Υποστηριξε το militaire
Breaking News Πολιτική
28/06/2016 | 18:39 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

ΘΥΜΟΣ και νευρικότητα κατά των Βρετανών στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και μια μεγάλη αλήθεια

ΘΥΜΟΣ και νευρικότητα κατά των Βρετανών στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και μια μεγάλη αλήθεια

Παρακολουθώντας στην κρατική ΕΡΤ τα αποσπάσματα από τη σημερινή συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου,διαπιστώσαμε ότι η η νευρικότητα,η οργή θα λέγαμε για την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την ΕΕ ήταν κάτι παραπάνω από έκδηλη.Είδαμε όσους πέρυσι τέτοιο καιρό περίπου κουνούσαν με αλαζονεία το δάχτυλο στην Ελλάδα να είναι …εκτός εαυτού.Είδαμε τον “αγαπησιάρη” Γιούνκερ να φιλά τον Βρετανό ακροδεξιό Νάϊτζελ Φάρατζ που έδωσε αγώνα υπέρ της εξόδου,αλλά μετά να του επιτίθεται φραστικά. Δυστυχώς για όλους μας αυτός ο ακροδεξιός αλλά καλός ρήτορας όπως έχουμε διαπιστώσει πολλές φορές είπε στην ομιλία του μια  αλήθεια απευθυνόμενος σ΄ όλους όσους τον γιουχάϊζαν μέσα στην αίθουα του Ευρωκοινοβουλίου:” Κανείς από εσάς δεν έχει δουλέψει ούτε μια ώρα.Δεν έχει φτιάξει μια επιχείρηση ή δεν έχει δημιουργήσει μια θέση εργασίας”. Κανείς δεν του απάντησε σ΄ αυτό.

https://youtu.be/woaS1b_seEM

Ο Γιούνκερ στην ομιλία του είπε: «Δεν είμαι ούτε κουρασμένος, ούτε άρρωστος. Είμαι αυτό που είμαι. Μέχρι την τελευταία μου πνοή θα δίνω μάχη για την Ενωμένη Ευρώπη».

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ εξαπέλυσε επίθεση κατά του ηγέτη του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ, κατηγορώντας τον ότι έκανε κήρυγμα μίσους και είπε ψέματα στον βρετανικό λαό. «Θα έπρεπε να ζητήσετε συγνώμη από τους βρετανούς. Ντροπή σας».

Κατηγόρησε, επίσης, και τον πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος είπε ότι ναι μεν αγωνίστηκε για την Ευρώπη, αλλά παράλληλα έκανε σταδιοδρομία στην πλάτη της Ευρώπης. Ο επικεφαλής του ΕΛΚ είπε επίσης ότι δεν υπάρχει σχέδιο για το τι θα ακολουθήσει στο μέλλον η Μ. Βρετανία και ότι με αυτό το δημοψήφισμα αυτοπυροβολήθηκε.Δεν απάντησε βέβαια αν έχει δουλέψει κάπου.

Ο Τζάνι Πιτέλα πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, κατηγόρησε τους πολιτικούς της Μ. Βρετανίας που είπαν ψέματα, λέγοντας ότι στην πραγματικότητα αφήνουν ερείπια, συνταγματική κρίση με τη Σκωτία, χάος σε όλη τη χώρα και κατάρρευση της στερλίνας. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η ΕΕ δεν μπορεί να γίνεται όμηρος των εσωκομματικών παιχνιδιών των Βρετανών και κάλεσε την κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας να κοινοποιήσει το συντομότερο τη θέλησή της να αποχωρήσει η χώρα από την ΕΕ, ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Ο επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων, Γκι Βερχόφστατ είπε ότι αυτό που είναι σκληρό και δύσκολο είναι ο τρόπος με τον οποίο οι Βρετανοί έφτασαν σε αυτή την απόφαση. Ο Γκι Βερχόφστατ κατηγόρησε τον Ν. Φάρατζ για την πολύ αρνητική προεκλογική εκστρατεία και τα ψέματα για θέματα όπως οι μετανάστες και η Τουρκία. Ο Γκι Βερχόφστατ τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει η περίοδος αβεβαιότητας το συντομότερο. «Μόνο η ιδέα για την αποχώρηση μπορεί να σταματήσει αυτό το τοξικό κλίμα που δημιουργείται», ανέφερε. Και πρόσθεσε ότι η ΕΕ θα προχωρήσει με θάρρος και ενωμένη προς το μέλλον.

Η επικεφαλής της Ενωμένης Αριστεράς, Γκάμπριελ Τσίμερ δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ των δημοψηφισμάτων, αλλά πρόσθεσε ότι δε συμφωνεί με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, γιατί θεωρεί ότι δεν υπάρχει αυτοκριτική. Όπως είπε, πρέπει να αναλογιστούμε και άλλες ιστορικές μνήμες και τις λάθος εξελίξεις στην ΕΕ τις τελευταίες δεκαετίες, όπως π.χ. στα βαθειά ίχνη που έχουν απομείνει μετά από τους χειρισμούς με την Ελλάδα και τί έχουν αφήσει αυτά στους πολίτες.

Τέλος ο  επικεφαλής της Ομάδας της Ευρώπης Ελευθερίας και Άμεσης Δημοκρατίας, Νάιτζελ Φάρατζ προκάλεσε την έντονη αποδοκιμασία της πλειονότητας των ευρωβουλευτών, όταν λαμβάνοντας το λόγο ρώτησε: «Πλάκα δεν έχει όλο αυτό;». Όπως ανέφερε ο Ν. Φάρατζ, όταν πριν από 17 χρόνια είχε πει ότι θέλει να ηγηθεί της εκστρατείας να εγκαταλείψει η Μ. Βρετανία την ΕΕ λοιδορήθηκε. «Τώρα όμως δεν γελάτε. Ο λόγος που είστε οργισμένοι είναι απόλυτα σαφής. Εσείς ως πολιτικό εγχείρημα αμφισβητείστε», είπε ο Ν. Φάρατζ, κατηγορώντας την ηγεσία της ΕΕ ότι ποτέ δεν είπε την αλήθεια στους Βρετανούς και τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης. «Τους επιβάλατε μια Ένωση όταν οι πολίτες καταψήφισαν αυτή την πολιτική ένωση, όταν απέρριψαν το σύνταγμα, τους αγνοήσατε και φέρατε από την πίσω πόρτα τη Συνθήκη της Λισαβόνας. Αυτό που έγινε τη Πέμπτη ήταν σεισμικό. Όχι μόνο για τη Μ Βρετανία και την ΕΕ, αλλά για όλο τον κόσμο», ανέφερε ο Ν. Φάρατζ και πρόσθεσε: «Θέλουμε πίσω την πατρίδα μας, τα δικά μας σύνορα, θέλουμε να είμαστε ανεξάρτητη, αυτοδιοικούμενη χώρα».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης