Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Διεθνή
16/11/2015 | 00:58 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Ισλαμικό Κράτος:Οι Γάλλοι άρχισαν βομβαρδισμούς και Ομπάμα-Πούτιν-NATO ετοιμάζονται για επέμβαση

Ισλαμικό Κράτος:Οι Γάλλοι άρχισαν βομβαρδισμούς και Ομπάμα-Πούτιν-NATO ετοιμάζονται για επέμβαση

Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν 20 βόμβες σήμερα στο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, την πόλη Ράκα της ανατολικής Συρίας, καταστρέφοντας ένα διοικητικό κέντρο και ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.
“Ο πρώτος στόχος που καταστράφηκε χρησιμοποιούνταν από το Νταές (σ.σ. το ακρωνύμιο του ΙΚ στα αραβικά) ως κέντρο διοίκησης, κέντρο στρατολόγησης τζιχαντιστών και αποθήκη όπλων και πυρομαχικών. Ο δεύτερος στόχος στέγαζε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών” ανέφερε στην ανακοίνωσή του το γαλλικό υπουργείο.
Στην επιχείρηση αυτή συμμετείχαν δέκα αεροσκάφη.

Περίπου την ίδια ώρα  Ομπάμα-Πούτιν τα έλεγαν πρόσωπο με πρόσωπο  στο περιθώριο της Συνόδου των G-20 στην Αττάλεια της Τουρκίας. Οι δύο πρόεδροι καλούνται να βρουν μια οριστική λύση απέναντι στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους, με το κλίαμ στις ΗΠΑ να διαμορφώνεται υπέρ μιας στρατιωτικής επέμβασης,ακόμη και χερσαίας.

Οι New York Times με εκτενές άρθρο τους επικαλούνται τη δήλωση του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ περί “πράξης πολέμου” . Ο αρθρογράφος υπενθυμίζει το άρθρο 5 της Συνθήκης του NATO που λέει:

“Ένοπλη επίθεση εναντίον ενός ή περισσοτέρων μελών της Συμμαχίας στην Ευρώπη ή τη Βόρεια Αμερική θα θεωρηθεί ως επίθεση εναντίον όλων”.

Σύμφωνα με τον Roger Cohen που υπογράφει το άρθρο υποστηρίζει ότι η αλληλεγγύη προς τη Γαλλία δεν είναι αρκετή. Και προσθέτει ότι η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί στην δολοφονία 129 ανθρώπων στο Παρίσι, είναι η συντριβή του ISIS,με λύση στρατιωτική.

“Για να νικήσουμε το ISIS στη Συρία και το Ιράκ θα απαιτηθούν δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο έδαφος”,επισημαίνει.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης