Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Θράσος που σκοτώνει! Ο Νταβούτογλου κατηγορεί τη Ρωσία για εθνοκάθαρση στη Συρία!

Θράσος που σκοτώνει! Ο Νταβούτογλου κατηγορεί τη Ρωσία για εθνοκάθαρση στη Συρία!

Τη Ρωσία κατηγορεί ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ότι επιδιώκει εθνοκάθαρση εναντίον των Τουρκομάνων και των σουνιτών στην Λατάκεια για να προστατέψει στις βάσεις που ανήκουν στο καθεστώς Άσαντ.

Μιλώντας σε εκπροσώπους του ξένου Τύπου, ο Τούρκος Πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία προσπαθεί να κάνει εθνικό ξεκαθάρισμα στην Λατάκεια.

Υποστήριξε επίσης ότι η Ρωσία με τους βομβαρδισμούς της στην περιοχή Αζέζ της Συρίας προσπαθεί να εμποδίσει τον εφοδιασμό των δυνάμεων της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης κάτι που ωφελεί το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με τη Ρωσία για να αποτρέψουν στο μέλλον παρόμοια επεισόδια όπως αυτό της κατάρριψης στου ρωσικού αεροσκάφους, ενώ ανέφερε ότι ο συντονισμός με τις ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους είναι σε πιο καλό επίπεδο.

Για την εγκατάσταση των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ ανέφερε ότι δεν είναι μια πράξη επίθεσης αλλά αλληλεγγύης και ότι στάλθηκαν έπειτα από την αύξηση των απειλών εναντίον των εκπαιδευτών του τουρκικού στρατού από τον ISIS.

Για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας ο Τούρκος Πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι πολύ αισιόδοξος, προσθέτοντας ότι η συμφωνία επανεισδοχής των προσφύγων καθώς και οι χαλαρώσεις στο θέμα της βίζας για τους Τούρκους πολίτες θα ολοκληρωθούν σε 6-9 μήνες.

ΚΥΠΕ – Αννα Ανδρέου – Τουρκία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης