Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Θα τολμήσει βέτο στην ΕΕ για το προσφυγικό ο Τσίπρας;

Θα τολμήσει βέτο στην ΕΕ για το προσφυγικό ο Τσίπρας;

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται ακόμη και το βέτο στη  Σύνοδος Κορυφής για το θέμα του προσφυγικού.

Αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες. Ο Έλληνας πρωθυπουργός  ζητάει ομόφωνη απόφαση που να καλύπτει τις ελληνικές θέσεις. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει προγραμματιστεί έκτακτη τριμερής σύσκεψη μεταξύ Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ για το ζήτημα σήμερα  Παρασκευή.

Ο πρωθυπουργός , κατά την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής όπου και το θέμα της Μεγάλης Βρετανίας βρίσκεται στο τραπέζι, επιτέθηκε  προς τις χώρες, οι οποίες  υποστηρίζουν το κλείσιμο των συνόρων με  ελληνικό αποκλεισμό.

Στην παρέμβασή του  υπογράμμισε την «βαθύτατη και σοβαρότατη αντίθεση», μεταξύ του «Εver closer Europe» στο βόρειο άκρο της Ευρώπης και των «μονομερών ενεργειών» που δημιουργούν πλήγματα στο άλλο άκρο της. Επίσης, ανέφερε ότι η Μ. Βρετανία πρέπει να βοηθηθεί στις σχέσεις της με την Ευρώπη, αλλά όχι καταστρατηγώντας το κοινοτικό κεκτημένο. Απευθυνόμενος στις χώρες της λεγόμενης ομάδας του Βίσεγκραντ (Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία), ο Έλληνας πρωθυπουργός παρατήρησε ότι ενώ μιλούν για φράχτες, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που αντιμετωπίζουν από τη Μ. Βρετανία είναι επίσης ένας φράχτης .

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης