Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΚΥΠΡΟΣ
17/05/2017 | 00:32 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Θέμα επαναχάραξης ΑΟΖ με την Κύπρο θέτει η Αίγυπτος;

Θέμα επαναχάραξης ΑΟΖ με την Κύπρο θέτει η Αίγυπτος;

Θέμα επαναχάραξης των ΑΟΖ,τίθεται από Αιγύπτιο ειδικό σε θέματα πετρελαίου. Όλοι ασχολούνται με την ΑΟΖ εκτός από την Ελλάδα…

 Η εφημερίδα Al-Masry Al-Youm σε ολοσέλιδο δημοσίευμα με τίτλο: «Xάσαμε τα δικαιώματά μας στο φυσικό αέριο με την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων με την Κύπρο» παρουσιάζει συνέντευξη του ειδήμονα σε θέματα πετρελαίου, Δρα Ramadan Aboul-Ella, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στα εξής:

–  Επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς του, ότι το υποθαλάσσιο όρος Ερατοσθένης βρίσκεται εντός των ορίων της Αιγυπτιακής ΑΟΖ και ως εκ τούτου καλεί για επαναχάραξη των θαλασσίων συνόρων Κύπρου – Αιγύπτου.

– Ισχυρίζεται ότι η Αίγυπτος παραχώρησε και τα δικαιώματά της στο οικόπεδο «Λεβιάθαν» του Ισραήλ.   

– Υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία και έγγραφα, τα οποία επανειλλημένα παρουσίασε στις αρμόδιες Αρχές από το 2012 μέχρι σήμερα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

– Διατείνεται οτι με την επαναχάραξη των θαλασσίων συνόρων, η Αίγυπτος θα μπορέσει να ζητήσει τα δικαιώματά της στα οικόπεδα Ερατοσθένης και Λεβιάθαν, τα αποθέματα των οποίων εκτιμώνται σε 200 δισεκ. Δολάρια.

– Αναφέρεται στις τριμερείς συναντήσεις Ελλάδας – Κύπρου –Αιγύπτου, αμφισβητώντας τις συμφωνίες που υπεγράφησαν μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου στον τομέα της Ενέργειας, με τον ισχυρισμό ότι η Κύπρος «προνόησε» σε αυτές να μην ζητήσει η Αιγυπτιακή πλευρά την αλλαγή των συνόρων.

– Καλεί όλους τους Αιγυπτίους να ενδιαφερθούν για το θέμα του Ερατοσθένη, όπως ενδιαφέρθηκαν για την υπόθεση των νήσων Tiran και Sanafir, καθότι τα δύο θέματα είναι ίσης σπουδαιότητας.  

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης