Υποστηριξε το militaire
Αμυντική Βιομηχανία
17/10/2017 | 06:00 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Θα “πέσουν κεφάλια” στην Airbus λόγω σκανδάλου Eurofighter!

Θα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus, Τομ Έντερς, δήλωσε σε  γερμανική εφημερίδα ότι είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί αν δεν “είμαι πλέον μέρος της λύσης”. Ο Έντερς αναφερόταν στο σκάνδαλο διαφθοράς που ταλαιπωρεί την εταιρεία.

“Δεν είμαι κολλημένος στη θέση μου”, δήλωσε ο Έντερς στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt , επισημαίνοντας βέβαια ότι δεν βλέπει  κανένα λόγο να παραιτηθεί.

“Να είστε σίγουροι: αν δεν είμαι πλέον μέρος της λύσης, θα το  συνειδητοποιήσω και θα βγάλω  τα συμπεράσματά μου, αλλά δεν το βλέπω ακόμα “, δήλωσε ο Έντερς, ο οποίος διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος το 2012.
Η εταιρεία διερευνάται από τους Γάλλους εισαγγελείς και το Γραφείο Ερευνών Διαφθοράς της Βρετανίας για σκάνδαλο στο σκέλος της πολιτικής αεροπορίας της Airbus στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εταιρεία είναι επίσης ο στόχος των αρχών στην Αυστρία και τη Γερμανία για την πώληση  Eurofighter στην Αυστρία το 2003.
Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η Airbus χρησιμοποίησε, σύμφωνα με πληροφορίες, δίκτυο εταιρειών “μαϊμού”  για να δωροδοκήσει τους ανθρώπου κλειδιά για τη  λήψη αποφάσεων στην Αυστρία.
Ωστόσο, οι εισαγγελείς στο Μόναχο δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι οι γερμανοί ερευνητές  είχαν αποκαλύψει “μέχρι σήμερα ελάχιστα στοιχεία “.

Οι αυστριακές αρχές εν τω μεταξύ απήγγειλαν  κατηγορίες εναντίον της Airbus τον Φεβρουάριο, ισχυριζόμενες ότι η πώληση των αεροσκαφών ήταν υπερτιμολογημένη και ζητούσαν έως και 1,1 δισ. Ευρώ πίσω από την εταιρεία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης