Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Άποψη
01/03/2017 | 10:31 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

“Θείε άρχισαν οι κρίσεις”! Τα τηλέφωνα των “ανηψιών” πριν από τις τακτικές κρίσεις στις ΕΔ

Οι τακτικές κρίσεις αρχίζουν σήμερα και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες των “θείων” με τα υποτιθέμενα ή τα πραγματικά κέντρα αποφάσεων έχουν γίνει εδώ και μέρες. Αν θα ΄χουν αποτελέσματα τα τηλεφωνήματα των “ανηψιών” που καλούσαν επίμονα τους “θείους” για να ζητήσουν βοήθεια θα το ξέρουμε σε λίγες ώρες. Πάντως πολλά στελέχη ορκίζονται ότι έχουν ακούσει με τ΄ αυτιά τους διοικητές τους να καλούν τον…θείο για να του θυμήσουν ότι “αρχίζουν οι κρίσεις”.

Το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά δεν χρειάζεται νομίζουμε εμείς να το επισημάνουμε στους Αρχηγούς που θα λάβουν τις αποφάσεις. Το γνωρίζουν πολύ καλύτερα κι έχουν ολοκληρωμένη εικόνα, την οποία ελπίζουμε ότι έχουν μεταφέρει με ακρίβεια στην πολιτική ηγεσία. Αυτή η πραγματικότητα νομίζουμε ότι θα τους οδηγήσει να παραμερίσουν τις όποιες “πιέσεις” απ΄ όσους “πουλάνε προστασία” ή με απειλητικό σχεδόν τρόπο λένε ότι “ερχόμαστε”. Μοναδικό κριτήριό τους στις επιλογές προσώπων θα πρέπει να είναι η επιχειρησιακή ικανότητα των αξιωματικών.

Οι “θείοι” που λένε ότι “κυβερνούν” ή “έρχονται για να κυβερνήσουν” δεν πρέπει να ΄χουν τη παραμικρή εκτίμηση από τη στρατιωτική ηγεσία. Οι κρίσεις στις ΕΔ θα πρέπει να γίνουν με απόλυτη αξιοκρατία. Από τις ανακοινώσεις που θα γίνουν θα φανεί αν επικράτησε αυτή η λογική ή αν κέρδισαν κι αυτή τη φορά κάποιοι “μπαρμπάδες”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης