Υποστηριξε το militaire
ΚΥΠΡΟΣ
10/10/2017 | 12:20
Militaire News

Θέλουν να κάνουν την κατεχόμενη Κύπρο… Μονακό οι Τούρκοι

Θέλουν να κάνουν την κατεχόμενη Κύπρο... Μονακό οι Τούρκοι

Την ιδέα για την υιοθέτηση ενός μοντέλου Αγγλίας-Γιβραλτάρ, ή Γαλλίας-Μονακό, σε περίπτωση που η «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου»(«ΤΔΒΚ») δεν εξασφαλίσει διεθνή αναγνώριση, «έριξε» την περασμένη βδομάδα ο «υπουργός» Εξωτερικών του παράνομου καθεστώτος, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, ο οποίος δήλωσε ότι δεν πιστεύει πλέον σε λύση του Κυπριακού.

Την ιδέα φαίνεται πια να ενστερνίζεται και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, αρμόδιος υπουργός για θέματα Κύπρου, Ρετζέπ Άκνταγ, ο οποίος σε σχετική ερώτηση, απάντησε: «Θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο».

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο Τούρκος αντιπρόεδρος σημείωσε ότι αυτό το μοντέλο ανακοινώθηκε ως μια ιδέα. «Η Τουρκία και η ΤΔΒΚ θα καθήσει και θα συζητήσει αυτές, και παρόμοιες ιδέες, και θα αποφασίσει για μια πολιτική λύση» είπε.

Σημειώνεται ότι το μοντέλο Γιβραλτάρ ή Μονακό απασχολεί από καιρό τους κύκλους της τουρκοκυπριακής Δεξιάς. Σύμφωνα με αυτό, στο μέλλον, η τουρκοκυπριακή πλευρά θα παραχωρήσει τα χαρτοφυλάκια των εξωτερικών σχέσεων και Άμυνας στην Τουρκία. Στα άλλα πεδία της διακυβέρνησης, η τ/κ πλευρά θα διατηρήσει την αυτονομία των κινήσεών της.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης