Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
15/10/2017 | 06:17 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Η Τουρκία συνεργός της Αλ Κάϊντα στην Ιντλίμπ της Συρίας;

Η Τουρκία συνεργός της Αλ Κάϊντα στην  Ιντλίμπ της Συρίας;

Ιδού και πάλι ο Τούρκος, σύμμαχος υποτίθεται της Ρωσίας και του Ιράν εναντίον τώρα των Τζιχαντιστών αποκεφαλιστών στη Συρία, και συμβαλλόμενος σε πρόσφατη συμφωνία μαζί τους για 4η ζώνη αποκλιμάκωσης στη βόρεια Συρία, πουλάει άλλη μια φορά τους «συμμάχους» του  και χρησιμοποιεί την «συμφωνία» ως τέχνασμα συγκάλυψης εισβολής και προώθησης τουρκικού στρατού προς το Χαλέπι, με. . . συνοδεία Τζιχαντιστών της Αλ Κάϊντα!

Ότι το άρθρο-καταγγελία αναδημοσιεύεται στην ιστοσελίδα «Σημερινή Ρωσία», μπορεί να αποτελεί και έμμεση προειδοποίηση στην Άγκυρα.

Μετάφραση-εισαγωγή: Μ.Στυλιανού

Ο Τουρκικός στρατός που υποτίθεται πέρασε τα σύνορα για να διώξει τους Τζιχαντιστές της Αλ Κάϊντα από την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, αντίθετα συμφώνησε μαζί τους να μην δημιουργούν προσκόμματα ο ένας στον άλλο.

Sophie Mangal, Russia Insider

Στα μέσα Σεπτεμβρίου τα κράτη εγγυητές των ζωνών ανακωχής στη Συρία (Ιράν, Ρωσία, Τουρκία) υπέγραψαν στην Αστάνα μια συμφωνία για την δημιουργία της τέταρτης ζώνης αποκλιμάκωσης των εχθροπραξιών, που περιλαμβάνει το Ιντλίμπ και κάποια τμήματα των επαρχιών Χαλέπι, Λαοδικείας και Χάμας.

Τα σύνορα της 4ης ζώνης αποκλιμάκωσης

Σ’ εφαρμογή της συμφωνίας, η τουρκική εισβολή στο Ιντίπ άρχισε με ομοβροντίες πυροβολικού των θέσεων της Αλ Νούσρα (παρακλάδι Αλ Κάϊντα) στις  8 Οκτωβρίου, αλλά σε λιγότερο του εικοσιτετραώρου ορισμένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουρκικές στρατιωτικές μονάδες επισημάνθηκαν στην ΄Ατμα κινούμενες με συνοδεία ανταρτών της Αλ Νούσρα. Οι ντόπιοι ανέφεραν ότι ο τουρκικός στρατός κατευθυνόταν στο Χαλέπι, με την εξήγηση ότι θα διεξαγάγει εκεί συνομιλίες με τους διοικητές των δυνάμεων των τρομοκρατών. Το τηλεοπτικό κανάλι Αλ-Ζισρ, όργανο των αντιπάλων της κυβέρνησης της Συρίας επιβεβαίωσε επίσης αυτή την πληροφορία. Το δελτίο του Αλ-Ζισρ ανέφερε ότι Τουρκικός στρατός και δυνάμεις της Αλ Νούσρα διέσχισαν την ΄Ατμα κατευθυνόμενες στο Χαλέπι.

  

Και η σχετική εικόνα βίντεο.

Στο Κέντρο Τύπου της Συρίας, στρατιωτικοί ανταποκριτές πλησίον του Ελεύθερου Συριακού Στρατού αναφέρουν ότι η τουρκική στρατιωτική διοίκηση συνήψε συμφωνία με την Αλ Νούσρα για την αποχώρηση των μαχητών της από το Ιντλίμπ στην επαρχία Χάμα. Επίσης μια επίθεση μεγάλης κλίμακας ετοιμάζεται εναντίο των θέσεων του συριακού στρατού σε Μασιάφ και Ας-Σουγκαϊλαμπίγια, βορειοδυτικά της Χάμα.

Πάντως ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη των συμμαχικών δυνάμεων, συνεχίζει τώρα την προώθησή του προς το Ιντλίμπ Σφοδρές συγκρούσεις με την Αλ Νούσρα εξελίσσονται κατά μήκος των ορίων Ιντλίμπ και Χάμας. Η Αλ Νούσρα υφίσταται βαριές απώλειες σ’ αυτή την μάχη.

Φυσικά η Τουρκία έχει το δικό της σχέδιο για το πώς να αποκτήσει τον έλεγχο της Βόρειας Συρίας. Παρά την συμφωνία με το Ιράν και τη Ρωσία, η Τουρκία ξαναπήρε την απόφαση να συνεργαστεί με τους τρομοκράτες και να εμποδίσει την επιτυχή προέλαση των συριακών στρατευμάτων προς το >Ιντλίμπ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης