιωτικού Ιατρού που απογύμνωσε το σύστημα σχετικά με την ιατρική προστασία του προσωπικού στα προσφυγικά κέντρα] όταν η γυναίκα του ήταν έγκυος στο μοναδικό παιδί του έγραφε προκειμένου να ζητήσει βοήθεια: «…… Προσφάτως και μετά από πολύμηνες και επίπονες διαδικασίες και προσπάθειες, η σύντροφός μου εγκυμονεί το τέκνο μου με ιδιαίτερα προβλήματα (αποκόλληση σάκου κυήσεως), ως το από 4 Ιουλ 2016 συνημμένο στην παρούσα………………Ακολούθως των προαναφερομένων και σχετικά με την αντικειμενική και ανθρώπινη αδυναμία μου να τοποθετηθώ σε «Hot Spot» συναναφέρονται τα εξής: α. Το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), κρατά σοβαρές αποστάσεις για την προστασία εγκύων από την μετάδοση ασθενειών οι οποίες βρίθουν στα «Hot Spot»,  τρίτοι δεν προστατεύονται από τυχούσα μεταφορά αν και ο φορέας είναι εμβολιασμένος……..με το σχετικό (β) προβλέπεται η αποχή του Κράτους και των Οργάνων του από πάσα προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρεπείας απαγορεύοντας «την ιατρική επέμβαση χωρίς την συναίνεση του θιγομένου»,  την οποία συναίνεση καθιστώ σαφές με την παρούσα ότι δεν παραχωρώ, ενώ αυτομάτως ο οιοσδήποτε ενεργών αντίθετα με τις επιταγές του Δικαίου ή με τα προαναφερόμενα, καθίσταται υπεύθυνος για ο,τιδήποτε συμβεί σε φυσικό πρόσωπο / κυοφορούμενο που αναφέρεται στην παρούσα……γ.Από το Δίκαιο, γίνεται δεκτό ότι κάθε αντίθετος εξαναγκασμός μου είναι προδήλως αντισυνταγματικός και επιπρόσθετα θα θέσει σε κίνδυνο την ζωή της συζύγου μου και του κυοφορούμενου τέκνου μου. Θα αποτελούσε, δε, μια πρωτοφανή τουλάχιστον για τα δεδομένα που αντιλαμβάνομαι εκ των παραδόσεων του Πολεμικού Ναυτικού και μιας ευνομούμενης Πολιτείας, προσωπικής προσβολής βασικών Ατομικών Συνταγματικών Δικαιωμάτων, εξ’ων και η αντισυνταγματικότητα της πράξης…….Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, αιτούμαι την βοήθεια, της Υπηρεσίας, δια της παραμονής μου εκτός συνόλου προσωπικού προς πρόταση / τοποθέτηση σε «Hot Spot», συνεπεία της προαναφερομένης άνωθεν εξαιρετικής και δυσμενέστατης οικογενειακής περιστάσεως, ως ένας από τους σοβαρότερους λόγους που μπορεί να αντιμετωπίσει άνθρωπος του πολιτισμένου Δυτικο-Ευρωπαϊκού κόσμου και κοινωνίας, ενώ προκύπτει ότι το συνδυασμένο πλέγμα των διατάξεων των σχετικών (α) έως και (γ) υλοποιεί την ευθεία Συνταγματική επιταγή του άρθρου 21 περί προστασίας της οικογενείας……-

Υπάρχουν πολλά περισσότερα για τα οποία δεν υπάρχει χώρος….κρατείστε όμως το τέλος….ο νεαρός Ανθυπασπιστής θέτοντας την Υπηρεσία και τους διοικούντες προ των ευθυνών τους και έναντι του Δικαίου και όχι έναντι στο τι εκείνοι νομίζουν ότι είναι το Δίκαιο (αυτό είναι άλλωστε και το καρκίνωμα της διοικητικής κοινωνίας…. «νόμος είναι ο προϊστάμενος»), αφενός κατάφερνε να μην τιμωρηθεί, αφετέρου να μην ξαναπηγαίνει αποσπάσεις (αφού άλλων ήταν η σειρά) και σε κάθε περίπτωση όμως, να προκαλέσει τον θυμό των διοικούντων για τους παραπάνω λόγους….Γιατί είναι γνωστό πως αν αμφισβητήσεις τον προϊστάμενο (του οποίου οι γραμματικές γνώσεις είναι πολλές φορές αποφοίτου Α΄Λυκείου) λέγοντας ότι : «…ξέρετε ο νόμος και οι διατάξεις λένε άλλα…..» τότε είναι που υπέγραψες την θανατική καταδίκη σου….

Το σφάλμα μεγάλο….Τόλμησε να επικαλεστεί Νόμους του Κράτους…!!!

Τι έπαθε λοιπόν ο «ήρωας» της παρούσας ανάρτησης;; «Έφαγε στέρηση» από σύνολο ίδιων Ναυάρχων (ΑΝΣ) όταν οι ίδιοι σε άλλο σύνολο (ΣΠΥ) των είχαν προάγει έστω κατά αρχαιότητα!! Είναι γεγονός ότι εκεί που «στην φυλάνε» είναι στις προαγωγές καθώς το ΓΕΝ/ΔΚΒ αντί να στέλνει πίσω δυσμενή σχόλια που δεν έχουν προκύψει από έγγραφη πράξη ή παράληψη, τα κάνει «copy paste» στα έγγραφα των δυσμενών κρίσεων…..

Φτάνει αυτό;; όχι βέβαια…το καλύτερο για το τέλος!!

Ο Ανθυπασπιστής έφερε στον κόσμο ένα υγιές (αφού γλύτωσε το hot-spot) αγοράκι….αιτήθηκε λοιπόν από την υπηρεσία του την προβλεπόμενη από τον Νόμο άδεια ανατροφής εδώ και ένα μήνα….τα γρανάζια πολλά αν σκεφτεί κανείς ότι «είχε γραμμάτια να πληρώσει», τα οποία όμως «σκάνε» πάνω στο παιδάκι για το οποίο οι ιθύνοντες δεν γνωρίζουν ούτε την κατάστασή του ούτε τι γίνεται με την σύζυγο….απλά αποφάσισαν να μην εφαρμόσουν την Συνταγματική επιταγή της προστασίας τόσο του τέκνου όσο και περί Αναφορών….η ΕΔΕ θα δείξει το γιατί….υπογραμμίζεται ότι αν δεν γίνει ΕΔΕ υπάρχει πρόβλημα…υπάρχει ανοχή και συναίνεση!! Γιατί αυτό που καταλαβαίνει ο μέσος άνθρωπος είναι για την εμπλεκόμενη υπηρεσία:… «Μπορεί να γλύτωσε το μικρό σου από την πολιομυελίτιδα που έρχεται στα hot-spot, αλλά από εμάς δεν θα γλυτώσει….!!!!!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης