Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πολιτική
16/06/2016 | 06:40 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

ΙΜΙΑ: Σε ποιο ερώτημα δεν έχει απαντήσει ο Πάγκαλος 20 χρόνια τώρα

ΙΜΙΑ: Σε ποιο ερώτημα δεν έχει απαντήσει ο Πάγκαλος 20 χρόνια τώρα

Δεν θα μπούμε καν στη διαδικασία να σχολιάσουμε την απίστευτη δήλωση Πάγκαλου ότι έκανε διαπραγματεύσεις τη νύχτα των Ιμίων χωρίς Στόλο!!! Τον έχει διαψεύσει η ίδια η ζωή! Ο απόπλους του Στόλου είχε μεταδοθεί από τις τηλεοράσεις κι αν ο κ.Πάγκαλος δεν είχε προλάβει να τον δει, γιατί έκανε διαπραγματεύσεις, προσφανώς θα του το είπε ο Ναύαρχος Λυμπέρης στο ΚΥΣΕΑ που ο κ. Σημίτης προτίμησε να κάνει στη Βουλή κι όχι στο ΥΠΕΘΑ! Φαίνεται ότι από το Σύνταγμα είχαν καλύτερη γραμμή με την Ουάσινγκτον.

Ο κ. Πάγκαλος αλλά και άλλοι από εκείνη την αξέχαστη κυβέρνηση Σημίτη, 20 χρόνια τώρα δεν έχουν απαντήσει σ΄ ένα ερώτημα. Ποιος και γιατί περιέφερε για εβδομάδες από δημοσιογραφικό γραφείο σε δημοσιογραφικό γραφείο την υπόθεση του τουρκικού πλοίου που είχε “πέσει έξω” στα Ίμια! Είπε ο κ. Πάγκαλος στην συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά, ότι η Τουρκία έκανε ότι μπορούσε για να δημιουργήσει επεισόδιο με αφορμή αυτό το περιστατικό για το οποίο δήλωσε 100% βέβαιος ότι ήταν ατύχημα. ΛΑΘΟΣ. Και στην Αθήνα κάποιοι έκαναν επίμονες προσπάθειες να κλιμακωθεί η ένταση. Τα γεγονότα το αποδεικνύουν:

*Το επεισόδιο με το τουρκικό πλοίο διέρρευσε σε δυο εφημερίδες. Τον εβδομαδιαίο Επενδυτή και στα ΝΕΑ. Κανένα από τα δύο δημοσιεύματα δεν προκάλεσε τον θόρυβο που ανέμεναν όσοι ήθελαν (;) να υπάρξει ελληνοτουρκική κρίση.

•Τελικά το θέμα συνοδευόμενο μ΄όλα τα σχετικά έγγραφα έφθασε στο κραταιό τότε δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤΕΝΝΑ. Ο τηλεοπτικός σταθμός ορθώς το έκανε πρώτο θέμα και η κρίση ξεκίνησε.

20 χρόνια μετά έχει βρει ο κ.Πάγκαλος ή κάποιος απο τους πρωταγωνιστές της κρίσης τον “αγωγό της διαρροής”; Είναι ένα από τα ερωτήματα της κρίσης που ακόμη δεν έχει απαντηθεί. Και ίσως είναι από τα πιο σημαντικά.

Δεν μας διαφεύγουν βέβαια όσα είπε ο κ.Πάγκαλος για την “τύφλωση” που θα επέβαλλαν οι Αμερικανοί σε περίπτωση που η Ελλάδα αποφάσιζε να πλήξει κάποια τουρκικά πλοία. Υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες αλλά μην υπερβάλουμε κιόλας. Κανείς δεν θα μπορούσε να μας αποτρέψει να διαχειριστούμε διαφορετικά τη κρίση, εκτός από την ατολμία μας. Κι εκείνη τη νύχτα όπως φάνηκε στην Αθήνα περίσσευε…

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης