Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Η Lockheed έτοιμη να μειώσει τη τιμή του F-35 μετά από τη πίεση Τραμπ

Η Lockheed έτοιμη να μειώσει τη τιμή του F-35 μετά από τη πίεση Τραμπ

Μετά από τη Boeing που προχώρησε σε σημαντική μείωση του κόστους για το νέο Air Force One και η Lockheed Martin,είναι έτοιμη να ΄ρθει με “τα νερά” του νεοεκλεγέντα προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Τράμπ,μετά από συνάντηση που είχε με τη Διευθύνοντα Σύβουλο της Lockheed Martin,Marylin Hewson,η συμφωνία με το υπουργείο Άμυνας είναι πολύ κοντά.

“Είμαι ευτυχής που είχα την ευκαιρία να του πω ότι είμαστε κοντά σε μια συμφωνία που θα μειώσει  το κόστος  σημαντικά σε σχέση με  την προηγούμενη παρτίδα των αεροσκαφών”, είπε στους δημοσιογράφους μετά από την συνάντηση με τον Τραμπ. “Του παρουσίασα κάποιες ιδέες για το πως μπορούμε να κάνουμε τη μειώση του κόστους του προγράμματος F-35.”

Η κυβέρνηση είχε υπογράψει ένα συμβόλαιο 6,1 δισεκατομμυρίων $ για την ένατη παρτίδα 57 αεροσκαφών F-35, τα οποία καθορίζουν τη τιμή μονάδας για ένα F-35A σε περίπου $ 102 εκατομμύρια, ένα F-35B σε περίπου 132 εκατομμύρια $, και F-35C σε περίπου 132 εκατομμύρια $ . Ο επικεφαλής του προγράμματος F-35 τ Αντιπτέραρχος C. Bogdan δήλωσε στους δημοσιογράφους, το Δεκέμβριο ότι αναμένει οι τιμές να κατέβει ακόμη περισσότερο, περίπου 6-7 τοις εκατό, στη συμφωνία  για τα επόμενα 90 μαχητικά.

Η Hewson συναντήθηκε πρώτη φορά  με τον Trump στις 21 Δεκεμβρίου στο θέρετρο του Μαρ-Α-Lago στη Φλόριντα, την ίδια μέρα που ο Τραμπ είχε δει και τον επικεφαλής της Boeing Dennis Muilenburg. Η Hewson είχε τότε δεσμευτεί ότι θα παρουσίαζε σχέδιο για μείωση του κόστους του F-35.

Όλα αυτά ο Τραμπ τα πέτυχε με μια πραγματικά επιθετική πολιτική,χρησιμοποιώντας ακόμη και το …twitter. Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος “απείλησε” ανοιχτά την Lockheed Martin,ότι θα ζητήσει από την Boeing προσφορά για ένα “εξελιγμένο και συγκρίσιμο F-18”. Όσο κι όσοι κι αν του είπαν ότι αυτά δεν γίνονται κατάλαβαν ότι ο Τραμπ…δεν καταλαβαίνει .Τουλάχιστον προς το παρόν…

Η εξέλιξη είναι διδακτική και για την Ελλάδα. Προφανώς δεν έχουμε ούτε Τράμπ,ούτε την ισχύ της αμερικανικής κυβέρνησης. Είναι όμως γνωστό ότι σ΄ όλες τις μεγάλες αγορές που έγιναν κατά τη διάρκεια του μεγάλου εξοπλιστικού…πάρτυ που έγινε τη περίοδο Σημίτη, οι συμβάσεις που υπογράφτηκαν είναι Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ε Σ! Πάνω σ΄ αυτά που υπογράψαμε “πατάνε” όλες οι εταιρείες και μας …πατάνε.

Ελπίζουμε ότι το “φροντιστήριο” Τράμπ, κάτι θα μάθει στους δικούς μας από δω κα πέρα.

Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι εξοπλισμοί έρχονται,άρα και διαπραγματεύσεις…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης