Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Διεθνή ΤΟΥΡΚΙΑ
26/01/2016 | 17:14 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Η Τουρκία χρηματοδότησε τους τζιχαντιστές”! Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας “εκτέλεσε” την Άγκυρα

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας “εκτέλεσε” την Τουρκία από ελληνικό έδαφος. Ο Moshe Ya-Alon από το ΥΠΕΘΑ κι έχοντας στο πλάϊ του τον Πάνο Καμμένο κατηγόρησε ευθέως την Τουρκία ότι χρηματοδοτούσε τους τζιχαντιστές!

Διαβάστε λέξη προς λέξη την δήλωση του ισραηλινού υπουργού Άμυνας:

“Ελπίζουμε ότι η Τουρκία θα συστρατευθεί με εμάς. Το Ισραήλ και η Τουρκία είχαν πολύ καλές σχέσεις στο παρελθόν, δυστυχώς όμως η Τουρκική Κυβέρνηση αποφάσισε να επιδεινώσει και να κλιμακώσει τη σχέση Ισραήλ-Τουρκίας. Είναι πλέον στο χέρι της Τουρκίας, της Τουρκικής Κυβέρνησης, να αποφασίσει εάν θέλει να αποτελέσει μέρος οποιασδήποτε συνεργασίας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δεν είναι δικό μας ζήτημα. Όπως πιθανώς γνωρίζετε, το DAESH λάμβανε Τουρκικά χρήματα για πετρέλαιο για μια πολύ μακρά περίοδο και ελπίζω ότι αυτό θα σταματήσει. Η Τουρκία επέτρεπε επίσης στους Τζιχαντιστές να μετακινηθούν από την Ευρώπη προς τη Συρία και το Ιράκ και πάλι πίσω ως μέρος της τρομοκρατικής υποδομής του DAESH στην Ευρώπη και ελπίζω ότι και αυτό θα σταματήσει. Η Τουρκία φιλοξενεί ακόμα την Χαμάς, εξωτερικούς τρομοκράτες, στην Κωνσταντινούπολη.
Εάν όλα αυτά τα φαινόμενα σταματήσουν και η Τουρκία αποφασίσει να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με εμάς, και πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να γίνει, στο μέλλον η Τουρκία θα μπορεί να αποτελεί μέρος αυτής της συνεργασίας μεταξύ του Ισραήλ, της Ελλάδας, της Κύπρου και άλλων χωρών που καταπολεμούν την τρομοκρατία”.

Η δήλωση του είναι αυτονόητο πως είναι εξαιρετικά σοβαρή.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε κι αυτός στο ζήτημα Τουρκίας-τζιχαντιστών

Όλοι θα θέλαμε η Τουρκία να αποκτήσει καλές προθέσεις και να έρθει κοντά μας για τον κοινό σχεδιασμό της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Όλοι θα θέλαμε η Τουρκία να έχει μία συμπεριφορά ανάλογη με τους διεθνείς κανόνες και το διεθνές δίκαιο. Αυτό προϋποθέτει, αλλαγή στάσεως από την Τουρκία. Για να έχεις καλή σχέση και συμμαχία με μία χώρα, πρώτα απ’ όλα πρέπει να την αναγνωρίσεις. Η Τουρκία ακόμα δεν έχει αναγνωρίσει την Κύπρο.

Το δεύτερο είναι το θέμα της τρομοκρατίας. Η αλήθεια είναι ότι το περισσότερο πετρέλαιο που διακινείται από την Daesh, από τους τρομοκράτες, διακινείται μέσω Τουρκίας και διακινείται μέσω Τουρκίας χρηματοδοτώντας την τρομοκρατία. Θα ήταν ευχής έργο, η Τουρκία να αποφάσιζε να άλλαζε τη στάση της, να μην συνεργάζεται με την τρομοκρατία, να μην προχωρά σε πράξεις οι οποίες δημιουργούν προβλήματα στην περιοχή, να εκμεταλλευτεί τη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να μπορέσει προς δικό της οικονομικό όφελος να σταματήσει το προσφυγικό στα παράλια της Μικράς Ασίας, βεβαίως με τα ανταλλάγματα που η διεθνής κοινότητα της έχει δώσει και έτσι να μπορέσουμε να μετατρέψουμε τη Μεσόγειο σε μία θάλασσα ειρήνης, συνεργασίας και σταθερότητας.

Εμείς, είμαστε εδώ, με όλες τις καλές προθέσεις. Ελπίζουμε, αντί η κυβέρνηση Ερντογάν να οδηγεί την Τουρκία προς τον φονταμενταλισμό, να αποφασίσει να στρέψει το καράβι και να το οδηγήσει προς τις αξίες της Δύσης, τις αξίες του άξονα του καλού προς όφελος και των πολιτών της αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ακούστε τι ακριβώς δήλωσε ο  ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΥΠΑΜ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης