Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Διεθνή ΤΟΥΡΚΙΑ
29/11/2015 | 18:37 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Θα τα βρούμε με τη Ρωσία” γράφει ο εκπρόσωπος του Ερντογάν!

Σε άρθρο του στην εφημερίδα DAILY SABAH ο εκπρόσωπος του Τούρκου Πρόεδρου, Ιμπραχήμ Καλίν υποστηρίζει ότι το περιστατικό της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους «δημιούργησε μια βραχυπρόθεση αναταραχή στις ρωσοτουρκικές σχέσεις αλλά δεν θα τις εκτροχιάσει».
Ο Καλίν ισχυρίζεται ότι η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού δεν ήταν μία εχθρική κίνηση προς την Ρωσία καθώς η ταυτότητα του αεροσκάφους έγινε γνωστή έπειτα από την κατάρριψη. Η Τουρκία δεν επιθυμεί να ζημιώσει τα ρωσικά συμφέροντα. Αντιθέτως στήριξε τη Ρωσία στην Ουκρανική κρίση και δεν συμμετείχε στις κυρώσεις. Επιπλέον εστιάζει στη δήλωση του Πρόεδρου Ερντογάν ότι «αν γνωρίζαμε ότι ήταν ρωσικό θα είχαμε ενεργήσει διαφορετικά» και υπεραμύνεται την θέση της Άγκυρας ότι η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται τον χερσαίο και εναέριο χώρο της καθώς ο εναέριος χώρος της Τουρκίας είναι εναέριος χώρος του ΝΑΤΟ.

Χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς ότι η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο από το ΙΚ ως ‘αβάσιμους’ και ‘εκστρατεία δυσφήμισης κατά της Τουρκίας’ και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει η Τουρκία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την ανακούφιση των προσφύγων.

Θεωρεί ότι το ρωσο-ιρανικό σχέδιο διάσωσης του καθεστώτος Άσαντ με τον βομβαρδισμό της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης το μόνο που θα φέρει ως αποτέλεσμα είναι να ενδυναμώσει το καθεστώς Άσαντ και το Ισλαμικό Κράτος. Ο κόσμος πρέπει να ξεφορτωθεί αμέσως αυτά τα δύο κακά. Οι υποστηρικτές του Άσαντ πληθαίνουν και δεν θα επιλύσουν την κρίση, γράφει ο Καλίν και επαναλαμβάνει την θέση της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχουν μέλη του ΙΚ παρά μόνο Τουρκομάνοι στις περιοχές που βομβαρδίζει η Ρωσία.
Τέλος καλεί τη Ρωσία, αν πραγματικά ενδιαφέρεται να σταματήσει το ΙΚ να σταματήσει να βομβαρδίζει τις ομάδες της αντιπολίτευσης και θα πρέπει να συμβάλλει στην διαδικασία μετάβασης βάζοντας ένα τέλος τόσο στον Άσαντ όσο και στο ΙΚ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης