Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
03/12/2016 | 23:00 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Η τραγωδία 11 κοριτσιών και της δασκάλας τους που κάηκαν ζωντανές στην Τουρκία

Η τραγωδία 11 κοριτσιών και της δασκάλας τους που κάηκαν ζωντανές στην Τουρκία

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Η τραγωδία των 11 κοριτσιών και μιας δασκάλας που κάηκαν ζωντανές σε ένα οικοτροφείο στην περιοχή Αλάνταγ, η οποία απέχει μόλις 90 χλμ από το κέντρο των Αδάνων, πέρασε στα ψιλά γράμματα, αλλά έβγαλε στην επιφάνεια τα τρομερά προβλήματα της τουρκικής κοινωνίας.

Μια πυρκαγιά που ξέσπασε από βραχυκύκλωμα ξαπλώθηκε αμέσως σε ολόκληρο το κτήριο που δεν είχε κανένα μέσω πυρόσβεσης, ακόμα κι έναν απλό πυροσβεστήρα.

Ο υπουργός Παιδείας που επισκέφθηκε το καμένο οικοτροφείο 12 ώρες μετά, έκανε μια βόλτα γύρω από αυτό, δεν έκανε την παραμικρή δήλωση και αναχώρησε αμέσως. Οι αρχές φρόντισαν βέβαια να τοποθετήσουν μπροστά στα αποκαΐδια ένα  τεθωρακισμένο όχημα τύπου ΤΟΜΑ , για τυχόν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας…..

Στο οικοτροφείο έμεναν 30 κορίτσια με δυο μόνο εκπαιδευτικούς, εκ των οποίων κανείς δεν γνώριζε πως θα μπορούσε να προστατεύσει τα παιδιά και  να εκκενώσει το κτήριο σε  περίπτωση κινδύνου.

Οι κοπέλες έτρεξαν προς την έξοδο κινδύνου αλλά βρήκαν την πόρτα ερμητικά κλειστή. Η πυροσβεστική βρήκε αγκαλιασμένα τα  άψυχα κορμιά τους.

Το οικοτροφείο ανήκε στην αδελφότητα των Σουλεϊμαντζί.  Στην Τουρκία οι κυβερνήσεις φτιάχνουν έργα υποδομών, δρόμους γέφυρες, σαράι , αλλά ποτέ οικοτροφεία! Αυτά φροντίζουν να τα κατασκευάζουν τα διάφορα τάγματα και οι αδελφότητες. Οι φτωχές οικογένειες για να σπουδάσουν τα παιδιά τους αναγκάζονται να τα στέλνουν σε αυτά τα οικοτροφεία , τα περισσότερα από τα οποία ανήκουν στην αδελφότητα του Γκιουλέν και των Σουλεϊμαντζί.

Σε αυτά τα θρησκευτικά οικοτροφεία που είναι στην πραγματικότητα εστίες προσηλυτισμού, σκοταδισμού κύριο μέλημα είναι η προστασία της τιμής των κοριτσιών , τα οποία απαγορεύεται τις περισσότερες φορές να κυκλοφορούν ελεύθερα και όποτε θέλουν έξω από αυτά. Για αυτόν άλλωστε το λόγο οι πόρτες της εξόδου κινδύνου ήταν κλειδαμπαρωμένες για να μην διαφύγει καμιά κοπέλα και ατιμαστεί.

Στοιβάζουν τα παιδιά σαν αγέλη ζώων στα οικοτροφεία όπου τα βάζουν να μαγειρεύουν, να καθαρίζουν και να πλένουν.

Η φτώχια των γονιών είναι τέτοια που θεωρούν ευτύχημα για τα παιδιά τους να βρουν μια τέτοια στέγη. Μερικοί από αυτούς δέχονται αδιαμαρτύρητα, ακόμα και τον βιασμό και τη σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών τους από τους δασκάλους και το υπόλοιπο προσωπικό.

Τα παιδιά όταν τελειώσουν τις σπουδές τους γίνονται ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί, δικαστικοί, αστυνομικοί ακόμα και στρατιωτικοί.  Ο ιστός της αράχνης πλέκεται κανονικά  εδώ και 40 χρόνια. Τώρα πια είναι αργά. Το πρόβλημα ήταν γνωστό και πριν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, αλλά κανείς δεν σκέπτεται, διστάζει, φοβάται να κλείσει αυτά τα εκκολαπτήρια φιδιών .

Δεν πρέπει βέβαια, να ξεχνάμε ότι οι Τούρκοι συνδέονται με θρησκευτικά τάγματα και αδελφότητες από την εποχή της δημιουργίας της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Για παράδειγμα οι πρώτοι ηγέτες, Οσμάν, Ορχάν και Μουράτ ήταν Αχήδες. Ανήκαν δηλαδή στην αδελφότητα των Αχή.  Ο Γιαβούζ Σελίμ προερχόταν από το τάγμα των Σουμπουλ. Ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής ανήκε στην αδελφότητα των Μεβλεβή .  Σήμερα στην Τουρκία επικρατεί το Τάγμα των Νακσιμπεντί  που διαιρείται σε δυο σημαντικούς κλάδους των Νουρτζή και των Σουλεϊμαντζί. Φυσικά το ένα τάγμα βρίσκεται σε σύγκρουση με το άλλο.  Διώκονται οι Νουρτζοί και ενισχύονται οι Σουλεϊμαντζί. Γι αυτό και τα οικοτροφεία τους παίρνουν αμέσως άδεια λειτουργίας χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Τα κράτη που οι πολίτες τους έχουν χαμηλό δίκτυ νοημοσύνης, στερούνται παιδείας, έχουν διεφθαρμένες κυβερνήσεις, έλλειψη δημοκρατίας, παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καταδικασμένα να εξαφανιστούν από το ιστορικό γίγνεσθαι .

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης